bewijs je om te gebruiken de peyote

Discussion in 'Kruiden & cactus' started by mopsie, Jan 23, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Gotta prove it, to use it…
  23-01-2006


  SALT LAKE CITY – De Amerikaanse staat Utah heeft een nieuw wetsontwerp goedgekeurd dat de regels omtrent het gebruik van peyote moet doen aanscherpen. Het wetsontwerp wordt gesteund door een unieke coalitie van vertegenwoordigers van verschillende indianenstammen.

  Peyote is illegaal in de Verenigde Staten, maar sinds 1994 is het beperkt gebruik van de cactus toegestaan voor traditioneel godsdienstig gebruik. Uit de praktijk bleek echter dat deze wet niet eenduidig geïnterpreteerd kon worden en voor veel wettelijke verwarring zorgde.

  Zo werd een rechtzaak tegen het echtpaar James en Linda Mooney, oprichters van de Native American church ‘Oklevueha EarthWalks’, in 2000 verworpen. De beschuldiging, het distribueren van drugs voor het verspreiden van peyote onder hun kerkleden, werd als ongegrond verklaard omdat de Mooney’s simpelweg claimden Indiaans Amerikaans bloed te hebben.

  Als het wetsontwerp uit Utah een wet wordt zullen zulke claims in de toekomst niet meer afdoende zijn. Een ‘lidmaatschapbewijs’ van een erkende Indianenstam zal dan de minimale vereiste worden voor het legaal consumeren van de cactus.

  Of zoals procureur-generaal van Utah Mark Shurtleff woensdag in een persconferentie zei: ‘als u een Inheemse Amerikaan van een federaal erkende stam bent en in een bonafide kerkritueel peyote wilt gebruiken, prima. Maar als u een witte, wannabe-Indiaan bent die drugs wil verhandelen, dan zal u worden vervolgd’.

  Shurtleff: ‘Deze wet zal mensen ervan weerhouden om religie te gebruiken als een excuus om drugs te misbruiken.’ De bedoeling is ook om politie en andere handhavers van de wet meer bevoegdheden te geven om ongeautoriseerde peyotegebruikers te identificeren.

  De steun uit Amerikaans Indiaanse hoek is groot. Voor veel van hen gaat het wetsontwerp over meer dan alleen het peyote gebruik. Clifford Duncan, religieus leider van de Indiaanse Ute-stam, woensdag: ‘Ik betreur het dat mensen op een voor Inheemse Amerikanen zo heilig gebruik trappen. De exploitatie van onze cultuur moet gestopt worden.’
   
 2. Soko

  Soko Silver Member

  Reputation Points:
  51
  Messages:
  29
  Joined:
  Jan 17, 2005
  33 y/o from congo_democratic
  ik heb sinds kort een peyote cactus :D

  hij is bijna 2,5 jaar oud, en 3 cm :p

  't duurt alleen nog een jaar of 15 voordat je 'm op kan peuzelen :p haha