Aanhoudingen in XTC-onderzoek

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 25, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Schinveld - In de nacht van donderdag 21- op vrijdag 22 september heeft de politie twee inwoners van Schinveld aangehouden die worden gezien als sleutelfiguren in een criminele organisatie die zich bezig houdt met de productie van XTC. Dit meldt de politie Limburg-Zuid vandaag.

  In verband met het onderzoek werden een garage aan de Tuinstraat in Heerlen en een woning aan de Kanunnik van Nuijsstraat en aan de Pastoor Greymansstraat in Schinveld doorzocht. Datzelfde gebeurde ook met een vrachtauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats in Brunssum.

  Bij deze doorzoekingen werden onder meer enkele tienduizenden XTC pillen, circa 150 kg. amfetamine, ruim 5000 liter chemicaliën die nodig zijn voor met maken van XTC en laboratoriumbenodigdheden in beslag genomen. De hoeveelheid aangetroffen grondstoffen was genoeg voor de productie van miljoenen XTC pillen.

  De twee verdachten, 40 en 42 jaar, zitten nog vast. Het onderzoek dat onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie Maastricht staat, is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten, zo meldt de politie.


  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/33856
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Schinveldenaren 'sleutelfiguren' XTC-bende

  Gepubliceerd op 25 september 2006, 13:20

  Schinveld -
  Twee inwoners van Schinveld zijn aangehouden, omdat de politie ze ziet als sleutelfiguren in een criminele organisatie die zich bezig houdt met de productie van XTC.

  De actie werd gehouden onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie te Maastricht en door de regionale recherche uitgevoerd.

  Bij doorzoekingen in een garage in Heerlen, twee woningen in Schinveld en een vrachtwagen in Brunssum werden onder meer enkele tienduizenden XTC pillen, circa 150 kg. amfetamine, ruim 5000 liter chemicaliën die nodig zijn voor met maken van XTC en laboratoriumbenodigdheden in beslag genomen. De hoeveelheid aangetroffen grondstoffen was genoeg voor de productie van miljoenen XTC pillen. De twee verdachten, 40 en 42 jaar, zitten nog vast.
  bron http://www.limburger.nl/nieuws/limburg/heerlen/article943519.ece
   
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Onderzoek naar koperdiefstal leidt tot vondst xtc-labSchinnen - Naar aanleiding van een onderzoek naar koperdiefstallen en verdovende middelen heeft de politie dinsdagochtend de schuur en stallen van een woning aan Het Lindjen in Puth doorzocht. Hierbij werd in een stal een hoeveelheid zeer zware grijze en rode elektriciteitskabel aangetroffen, die voor een groot gedeelte reeds gestript was.
  Bij het onderzoek in de schuur werd tevens een tabletteerinrichting aangetroffen, die gebruikt werd bij de productie van XTC-pillen. Bij de actie nam de politie ongeveer 200.000 XTC-pillen, straatwaarde in Nederland ongeveer een miljoen Euro, en diverse grondstoffen die gebruikt worden bij de vervaardiging van de pillen, in beslag.

  In het onderzoek werden twee inwoners van Geleen van 22 en 24 jaar aangehouden. Hun betrokkenheid bij de kabeldiefstallen en XTC wordt onderzocht. Aanhoudingen van meerdere verdachten wordt niet uitgesloten.

  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/34050

  (Novum) - Twee mannen uit het Limburgse Geleen zijn dinsdag aangehouden na de vondst van tweehonderdduizend xtc-pillen. De harddrugs vertegenwoordigen een straatwaarde van ongeveer één miljoen euro. De pilletjes werden aangetroffen bij een huiszoeking in het dorp Puth. De mannen worden ook verdacht van koperdiefstal, meldt de politie woensdag. Bij het doorzoeken van de woning werden in de schuur en de stallen grondstoffen gevonden voor de productie van xtc en een pillenmachine. Ook werden koperen kabels aangetroffen.
  De twee verdachten worden binnenkort na hun verhoor voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt bepaald of zij langer in voorlopige hechtenis blijven. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

  bron http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article494682.ece/Arrestaties_na_vondst_200.000_xtc-pillen
  [​IMG][​IMG]wo 27 sep 2006, 14:20

