belgie nerland duitsland 21 verdachten gevat voor drugs handel

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jan 20, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  19/01 In Nederland, Duitsland en België 21 verdachten gevat voor drughandel
  Door een internationale samenwerking tussen politiediensten in België, Nederland en Duitsland zijn de voorbije maanden 21 verdachten opgepakt voor hun betrokkenheid bij de productie en levering van synthetische drugs.
  Dat maakte het landelijke parket van het openbaar ministerie in Nederland donderdag bekend.

  In Nederland verblijven nog vier verdachten in voorlopige hechtenis. In Duitsland zitten twee personen in voorlopige hechtenis. Afgelopen maandag zijn door de internationale politiesamenwerking nog vier Nederlanders opgepakt. Drie van die verdachten verschijnen vrijdag voor de rechter-commissaris in Maastricht. De vier Nederlanders die maandag zijn opgepakt, hebben vermoedelijk meermaals aceton en zoutzuur afgeleverd voor een productieplaats in Nederweert-Eind en voor een opslagplaats in Voerendaal. Volgens de onderzoekers konden in de laboratoria een half miljard xtc-pillen geproduceerd worden met een straatwaarde van 2,5 miljard euro.
  De twee locaties in Nederlands-Limburg werden door de nationale recherche op 29 november 2005 ontmanteld. De vier zouden ook grondstoffen geleverd hebben aan een opslagplaats in Veldwezelt (Lanaken) en aan een productieplaats in Schakkebroek (Herk-De-Stad). Begin december hebben Belgische speurders die twee druglabs ontdekt. In Lanaken werden zes zeecontainers met hardware voor de productie van synthetische drugs en in totaal ongeveer 80.000 liter aceton, zoutzuur en waterstofgas aangetroffen. In Schakkebroek vonden de speurders diverse lege verpakkingen van chemicaliën, drukvaten, een vatenpers en ongeveer 87 kilo amfetamine. Uit het onderzoek bleek dat de verdachten opereerden in de grensstreek van België, Nederland en Duitsland. Een onderzoek naar dumpingen van afval van drugslaboratoria heeft geleid tot de arrestatie van leveranciers en producenten van synthetische drugs. Tussen 2003 en 2005 hadden in de drie landen omvangrijke dumpingen plaats.
  Het ging om vijf dumpingen van gestolen trailers, die met de complete inhoud van een productielocatie waren achtergelaten in Hoogstraten, Apeldoorn, Heerde en Sonsbeck (Duitsland). In de trailers lagen verpakkingen van chemicaliën, die afkomstig waren van een Duits chemiebedrijf. Ook soortgelijke drukvaten werden in beslag genomen. De politie van Duisburg deed een onderzoek naar de trailer in Sonsbeck en daar kwam de betrokkenheid van een Nederlander naar voren, die beschouwd wordt als de opdrachtgever voor de bestellingen van de chemicaliën in Duitsland en die de transporten naar Nederland organiseerde. Deze man is afgelopen maandag opgepakt.
  Vanaf mei 2005 werd meermaals aceton, zoutzuur en isopropylalcohol besteld bij het Duits chemiebedrijf. De leveringen van de chemicaliën hadden plaats op 24 en 25 mei, op 23 augustus, 6 september, 18 en 22 november. De producten kwamen terecht in Voerendaal en Nederweert-Eind. De opgepakte verdachten van maandag zijn drie mannen van 36, 40 en 43 jaar uit Heerlen en een 33-jarige man uit Hoensbroek. Ook een 36-jarige vrouw uit Heerlen werd gearresteerd voor het witwassen van misdaadgelden.