1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP

27 kilo cocaïne onderschept in Antwerpse haven

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Aug 31, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  De douane heeft op 23 augustus 27 kilogram cocaïne onderschept op een schip in de Antwerpse haven. De drugs zaten verstopt in een lading bananen. Dat meldt het Antwerpse parket woensdag.

  De 'Hansa Visby', die onder Liberiaanse vlag vaart, kwam op 22 augustus aan in de haven. Het schip was afkomstig uit Colombia en was via de Dominicaanse Republiek in Antwerpen beland. De drugs zaten verstopt in een koelcontainer die geladen was met bananen. De douane nam de cocaïne in beslag. Voor wie de drugs bestemd waren, moet het verdere onderzoek uitwijzen.
  30/08/06 12u24

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_251755.html
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  72 kilo cocaïne in Antwerpse haven onderschept

  De douane heeft woensdag 72 kilogram cocaïne onderschept op een schip in de Antwerpse haven. De drugs zaten verstopt in een lading bananen. Het gaat om de tweede drugsvangst op amper een week tijd. De 'Hansa Bremen', die onder Liberiaanse vlag vaart, kwam woensdag aan in de haven. Het schip was afkomstig uit Colombia en was via de Dominicaanse Republiek in Antwerpen beland. De douane voerde woensdag een controle uit op twaalf koelcontainers die geladen waren met bananen. In een container trof ze 28 kilogram cocaïne aan, in een andere 44 kilogram.

  De drugs zaten telkens verstopt onder de koelventilatoren. De douane nam de cocaïne in beslag. Voor wie de drugs bestemd waren, moet het verdere onderzoek uitwijzen. Op 23 augustus kon de douane ook al de hand leggen op een partij drugs. Toen trof ze 27 kilogram cocaïne aan in een koelcontainer met bananen. Die waren met het schip 'Hansa Visby', dat eveneens onder Liberiaanse vlag vaart, vanuit Colombia via de Dominicaanse Republiek in Antwerpen terecht gekomen. Ook voor dat transport werd er nog niemand opgepakt. (belga/hln)
  31/08/06 16u48

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_252547.html