Afghaanse kinderen al in baarmoeder aan de opium

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Dec 8, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Afghaanse kinderen al in baarmoeder aan de opium
  KABUL - Het zoontje van Farida was in de baarmoeder al verslaafd aan opium. Hij dronk haar melk met daarin de drugs. En als hij huilde, kalmeerde ze hem door wat opium door de thee te doen.

  Afghaanse ouders geven hun verslaving door aan hun kinderen. Alle kinderen van moeder Farida werden high van de heroïnerook van haar man, van de opium in hun eten en van de borstvoeding.
  Een buurman liet haar man kennismaken met drugs. Hij adviseerde om opium te nemen tegen de hoest. „Mijn man bevond zich op de verkeerde weg en ik volgde hem omdat hij mijn echtgenoot is. Ik wist niet dat het slecht was.”
  Het is bekend dat Afghanistan de grootste producent van opium en heroïne is. De meeste heroïne die in Azië, Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten wordt verkocht, komt uit Afghanistan.

  Er blijken in Afghanistan zelf bijna 1 miljoen verslaafden rond te lopen. Hun aantal groeit. Onder hen bevinden zich naar schatting 50.000 kinderen onder de 15 . De meeste verslaafden nemen heroïne, opium, hasj of medicijnen.
  Het drugsgebruik van vrouwen en kinderen heeft thuis plaats en valt dus nauwelijks op. Als één gezinslid begint te gebruiken, volgen de anderen vaak. De productie van drugs in Afghanistan is de laatste jaren bovendien flink gestegen, waardoor de gemiddelde Afghaan zonder problemen aan drugs van goede kwaliteit kan komen. Afghanistan produceert meer heroïne dan verslaafden wereldwijd gebruiken.
  Volgens een andere bekende anekdote krijgen Afghaanse vrouwen die rugpijn hebben als gevolg van het weven van tapijten vaak het advies van buren of verwanten om opium te nemen. Dreinende kinderen zoet houden met opium, zodat mama verder kan weven, is al bijna een traditioneel Afghaans middeltje.
  Veel Afghanen zijn zich nauwelijks bewust van het gevaar dat ze hun verslaving doorgeven aan hun kinderen, omdat ze er nooit op zijn gewezen.

  Met hulp van het afkickcentrum raakten Farida en haar kinderen binnen een maand van de drugs af. Met paracetamol bestreden ze de pijn en met extra vitaminen bouwden ze weerstand op. Zij en haar kinderen zijn al anderhalf jaar clean.

  bron http://yord.nl/article/425750
   
  Last edited: Dec 10, 2006