Drugs-Forum  
Home Wiki Studies Forum Groups Blog Video Images News Chat
Go Back   Drugs Forum > NEDERLANDS / DUTCH > Diverse drugs gerelateerde forums > Drugsbeleid
Mark Forums Read
Register Tags

Notices

Drugsbeleid De war on drugs, drugsbeleid en de invloed van drugs op (intern)nationale politiek.

 
Thread Tools
  #1  
Old 30-03-2012, 16:48
Alfa Alfa is offline
Productive Insomniac
Administrator
 
Join Date: 14-01-2003
100 y/o Male from Netherlands
Posts: 28,953
Blog Entries: 6
Alfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond reputeAlfa is a true resource and beyond repute
Points: 85,855, Level: 41 Points: 85,855, Level: 41 Points: 85,855, Level: 41
Activity: 27.2% Activity: 27.2% Activity: 27.2%
Coffeeshopverbod: een uitnodiging van 1.4 miljard euro aan drugskartels?

Nu de helft van de coffeeshops moet sluiten en de overgebleven coffeeshops maar 2000 klanten mogen bedienen verdwijnt een aanzienlijk van de omzet van coffeeshops. Nu maken zij nog circa 2 miljard euro omzet per jaar en dragen daar 400 miljoen euro belasting van af.
Ervan uitgaande dat ongeveer 70% van de omzet van coffeeshops verdwijnt, betekend dit dat er een gat in de markt van 1.4 miljard euro per jaar ontstaat.

Een gat in de markt van 1.4 miljard euro.

Laat het even tot je doordringen wat dit betekent.

Nu worden ook de growshops illegaal, en de omzet die in de growshop branche omgaat, gaat zich ook verplaatsen. Ik heb geen idee hoeveel omzet dit is.
Nu is er behalve de 2 miljard verkoop van coffeeshops, natuurlijk ook nog de achterdeur van de coffeeshop, waar handelaren aan verkopen/verkochten.
Al met al gaat het om een omzet waar een klein land op zou kunnen draaien.

Nu is de vraag wie of wat deze omzet gaat claimen. Het staat buiten kijf dat de vraag naar cannabis gewoon blijft bestaan en zeker niet minder word.

Ik las onlangs dat Mexicaanse Kartels bezig zijn om hun operaties uit te breiden naar Nederland, Engeland en Spanje. Britse undercover agenten kwamen hierachter tijdens hun operatie in Mexico.
Engeland en Spanje hebben een veel grotere drugsmarkt dan Nederland. Maar Nederland zou vrij oninteressant zijn door de coffeeshops. Maar ja, die gaan eraan. Het zou dus nog gezellig kunnen worden in Nederland.
In Mexico en omliggende landen woed al jaren een zeer gewelddadige drugsoorlog waar de Mexicaanse overheid geen vat op heeft. 25.000 doden per jaar in Mexico alleen.

Wat betreft het enorme gat in de markt die deze regering creëert, is het de vraag of dit ingevuld gaat worden door Nederlandse bijverdienende kwekers, of door gewelddadige buitenlandse misdaadsyndicaten.

De overheid gaat kwekers in ieder geval nog veel harder aanpakken, dus relaxte hippies houden het denk ik wel voor gezien.

Goed man, zo'n overheid die nadenkt en het beste met het land voor heeft.
  #2  
Old 20-06-2012, 19:03
Platinum Member
 
Join Date: 27-02-2006
Male from Netherlands
Posts: 2,284
Psych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline MedlinePsych0naut must mainline Medline
Points: 2,986, Level: 8 Points: 2,986, Level: 8 Points: 2,986, Level: 8
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Re: Coffeeshopverbod: een uitnodiging van 1.4 miljard euro aan drugskartels?