  Politie arresteert xtc-verdachten

  PUTH - De politie heeft woensdag twee inwoners van Geleen (22 en 24 jaar) gearresteerd op verdenking van de productie van xtc en koperdiefstallen. Dat maakte de politie woensdag bekend.
  Bij een inval in een schuur en stallen in het Zuid-Limburgse Puth vond de politie dinsdag ongeveer 200.000 xtc-pillen met een straatwaarde van naar schatting 1 miljoen euro. Ook vond de politie grondstoffen voor de productie van de pillen en een tabletteermachine.
  Verder trof de politie in de stallen een hoeveelheid zware elektriciteitskabels aan die vermoedelijk zijn gestolen voor het koper dat daarin zit. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

  bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/50632691/Politie_arresteert_xtc-verdachten.html
   
  Last edited: Sep 28, 2006
 4. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Sleutelfiguren xtc-bende aangehouden

  SCHINVELD - De Limburgse politie heeft vorige week twee sleutelfiguren uit een grote xtc-bende aangehouden. Bij doorzoekingen in twee woningen in Schinveld en in een vrachtauto in Brunssum werden onder meer enkele tienduizenden xtc-pillen, ongeveer 150 kilo amfetamine, 5000 kilo grondstoffen en laboratoriumspullen in beslag genomen. Met de hoeveelheid chemicaliën hadden nog miljoenen xtc-pillen gemaakt kunnen worden, meldde de politie maandag. De twee verdachten (40 en 42 jaar) zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

  bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/50511831/Sleutelfiguren_xtc_bende_aangehouden.html
   
 5. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Opslagplaats chemicaliën in Voerendaal ‘levensgevaarlijk’
  ANP


  ROERMOND - De bende die ervan wordt verdacht sinds 2003 100 miljoen xtc-pillen te hebben geproduceerd, bediende zich van een opslagplaats van chemicaliën die levensgevaarlijk was. Dat zei officier van justitie G. Robben vrijdag voor de rechtbank van Roermond tijdens de tweede zittingsdag van de strafzaak.


  UitlegHet Openbaar Ministerie (OM) toonde beelden van onder meer de boerderij in het Zuid-Limburgse Voerendaal, de opslagplaats die eind vorig jaar werd ontmanteld. Op de beelden was te zien dat grote hoeveelheden chemicaliën, grondstoffen en gasflessen zonder enige vorm van bescherming her en der waren verstopt onder het hooi in de schuur en in de loods. ‘Als het hooi in brand was gevlogen, waren de gevolgen niet te overzien geweest’, gaf Robben aan.

  Op de tweede zittingsdag moesten de elf handlangers van de zes hoofdverdachten zich voor de rechter verantwoorden. Daar waar de vermeende bendeleiders zich donderdag beriepen op hun zwijgrecht, gaven de meeste verdachten vrijdag openheid van zaken. Voor het gros was geldelijk gewin de drijfveer om mee te werken. Veel verdachten kampten met forse schulden en konden snel geld verdienen door het transport van grondstoffen en chemicaliën te verzorgen, of door loodsen te verhuren voor de opslag en productie van de xtc.

  De bende bediende zich van meerdere xtc-laboratoria en opslagplaatsen. Volgens het OM was het in november 2005 ontmantelde laboratorium in Nederweert-Eind het grootste van Nederland en waarschijnlijk ook het grootste ooit in Europa ontdekt. Aan de hand van het gedumpte chemisch afval dat sinds de zomer van 2003 in Nederland, Duitsland en België is aangetroffen, is berekend dat het om een totale productie van 100 miljoen pillen zou gaan, met een straatwaarde in Nederland van 400 miljoen euro.

  De zaak wordt dinsdag voortgezet.
  bron http://www.volkskrant.nl/binnenland...ts_chemicalien_in_Voerendaal_levensgevaarlijk
   
 6. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Forse straffen geëist tegen xtc-bende
  ROERMOND - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Roermond forse straffen geëist tegen vier leden van een drugsbende. Zij worden beschuldigd van het produceren van xtc-pillen, het dumpen van chemisch afval en het vormen van een criminele organisatie.


  De hoogste eis werd uitgesproken tegen de 40-jarige H.K. uit Kerkrade: Tien jaar en zes maanden gevangenisstraf. De man werd in 1999 al een keer veroordeeld voor het produceren van synthetische drugs

  bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/53940551/Forse_straffen_geëist_tegen_xtc_bende.html
   
 7. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Celstraffen geëist tegen handlangers xtc-bende
  ROERMOND - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor de rechtbank in Roermond gevangenisstraffen en werkstraffen geëist tegen elf handlangers van een drugsbende. Zij worden beschuldigd van hand- en spandiensten voor de zes hoofdverdachten. De bende hield zich bezig met het op grote schaal produceren van xtc-pillen.


