Bende na honderden drugstransporten opger

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Oct 17, 2005.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,293
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Bende na honderden drugstransporten opgerold


  van een onzer verslaggevers


  8 OKTOBER 2005 - ALMELO/DEVENTER - Jarenlange hasjtransporten naar Duitsland, een kilo of vijf cocaïne die naar Engeland moest en een transport van 100.000 XTC-pillen in een geprepareerde auto naar Portugal die bovendien werd gestolen voordat de waar kon worden verkocht.


  Het is waarschijnlijk het topje van de ijsberg dat gisteren op de zitting van de meervoudige kamer in Almelo ter tafel kwam. De Deventer hoofdverdachte V. die zich gisteren moest verantwoorden bleef echter volhouden dat hij sinds zijn huwelijk in mei 2002 ‘eruit’ was gestapt en zeker nooit leiding heeft gegeven aan de organisatie die jarenlang soft- en harddrugs naar het buitenland smokkelde. ‘Maar uw vrouw heeft een koffieshop en stuurde mensen die meer wilden door naar u’, hield de rechtbank de verdachte voor. V. verklaarde nou eenmaal te weten waar je die spullen kunt krijgen.

  V. wilde zijn familie en kompanen niet belasten, maar probeerde ondertussen wel duidelijk te maken dat hij toch niet echt de spil was, maar dat H. dat was. H. is door de politie steeds als de rechterhand van V. aangewezen en inmiddels veroordeeld tot vier jaar.

  V. bleef de gehele zitting stoïcijns. Alleen dat hij al negen maanden vast zit beviel hem niet zo. Maar dat hij daar nog een poosje moet blijven lijkt duidelijk.

  Het OM eiste acht jaar tegen de man die zijn hele leven al in de drugs zit en zich er op laat voorstaan de beste hasj van Deventer te hebben.

  In zijn kielzog kwam ook Zwollenaar A. voor, die sinds hij vorig jaar berooid terug kwam uit Australië drugs koerierde in opdracht van H.. Op de zitting hield hij vol dat hij alleen maar softdrugs had gesmokkeld en dat hij niet had geweten dat de auto die hij naar Portugal bracht vol XTC zat. Op de vraag van de rechter of het niet raar is hasj richting Marokko te brengen, antwoordde hij wijselijk niet. Tegen hem werd vier jaar geëist. Uitspraak 21 oktober.