Die wietpas is niks anders dan een verkapte manier van christelijk rechts om coffeeshops weer een flink stuk in te krimpen en af te doen sterven. Ze hebben die wet geïntroduceerd onder het mom van overlast door buitenlandse drugstoeristen in te perken, maar die achterlijke regels treffen zowel buitenlanders als Nederlanders. Met een maximum toegestaan aantal van 2000 leden per coffeeshop kan je never nooit niet alle huidige Nederlandse coffeeshop bezoekers gebruik laten maken van de coffeeshops. Ik weet niet hoeveel shops er op het moment in Nederland zijn (volgens google waren het er 666 in '09, wat alleen maar is gedaald), maar laten we uitgaan van zo'n 500. Dan komen we dus uit op 1 miljoen, wat nog best royaal klinkt. Maar als je dan gaat kijken naar de spreiding van coffeeshops en de variabele bevolkingsdichtheid, wordt het een heel anders verhaal. Als voorbeeld neem ik mijn eigen stad, Leiden, met 115 000 inwoners en 14 coffeeshops. Dat betekent dus dat er maximaal 28 000 mensen een lidmaatschap kunnen krijgen om in Leiden wiet te kopen, maar dan heb je nog niet eens meegeteld dat er nog veel dorpen om Leiden heen liggen die geen coffeeshops hebben, en Leiden de enigste stad met coffeeshops is in een straal van zo'n 18km ten zuiden van Leiden en 30km ten noorden. Dat gaat dus niet werken, omdat coffeeshops niet evenredig verdeelt zijn over Nederland maar voor het overgrote deel in de 4 grootste steden zitten.

En dan is er ook nog het dilemma van wiet kopen als je in een andere stad ben dan je eigen, aangezien dat niet meer zomaar kan onder de nieuwe wetgeving. Ten slotte is het ook nog maar de vraag hoe men met de gegevens om zal gaan die de coffeeshop van je moet bewaren als je lid wil worden, ten slotte is het ook al wel duidelijk hoe slordig men in Nederland omgaat met andere vertrouwelijke dossiers en gegevens (laptops van een officier van justitie met vertrouwelijke dossiers die per ongeluk bij het straatvuil gezet wordt, electronische patientendossiers die zo lek als een mandje zijn, OV-chipkaarten die grootschalig gekraakt blijken, ga zo maar door). Met de alsmaar rechtser wordende samenleving weet je ook niet wat voor gevolgen het over 10 jaar kan hebben als je toekomstige werkgever of een overheidsinstantie er achter komt dat jij lid bent van een coffeeshop.

Wat walg ik van deze verkrachting van het Nederlandse drugbeleid, een beleid waar 40 jaar voor geknokt is en in 5 jaar afgebroken wordt, iets waar zelfs conservatief rechtse landen ons eindelijk om beginnen te prijzen maar wij zelfs met hoog tempo bezig zijn af te bouwen en slopen. Walgelijk.

Share this on:

Tags
coffeeshops, sinaloa drug cartel

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tweede Kamer debat drugsbeleid 2012 Alfa Drugsbeleid 1 30-03-2012 13:45
LSD ervaringen Alfa LSD 14 01-10-2010 14:37
Tekst van het drugsdebat 6-3-08; verbod growshops, paddo's, wietbeurs, BZP, etc... Alfa Politiek (Nieuws) 0 07-03-2008 11:58
Het Benevelde Brein: over LSD Alfa LSD 0 25-11-2005 17:05

» New Threads
Relapse, 1 week bender, i need...
Last post by highlikeplanes
4 Replies, 150 Views
Confused and scared. I became a...
Last post by Beenthere2Hippie
6 Replies, 450 Views
Bad Heroin Batch in Erie County,...
Last post by Beenthere2Hippie
0 Replies, 21 Views
Off the Hydrocodone, Cold Turkey,...
Last post by thespeedofdark
25 Replies, 1,419 Views
New Hampshire Senate Bill SB540...
Last post by Reclaimer
0 Replies, 14 Views
methadone dosing down 5 mgs a day...
Last post by londonscag
1 Replies, 174 Views
Kratom looks set to be banned in...
Last post by Weltmeister
2 Replies, 96 Views
Anyone else currently on a binge?...
Last post by BehindBlueyes
12 Replies, 677 Views
Favorite strains so far and...
Last post by Oldschool Drum Machines
62 Replies, 6,038 Views
Translated Letter To Indonesian...
Last post by Joe-(5-HTP)
2 Replies, 84 Views
» New Wiki Articles
GHB

Sitelinks: Information:

All times are GMT +1. The time now is 18:05.


Copyright: SIN Foundation 2003 - 2014, All rights reserved