  De hoogste eis werd uitgesproken tegen de 41-jarige B.B. uit H: vier jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk. De man heeft bekend dat hij het vervoer van de chemicaliën voor zijn rekening nam.

  bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/54033731/Celstraffen_geëist_tegen_handlangers_xtc-bende.html
   
 8. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Aanhoudingen na brand in XTC-lab
  Den Haag - De politie Haaglanden heeft onlangs twee mannen aangehouden die verdacht worden van het overtreden van de Opiumwet. Het gaat om een 38-jarige man uit Delft en een 25-jarige man uit Zwijndrecht. Dit maakte het Openbaar Ministerie in Den Haag vandaag bekend.

  De mannen zijn aangehouden nadat op donderdag 16 november jl. door de Technische Recherche in een bedrijfspand aan de Schieweg te Delft een XTC-laboratorium was ontdekt. Het drugslaboratorium werd ontdekt na tijdens een grote brand. Het XTC-laboratorium is inmiddels door een speciale eenheid van de politie ontmanteld.

  Beide verdachten zijn afgelopen maandag, 20 november jl. voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.

  Het onderzoek duurt nog voort.


  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/37921
   
 9. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Re:verdachten xtc lab aangehouden

  Verdachten xtc-lab aangehouden

  BREDA - De politie heeft woensdag drie mannen aangehouden die mogelijk te maken hebben met een xtc-laboratorium in het Belgische Klein-Horendonk. In het laboratorium lag voor miljoenen euro's aan synthetische drugs opgeslagen. Dat maakte de politie woensdag bekend.

  Het gaat om een 43-jarige man uit Roosendaal, een 42-jarige man uit het nabijgelegen Sint Willebrord en een 47-jarige man uit Rucphen. De politie heeft huiszoekingen verricht in de woningen van de verdachten en in een loods in Effen (Noord-Brabant).

  bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/54949871/Verdachten_xtc-lab_aangehouden.html

  Drie arrestaties in zaak xtc-lab België

  Donderdag 7 december 2006 - ROOSENDAAL – De politie heeft opnieuw drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een, eind augustus opgerold, groot xtc-laboratorium in het Belgische klein-Horendonk.


  Gisterochtend werden in hun woningen een 42-jarige Willebrorder, een 47-jarige man uit Rucphen en een 42-jarige Roosendaler van hun bed gelicht.

  Bij de laatste werd een arrestatieteam ingezet omdat de man als vuurwapengevaarlijk bekend staat. Er werd geen verzet gepleegd. Behalve de woningen van het drietal werd ook een loods in Effen door de politie doorzocht, vier auto’s zijn in beslag genomen.

  Eind augustus hield de recherche ook al drie personen aan nadat net over de grens een xtc-lab in een bungalow was ontdekt. Daar stonden tien diepvriezers met daarin het eindfabrikaat voor 150 kilo zuivere xtc, goed voor 1,9 miljoen tabletten met een straatwaarde van elf miljoen euro. Destijds werden een 45-jarige Willebrorder, 42-jarige Sprundelaar en een 39-jarige man uit Rotterdam opgepakt. Twee van hen zitten nog vast, de derde wacht op uitlevering aan België.

  Ondanks de aanhoudingen loopt het onderzoek in de zaak, aldus politiewoordvoerster Manon Erkens, gewoon door. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.
  bron http://www.bndestem.nl/roosendaal/article902733.ece

  Weer drie personen aangehouden voor XTC-lab BelgiëRoosendaal
  -
  In een onderzoek naar de productie en handel van synthetische drugs heeft de politie woensdagochtend vroeg drie personen aangehouden. De mannen worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een draaiend XTC-laboratorium dat in augustus van dit jaar werd aangetroffen in België.
  Het arrestatieteam hield woensdagochtend vroeg een 43-jarige man aan in zijn woning in Roosendaal. Tegelijkertijd werden een 42-jarige man uit St. Willebrord en een 47-jarige man uit Rucphen door rechercheurs van de unit Zware Criminaliteit in hun woning aangehouden. De politie deed zoekingen in de drie woningen van de verdachten en in een loods in Effen. Vier auto's zijn in beslag genomen.

