belg opgepakt bij nederlandse actie

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Nov 29, 2005.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Belg opgepakt bij Nederlandse actie tegen xtc-producenten
  =artikelTekstTop>De nationale recherche heeftnaar aanleiding van invallen in een groot xtc-laboratorium in Nederweert en in een opslagruimte in Voerendaal (nabij Maastricht) vier mensen gearresteerd. Het gaat om verdachten uit Nederlands Limburg, Duitsland en België.Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) volgen waarschijnlijk later nog meer aanhoudingen in deze zaak.

  "Dit is het eerste xtc-laboratorium dat dit jaar is ontdekt", zei persofficier van justitie van Spierenburg. "Het is een fors lab, zoals tot nu toe zelden is aangetroffen". Hij wil niet zeggen hoe de nationale recherche het op het spoor is gekomen.

  Een van grootste xtc-laboratoria ooit
  De brandweer die bij het laboratorium is, spreekt ook over een van de grootste xtc-laboratoria die ooit in Nederland werd ontdekt. Een woordvoerder meent dat het transport van de in grote hoeveelheden gevonden chemische stoffen later nog een zware klus wordt. Mensen die hiervoor worden ingeschakeld, zullen uit veiligheidsoverwegingen zuurstofmaskers moeten dragen.

  De politie begon de invalvanmorgen om 06.00 uur. In het laboratorium in een varkensstal van 500 vierkante meter waren op dat moment een man en een vrouw aanwezig. Er stonden ook twee bedden.

  3 miljoen pillen in aanmaak
  Volgens het OM gaat het gezien de capaciteit en kwaliteit van de apparatuur die is aangetroffen ook om een zeer professioneel xtc-laboratorium. Er zijn inmiddels zeer grote hoeveelheden chemicaliën zoals waterstofgas, aceton en zoutzuur gevonden. De gevonden hoeveelheden zijn genoeg voor drie miljoen pillen. De productiecapaciteit van het laboratorium was goed voor in totaal twintig miljoen tabletten.

  Het technisch onderzoek ter plaatse gaat zeker nog tot morgen duren. Ter ondersteuning van het onderzoek en de ontmanteling van het laboratorium zijn allemaal speciale middelen naar Nederweert gebracht.

  50.000 liter grondstof voor xtc
  De politie heeft in het laboratorium geen tabletten of machines voor de productie van tabletten gevonden. De plek van de productie van xtc-tabletten is nog niet achterhaald. De politie is daar nu wel naar op zoek.

  Inmiddels heeft de nationale recherche in Voerendaal wel nog eens 50.000 liter grondstof voor xtc gevonden. Die grondstof lijkt volgens de politie toe te behoren aan dezelfde groep criminelen die van het laboratorium in Nederweert gebruik maakten. Bij deze inval was niemand aanwezig
   
  Last edited: Dec 15, 2005
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Grote productieplaats voor XTC ontmanteld


  (Novum) - De Nationale Recherche heeft dinsdag zes Limburgers gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij een grote productieplaats voor XTC. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat op de locatie in het Limburgse Nederweert-Eind miljoenen XTC-tabletten kunnen worden geproduceerd.


  De productielocatie was gevestigd in een schuur achter een boerderij. De schuur was volgens het OM professioneel ingericht, met onder meer drukvaten, diepvriezers en gasflessen. Ook werden 'grote hoeveelheden grondstoffen' aangetroffen. In het Limburgse Voerendaal werd een opslaglocatie ontmanteld. Daar werd ruim vijftigduizend liter chemicaliën aangetroffen.


  Behalve in de productie- en opslaglocatie zijn invallen gedaan in woningen in Schinveld, Landgraaf en Kerkrade. Ook in België zijn twee woningen doorzocht. Bij de doorzoekingen zijn onder meer motoren, auto's, vuurwapens, geld en administratie in beslag genomen.


  De aangehouden verdachten zijn een vrouw en vijf mannen in de leeftijd van 30 tot 59 jaar. Het OM vermoedt dat een of meer van hen betrokken zijn geweest bij zeker twee dumpingen van afval van synthetische drugs. In januari vorig jaar en maart dit jaar is volgens het OM sprake geweest van 'omvangrijke dumpingen'. Het gaat daarbij om gestolen trailers die met de volledige inhoud van een productielocatie waren achtergelaten in Apeldoorn en Heerde.


  Het onderzoek dat tot de invallen heeft geleid, startte in mei dit jaar. Daarbij is samengewerkt met de Duitse en Belgische autoriteiten, laat het OM weten. De rechter-commissaris in Maastricht bepaalt vrijdag of de voorlopige hechtenis van de aangehouden verdachten wordt verlengd.
   
  Last edited: Dec 15, 2005
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  29/11Huiszoekingen in België tegen xtc-productie


  In het kader van het onderzoek van de Nederlandse nationale recherche naar xtc-producenten zijn dinsdag ook huiszoekingen uitgevoerd op een adres in Maaseik en een in Lanaken.

  Het parket van Tongeren wilde alleen kwijt dat het om een rechtshulpverzoek van het gerecht in Nederland ging. Speurders van de Tongerse GDA vielen op de twee plaatsen binnen. Het is niet geweten of er iets is aangetroffen.

  In Nederweert en in Voerendaal nabij Maastricht heeft de Nederlandse nationale recherche een xtc-laboratorium en een opslagruimte voor de grondstoffen ontdekt. Het laboratorium was goed voor 20 miljoen xtc-tabletten. In Voerendaal werd 50.000 liter grondstof gevonden. Er gebeurden vier arrestaties van verdachten uit Nederlands-Limburgs, Duitsland en België.
   
  Last edited: Dec 15, 2005
 4. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  30/11Tienduizenden liters producten voor xtc-laboratorium in Veldwezelt


  Een gespecialiseerde firma start woensdag in Veldwezelt (Lanaken) met het opruimen van tienduizenden liters afvalproducten en grondstoffen van een xtc-laboratorium.
  De lokale politie Lanaken en de Gerechtelijke Dienst van het Arrondissement (GDA) Tongeren hebben dinsdag een huiszoeking uitgevoerd in een loods van een oude glasfabriek in Veldwezelt. De speurders troffen er zes scheepscontainers met chemische producten aan. De speurders zijn bezig de Nederlandse huurder van de loods op te sporen.

  Volgens de Tongerse GDA gaat het om een onderzoek, dat los staat van de vondst dinsdag van een xtc-laboratorium in het Nederlands-Limburgse Nederweert en van een opslagplaats voor grondstoffen in Voerendaal (nabij Maastricht). Dat xtc-laboratorium had een productiecapaciteit voor twintig miljoen xtc-pillen. In Voerendaal ging het om 50.000 liter grondstoffen.
  Er wordt wel onderzocht of er een link is met de vondsten van de Nederlandse nationale recherche. In het kader van een rechtshulpverzoek van justitie in Nederland zijn ook in Belgisch-Limburg twee huiszoekingen uitgevoerd. In Neeroeteren (Maaseik) zijn een vuurwapen, documenten, enkele voertuigen en geld in beslag genomen. Er werd niemand gearresteerd.
   
  Last edited: Dec 15, 2005