1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP

Balkenende: 100-procentscontroles Blijven Nodig

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 27, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  13,688
  Messages:
  28,738
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  BALKENENDE: 100-PROCENTSCONTROLES BLIJVEN NODIG
  DEN HAAG (ANP) - De 100-procentscontroles op Schiphol blijven nodig zolang Suriname niet in staat is betere controles uit te voeren op de Surinaamse luchthaven Zanderij. Nederland is bereid te helpen met het verbeteren van de controles aan Surinaamse kant. Dat heeft premier Balkenende maandag gezegd in een telefonisch gesprek met de Surinaamse president Venetiaan, aldus een woordvoerder van de premier maandag.
  Aanleiding voor het gesprek was de boze brief die Venetiaan had gestuurd aan Balkenende en ook aan koningin Beatrix. De Surinaamse president deed daarin zijn beklag over de controles die hij eerder ,,onmenselijk, barbaars en primitief '' noemde.
  Balkenende zei tegen Venetiaan dat de controles op termijn wellicht kunnen verdwijnen, maar dat er momenteel nog elke week gemiddeld 38 drugskoeriers worden aangehouden op Schiphol. Overigens zijn dat in 60 procent van de gevallen Nederlanders en in veel mindere mate Surinamers.
  In 2005 werd in totaal 1894 kilo cocaone onderschept bij de controles op Schiphol. 100-procentscontroles Balkenende wees er verder op dat van Surinaamse zijde is erkend dat de behandeling van mensen bij de 100-procentscontroles de afgelopen maanden aanzienlijk is verbeterd.
   
 2. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  13,688
  Messages:
  28,738
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Dit is een mooi voorbeeld van het 'drugsprobleem'. De 100% controlle op schiphol is effectief en er komt bijna geen cocaïne meer via curacao. Maar omdat de vraag er nu eenmaal is in Nederland, komt het gewoon via andere wegen binnen. De laatste tijd word er bijzonder veel in rotterdam gevonden. Zo blijkt ook uit dit topic: Douane onderschept 500 kilo cocaïne in stalen kist
  Om maar niet te spreken over de ministriele perikelen omtrent de investering van cocaïnemiljoenen in AirHolland. Air Holland vloog op drugsgeld
  Ik vind het een hoop inspanning om niets.