1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP

1300 kilo drugs aan boord zeiljacht

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jul 26, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Almere - De Nationale Recherche heeft vorige week ruim 1300 kilo drugs onderschept aan boord van een zeiljacht dat in de haven van Almere lag. Dit maakt het Openbaar Ministerie woensdag bekend. De illegale lading bestond ongeveer 1300 pakketten hasj en marihuana.


  Het zeiljacht is vermoedelijk van de Azoren naar Nederland gevaren. In de jachthaven van Almere is het schip vorige week woensdag onbemand aangetroffen. Het zeiljacht is vorige week overgebracht naar de Dienst Waterpolitie van het KLPD in Amsterdam.

  Zoekploegen van de douane doorzochten daar het vaartuig, terwijl duikers van de Amsterdamse brandweer onder de waterlijn een inspectie uitvoerden. De drugs waren verborgen in een ruimte achter de motor van het jacht. Een 43-jarige Duitser die gisteren in de jachthaven van Almere informeerde naar het zeiljacht is aangehouden. De man is vermoedelijk de schipper van het drugsvaartuig.


  bron
  http://www.blikopnieuws.nl/bericht/29805
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Nederlandse politie vindt jacht vol drugs
  De Nederlandse Recherche heeft vorige week ruim dertienhonderd kilo hasj en marihuana gevonden aan boord van een zeiljacht in de haven van Almere. In de zaak is een 43-jarige Duitser aangehouden, meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

  Aanhouding
  De zeilboot is volgens het OM vermoedelijk van de Portugese eilandengroep Azoren naar Nederland gevaren. Het schip werd vorige week woensdag onbemand aangetroffen in de Almeerse jachthaven. Het vaartuig is vervolgens doorzocht door de Douane en duikers. De drugs werden gevonden in een ruimte achter de motor van het jacht. De Duitser kwam dinsdag in de haven informeren naar het zeiljacht en is daarop aangehouden. De man is vermoedelijk de schipper van het vaartuig, meldt Nu.nl
  26/07/06 10u41

  bron
  http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_234908.html