bezit drugs in mexico niet langer illegaal

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Apr 29, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Bezit drugs in Mexico niet langer illegaal
  Het bezit van kleine hoeveelheden drugs voor privé-gebruik is in Mexico niet langer illegaal. De Mexicaanse Senaat heeft vrijdag een wet aangenomen die het bezit van onder meer maximaal 5 gram marihuana en opium, 25 milligram heroïne en 500 milligram cocaïne toestaat.

  De wet, die nog door president Fox moet worden goedgekeurd, is bedoeld om de politie meer ruimte te geven zich te richten op de bestrijding van drugshandel. De straffen die opgelegd kunnen worden aan dealers en mensen die grotere hoeveelheden drugs in bezit hebben worden vezwaard.


  bron ombudsman
   
 2. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  Na de Tweede Kamer heeft ook de Senaat in Mexico het wetsvoorstel goedgekeurd dat bezit van kleine hoeveelheden van de harddrugs cocaïne en heroïne legaliseert.

  'Grote jongens'
  President Fox zal de wet ondertekenen. Mexico verwacht dat de politie zich nu meer kan richten op 'de grote jongens', zoals de drugshandelaren. De verkoop van de harddrugs blijft, net als voorheen, wel verboden. Ook wordt streng opgetreden tegen verkoop van drugs bij scholen.

  Hoeveelheden
  Volgens de wet hoeft de politie zich niet meer bezig te houden met mensen die minder dan 25 milligram heroïne, 5 gram marihuana of 0,5 gram cocaïne bij zich hebben. Van de in Mexico populaire drug peyote mag een Mexicaan 1 kilo bezitten. Dat is genoeg om weken van te trippen. Ook de synthetische drugs LSD, MDA en XTC zijn niet meer verboden.

  VS ongerust
  De VS is ontstemd over de wet. Elk jaar gaan miljoenen Amerikaanse jongeren naar de Mexicaanse stranden om vakantie te vieren. De angst bestaat dat de legalisatie voor problemen gaat leiden.

  Legalise it
  Mexico is niet het eerste land dat drugs legaliseert. In Colombia werd in 1994 een soortgelijke wet aangenomen. In Nederland is bezit van softdrugs geen probleem meer, maar worden harddrugs wel hard aangepakt.


  © RTLNieuws.nl  PS Alfa: bedankt voor het verplaatsen!
   
  Last edited: May 5, 2006
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Mexicaanse president weigert drugswet te tekenen

  Vincente Fox.De Mexicaanse president Vincente Fox weigert zijn krabbel te zetten onder een omstreden wet die het bezit van kleine hoeveelheden hard- en softdrugs toestaat. Het staatshoofd liet woensdagavond verklaren dat de wet terug moet naar het parlement voor „revisie”. „Het bezit van drugs en de consumptie ervan blijven in dit land illegaal”, aldus de verklaring.

  De Mexicaanse volksvertegenwoordiging nam recent een wet aan die het bezit van onder meer maximaal 5 gram marihuana en opium, 25 milligram heroïne en 500 milligram cocaïne niet langer tot een misdrijf maakt.

  De wet was bedoeld om de politie meer ruimte te geven zich te richten op de bestrijding van grootschalige drugshandel. De straffen die opgelegd kunnen worden aan dealers en mensen die grotere hoeveelheden drugs in bezit hebben worden in de wet vezwaard.

  De wet was oorspronkelijk door de politieke partij van Fox zelf geïnitieerd en ook door Fox geprezen. De grote 'bovenbuur' de Verenigde Staten reageerde evenwel geërgerd en Mexicaanse steden aan de grens met de VS zeiden te vrezen voor drugstoerisme van Amerikanen.


  bron ombudsman
   
 4. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,280
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Het wetsvoorstel kwam van Fox zijn eigen partij en Fox had aangekondigd de wet te gaan tekenen. Na gesprekken met(lees: onder hoge druk van) de VS heeft Fox zijn koers gewijzigd.
   
 5. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  dit waren de hoeveelheden die dan wettelijk zouden toegelaten zijn in mexico


  opium (raw, to be smoked) 5 grams

  heroin, 25 mg

  marijuana 5 grams

  cocaine 500 mg

  LSD .015 mg

  MDA 200 mg

  MDMA (Ecstasy) 200 mg

  mescaline: 1 g

  peyote: 1 KG

  psilocybin (concentrate, pure, active ingredient) 100 mg

  — hallucinogenic mushrooms (raw, off the farm): 250 mg

  amphetamines: 100 mg

  — dexamphetamines: 40 mg

  Phencyclidine (PCP, or Angel Dust) 7 mg

  — methamphetamines: 200 mg

  — Nalbuphine (synthetic opiate): 10 mg

  sourse stop the war
   
 6. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  President van Mexico stuurt drugswet terug
  Uitgegeven op donderdag 04 mei 2006 om 10:45:46

  (Novum/AP) - De Mexicaanse president Vicente Fox heeft een onlangs aangenomen wet, die het bezit van gebruikshoeveelheden marihuana, cocaïne, heroïne en andere drugs legaliseert, teruggestuurd naar het parlement. Fox zei verbeteringen te willen 'om absoluut duidelijk te maken dat het bezit van drugs en het gebruik ervan strafbaar is en blijft in ons land'.


  Eerder had de woordvoerder van Fox de wet 'een vooruitgang' genoemd en gezegd dat de president hem zou ondertekenen. Maar in een verklaring stelde de president wijzigingen voor, 'gelet op de opinies die in verschillende geledingen van de samenleving zijn geuit'.

  Volgens de bestaande wet kunnen rechters gebruikers ontslaan van rechtsvervolging, als verdachten kunnen aantonen dat zij verslaafd zijn en de hoeveelheid drugs die bij hen wordt aangetroffen slechts bestemd is voor persoonlijk gebruik. In de nieuwe wet worden de hoeveelheden voor verschillende soorten drugs nauwkeurig omschreven en wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen verslaafden en gebruikers.

  Amerikaanse functionarissen zijn blij dat Fox de nieuwe wet in zijn huidige vorm niet wil ondertekenen. Sommigen hadden de vrees geuit voor het ontstaan van drugstoerisme naar Mexico.

  bron nieuws.nl