  Op 29 augustus 2006 hield de recherche ook al drie personen aan. In Klein Horendonk (België) vond het team toen een draaiend laboratorium bestaande uit tien diepvriezers met daarin eindfabrikaat voor 150 kg zuivere XTC, hetgeen goed is voor 1.900.000 tabletten. Ook werd er nog 30 kg amfetaminepoeder aangetroffen van een vorige productie, goed voor 360.000 tabletten. De totale handelswaarde binnen het criminele milieu ligt rond de 11 miljoen euro.

  Politie- en justitie in Nederland en België werken in dit onderzoek nauw samen om deze vorm van grensoverschrijdende criminaliteit aan beide kanten van de grens effectief te kunnen aanpakken.

  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/38829
   
  Last edited by a moderator: Sep 9, 2017
 10. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  06/12/200619:48Nederlandse politie pakt verdachten Belgisch xtc-lab op(Belga) De Nederlandse politie heeft woensdag drie mannen opgepakt die mogelijk iets te maken hebben met een xtc-laboratorium in het Belgische Klein-Horendonk, tegen Essen. In het laboratorium lag voor miljoenen euro aan synthetische drugs opgeslagen. Dat maakte de Nederlandse politie woensdag bekend. Het gaat om een 43-jarige man uit Roosendaal, een 42-jarige man uit het nabijgelegen Sint-Willebrord en een 47-jarige man uit Rucphen. De politie heeft huiszoekingen verricht in de woningen van de verdachten en in een loods in Effen (Noord-Brabant). Op 29 augustus hield de politie ook al drie verdachten in de zaak aan. In Klein-Horendonk stuitten de agenten in een woning op tien diepvriezers, waarin zich 150 kilo eindfabrikaat, goed voor 1,9 miljoen xtc-pillen bevond. Verder werd 30 kilo amfetaminepoeder aangetroffen, waarmee 360.000 tabletten gemaakt kunnen worden. De politie schat de totale handelswaarde op 11 miljoen euro. (HOA)


  bron http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=82265
   
 11. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Re: xtc lab

  XTC-laboratorium aangetroffenDen Dungen -


  Donderdagmiddag troffen politiemensen in een loods bij een woning aan de Spekstraat in Den Dungen een mobiel XTC-laboratorium aan. Bij het lab werden 2 mannen, 34 jaar uit Sint Michielsgestel en 48 jaar uit Den Dungen aangehouden.
  De politie was ter plaatse gegaan naar aanleiding van een inbraakmelding in een loods. Ter plaatse troffen de politiemensen het laboratorium aan met daarbij de twee mannen. Alle onderdelen van het laboratorium zijn in beslag genomen en afgevoerd. Door de brandweer zijn, in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, alle gevaarlijke stoffen opnieuw verpakt en op een veilige manier afgevoerd.

  Bijzonderheden over het lab zijn verder nog niet bekend. De twee mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten
  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/40125
   
 12. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  XTC-lab ontmanteld

  Heerlen - Specialisten van politie en brandweer hebben woensdagochtend een XTC-lab ontmanteld in een woning in de Cronjéstraat in Hoensbroek. In het lab konden vele duizenden XTC-pillen per week worden gemaakt. De 46-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

  Het XTC-laboratorium bevond zich in een aanbouw naast de woning. Behalve de apparatuur voor de productie van XTC-tabletten, nam de recherche van Heerlen ook een voorraad grondstoffen in beslag. Vanwege het brand- en explosiegevaar – het lab was in bedrijf – werd voor de ontmanteling van de installatie de hulp ingeroepen van een speciale eenheid van het Korps Landelijke Politiediensten. In het verdere onderzoek naar de herkomst van de grondstoffen en de bestemming van de chemische drugs speelt ook de Nationale Recherche een rol. Verdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

  bron http://www.blikopnieuws.nl/
   
 13. Smeerpijp

  Smeerpijp Titanium Member

  Reputation Points:
  34
  Messages:
  103
  Joined:
  Jul 25, 2005
  from The Netherlands
  Hey das in de buurt hihi

  Tuindorp.
   
