Aanhoudingen bij dancefeest Dedemsvaart

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mrPartypictures, Jun 5, 2006.

 1. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  (Novum) - Negentien mensen zijn vrijdag en zaterdag aangehouden tijdens een dancefeest in het Overijsselse Dedemsvaart.

  De politie meldt zondag dat allen in het bezit waren van harddrugs. In totaal zijn 157 xtc-pillen, 17,5 gram speed en 15 milliliter GHB in beslag genomen. Vijf mensen moeten zich voor de rechter verantwoorden.

  Ongeveer negenduizend mensen kwamen af op het feest, Summerdance genoemd.

  De politie kreeg bij de drugscontroles hulp van de douane en het Korps Landelijke Politiediensten.


  [Copyright 2006, Novum]
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  19 personen aangehouden bij drugscontrole Dance-feest Summerdance in Dedemsvaart
  zondag, 4 juni 2006
  Tijdens het dance-feest Summerdance in Dedemsvaart werden op vrijdag en zaterdag door de Politie Hardenberg, KLPD en Douane de bezoekers op drugs gecontroleerd. Het een en ander verliep in goede samenwerking met de beveiliging en de organisatoren van het feest. In totaal 19 mensen werden aangehouden omdat zij in het bezit waren van harddrugs.
  In totaal werd er 17,5 gram speed, 157 pillen en 15 ml GHB in beslag genomen. Door de beveiliging van Summerdance en de politie werd verder een grote hoeveelheid softdrugs (600 gram) in beslag genomen. Een 23-jarige man uit IJsselmuiden werd door politie en douane onder verdachte omstandigheden aangetroffen op de parkeerplaats van het feest. Hij bleek in het bezit te zijn van 100 pillen. Totaal elf mensen kregen een dagvaarding met een transactievoorstel, ter waarde van totaal 1665 Euro. De transactievoorstellen varieerden van 90 t/m 450 euro per persoon. Vijf mensen kregen een dagvaarding. Een persoon kreeg een oproep voor een zogenaamde TOM-zitting (taakstraf) en een minderjarige persoon zal naar bureau Halt worden verwezen.

  bron:politie IJsselland