Amsterdamse politie rolt twee drugsbendes op

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jun 27, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Uitgegeven op dinsdag 27 juni 2006 om 13:01:44

  (Novum) - De Amsterdamse politie zegt met de aanhouding van dertien mannen twee internationale drugsbendes te hebben opgerold. Bij de arrestaties en huiszoekingen sinds zijn begin mei vuurwapens, 5,5 kilogram cocaïne en ruim honderdduizend euro in beslag genomen.

  De dertien verdachten variëren in leeftijd van 30 tot 40 jaar en hebben de Boliviaanse, Dominicaanse, Nigeriaanse en Spaanse nationaliteit. Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zes van hen in voorlopige hechtenis gehouden, de anderen zijn voorlopig vrijgelaten.

  De politie kwam de bendes op het spoor via een in Amsterdam wonende Dominicaanse man. De Dominicaanse hoofdverdachte spande volgens de politie tientallen bolletjesslikkers voor zijn karretje. Vaak werden andere Europese luchthavens dan Schiphol gebruikt, vanwege de zogenoemde 100%-controles op de Nederlandse luchthaven.

  De politie hield op Schiphol twee bolletjesslikkers aan. Bij invallen in een pand in de hoofdstad werden zes mannen gearresteerd. De politie vond naar aanleiding van de arrestaties de woonplaats van twee Nigeriaanse broers, die de drugs van de Dominicaan verder zouden hebben verhandeld. De twee Nigeriaanse drugshandelaars, die de cocaïne in Europa zouden verspreiden, zijn ook opgepakt. Vervolgens werd in Italië een drugskoerier gearresteerd die bij een van de bendes zou horen. In mei werden nog eens twee dealers aangehouden.

  De in beslag genomen cocaïne, met een straatwaarde van ruim een kwart miljoen euro, is vernietigd. De politie sluit niet uit in deze zaak meer arrestaties te verrichten.

  nieuws .nl