Aanhoudingen na vondst 320 kilo cocaïne

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jun 29, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Uitgegeven op donderdag 29 juni 2006 om 08:40:01

  (Novum) - De Nationale Recherche heeft deze week drie verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het smokkelen van cocaïne. In de Rotterdamse haven werd een container aangetroffen waarin 320 kilo cocaïne was verborgen. In Duitsland werd een vierde Nederlander aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

  In de container zaten tropische planten uit Costa Rica. De drugs waren per kilo verpakt en zaten verstopt in de potten. Het drugstransport komt vermoedelijk uit Colombia en is via Panama en Costa Rica naar Rotterdam verscheept.

  Bij doorzoeking van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op de administratie en mobiele telefoons. De in Nederland aangehouden verdachten, woonachtig in Amsterdam en Lelystad, worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of het voorarrest van de verdachten wordt verlengd.

  nieuws.nl
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Grote partij cocaïne onderschept
  De politie heeft 320 kilo cocaïne onderschept dat was verstopt in potten met palmbomen. De potten werden vanuit Costa Rica verscheept naar de haven van Rotterdam.

  Palmbomen
  De autoriteiten in Rotterdam haalden de drugs uit de potten. Daarna zetten ze de palmbomen terug en stuurden ze de lading door naar de plaats van bestemming.

  Amstelveen
  Daarop kon de politie drie verdachten aanhouden in een pand in Amstelveen. In Costa Rica zijn vijf mensen opgepakt en in Duitsland één. De drugs heeft een straatwaarde van circa 16 miljoen euro.

  rtl.nieuws
   
 3. jelle2b

  jelle2b Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  2
  Joined:
  Jun 22, 2006
  320 k ! der kun je al eens een lijntje mee leggen ;)

  Lees af en toe dat ze hier in België in de haven van Antwerpen ook al eens wat k-tjes inbeslagnemen... someone is making some good money !!