Awakenings Feller Op Dope

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 6, 2007.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,280
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  AWAKENINGS FELLER OP DOPE

  AMSTERDAM - Tijdens de jubileumfeesten van Awakenings, dit weekend, komt de drugskluis van de politie voor de portiers te staan, in plaats van erachter. Bezoekers worden uitgenodigd zelf hun harddrugs erin achter te laten.

  Doen ze dat niet en worden de drugs gevonden tijdens het fouilleren door de bewaking, dan worden de bezoekers onmiddellijk overgedragen aan de politie, die ter plekke is.

  Het is de eerste keer dat voor zo'n constructie gekozen is. Normaliter staat de drugskluis, ook wel discobox genoemd, achter de portiers en wordt een gebruikershoeveelheid tot een halve gram harddrugs niet bestraft maar wel ingenomen. Tot vijf gram softdrugs mag op Awakenings mee naar binnen.

  Het technofeest Awakenings bestaat dit weekend tien jaar. Dat wordt gevierd met extra goede dj's op vrijdag, zaterdag en zondag in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein.

  In oktober en november vorig jaar controleerde de politie grootscheeps op de feesten, die per keer een kleine vierduizend mensen trekken. In november wist een politiemacht van ruim veertig mensen, van wie een deel under cover, tijdens twee Awakenings-feesten elf mensen aan te houden die een zogenoemde dealershoeveelheid bij zich hadden.

  Twee weken geleden maakte Rocco Veenboer, de man achter Awakenings, met collega's uit de dancewereld nieuwe afspraken met de gemeente. De organisatoren hebben daarbij beloofd er zelf op toe te zien dat op hun feesten geen harddrugs worden gebruikt.

  Daarvoor zet Veenboer twee keer zoveel beveiligers is als normaal: ruim veertig in plaats van ruim twintig mensen. Die extra medewerkers zullen ook op de dansvloer en bij de toiletten kijken of er verdachte zaken gebeuren en indien nodig mensen fouilleren. De politie is met een paar mensen ter plaatste om te controleren of de beveiligers hun werk goed uitvoeren.

  De drugskluis, die ook in alle grote clubs in de stad staat en na het weekend door de politie geleegd wordt, zal ook volgende week op het feest In Qontrol in de RAI voor het fouilleerpunt staan.

  Source: Het Parool (NL)
  Pubdate: 5 april 2007