Bezorgdienst harddrugs opgerold in Rotterdam

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mrPartypictures, Mar 25, 2007.

 1. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  (Novum) - Met de arrestatie van 32 verdachten heeft de Rotterdamse politie een organisatie opgerold die zich bezighield met de handel in harddrugs op bestelling en andere illegale praktijken. Zeventien van hen zijn kernleden van de organisatie. De overige verdachten zijn dealers, koeriers en klanten. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

  De verdachten zijn tussen de 23 en 61 jaar en hebben de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Dertien van hen zitten in voorlopige hechtenis. De politie verwacht nog meer arrestaties te verrichten.

  Het onderzoek startte in oktober. Een aantal verdachten bleek in Rotterdam een soort bezorgdienst voor harddrugs te hebben opgezet. Via diverse telefoonnummers kon cocaïne of xtc worden besteld. Alsof het ging om een postorderbedrijf werden bestellingen in Rotterdam en omstreken afgeleverd. Een woning in Rotterdam-Zuid zou als opslagplaats hebben gediend.

  De aanhoudingen werden verricht op 12, 13 en 14 februari. Ook werden diverse woningen doorzocht. Daarbij werden enkele kilo's cocaïne, een paar duizend xtc-pillen en een vuurwapen in beslag genomen. De klantenkring die gebruikmaakte van de diensten van de bezorgdienst was gevarieerd, laat de politie weten. Politie en justitie beraden zich nog op de stappen die tegen de klanten worden genomen.

  De zeven hoofdverdachten moeten 24 mei voorkomen. Een aantal andere verdachten moet zich in mei voor de politierechter verantwoorden.


  bron: http://binnenland.nieuws.nl/455108/Bezorgdienst_harddrugs_opgerold_in_Rotterdam