 14. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Chauffeur onwel na vervoer grondstoffen xtc

  (Novum) - Een vrachtwagenchauffeur is onwel geworden bij het vervoer van vaten uit een in Hoensbroek ontmanteld xtc-lab. Dat meldt de brandweer donderdag. De man wordt behandeld in het ziekenhuis.
  De bestuurder bracht vaten uit het woensdag ontmantelde drugslab naar Maastricht. Toen hij terug was in Hoensbroek werd hij onwel. Een van de vaten bleek gelekt te hebben, waardoor een vloeistof was vrijgekomen. De man heeft de dampen ingeademd. De brandweer weet nog niet om wat voor vloeistof of dampen het gaat.

  In het woensdag ontmantelde lab aan de Cronjéstraat werden apparatuur en grondstoffen in beslag genomen. Er zijn in de woning geen xtc-pillen aangetroffen. Er konden duizenden xtc-pillen per week worden geproduceerd. De 46-jarige bewoner werd opgepakt. Hij zit nog vast.
  bron http://www.trouw.nl/laatstenieuws/l...e/Chauffeur_onwel_na_vervoer_grondstoffen_xtc
   
 15. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  XTC-lab ontmanteld in Heerlen

  donderdag, 15 februari 2007
  Specialisten van politie en brandweer hebben woensdagdochtend een XTC-lab ontmanteld in een woning in de Cronjéstraat in Hoensbroek. In het lab konden vele duizenden XTC-pillen per week worden gemaakt. De 46-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

  Het XTC-laboratorium bevond zich in een aanbouw naast de woning. Behalve de apparatuur voor de productie van XTC-tabletten, nam de recherche ook een voorraad grondstoffen in beslag. Vanwege het brand- en explosiegevaar – het lab was in bedrijf – werd voor de ontmanteling van de installatie de hulp ingeroepen van een speciale eenheid van het Korps Landelijke Politiediensten. In het verdere onderzoek naar de herkomst van de grondstoffen en de bestemming van de chemische drugs speelt ook de Nationale Recherche een rol. Verdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.


  bron: Limburg-Zuid http://www.emea.nl/content/view/21190/85/
   
 16. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  BREDA - Twee vrouwen (20 en 22) zijn vrijdagmiddag vrijgesproken voor hun betrokkenheid bij de exploitatie van het xtc-lab aan de Bergstraat in Goirle.
  Eén van de vrouwen is de vriendin van één van de twee hoofdverdachten, tegen wie woensdag nog vijf jaar cel is geëist. De partner van de andere vrijgesproken Tilburgse is onlangs voor zijn aandeel veroordeeld tot acht maanden wij cel.

  De vrouwen werden verdacht van het vervoeren van amfetamine en aceton. Ook justitie had vrijspraak gevraagd.
  vrijdag 6 april 2007 om 15:18 uur  http://www.omroepbrabant.nl/news.aspx?id=80468
   
  Last edited by a moderator: Sep 10, 2017
 17. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Politie vindt 90.000 xtc-pillen in Limburg
  (Novum) - De politie heeft verschillende drugsvondsten gedaan in en rond het Limburgse Heerlen. Dat gebeurde onder meer in de afgelopen week. Daarbij zijn onder meer negentigduizend xtc-pillen en drie vuurwapens in beslag genomen. Twee verdachten zijn opgepakt. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen en een 25-jarige vrouw uit het eveneens Limburgse Merkelbeek, meldt de politie dinsdag. In december begon de politie aan het onderzoek. In twee garageboxen in Heerlen werden toen duizend xtc-pillen aangetroffen. Een maand later doorzocht de politie de boxen opnieuw. Onder meer de negentigduizend xtc-pillen, bijna duizend flesjes vloeibare xtc en elf kilo amfetamine werden toen gevonden. Verder zijn vijf gasflessen met een grondstof voor xtc en negentig liter zoutzuur gevonden. Ook werden een gestolen motor, een handgranaat en één pistool aangetroffen.
  Naar aanleiding van die vondst heeft de politie vorige week invallen gedaan in vier panden in Heerlen, Nijswiller en Merkelbeek. Omdat er aanwijzingen waren dat zich explosieven in de panden bevonden, werd de politie bijgestaan door het Explosieven Opruimings Commando. Ook in deze panden werden harddrugs en wapens aangetroffen. Tijdens de huiszoekingen zijn de twee verdachten aangehouden.
  De man en vrouw zijn na verhoor vrijgelaten in afwachting van hun strafzaak.

  bron http://www.trouw.nl/laatstenieuws/l...ce/Politie_vindt_90.000_xtc-pillen_in_Limburg