1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP

'Bonaire doorvoerhaven voor drugs'

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 17, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  binnenland | 16-09-2006 18:05

  WILLEMSTAD (ANP) - Bonaire dreigt meer en meer een doorvoerhaven van drugs in de Nederlandse Antillen te worden. Dat zei Jan van der Straaten, politiecommissaris op Bonaire zaterdag in het Antilliaanse dagblad Amigoe.
  Van der Straaten zegt 'voldoende aanwijzingen te hebben' dat het eiland een uitwijkmogelijkheid aan het worden is voor de in- en uitvoer van drugs. De politiecommissaris is momenteel in Nederland voor een werkbezoek waarbij hij zal praten met ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Van der Straaten zal ervoor pleiten dat de Kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba een steunpunt krijgt op Bonaire. Momenteel heeft de Kustwacht steunpunten op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. De Kustwacht is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Antillen, Aruba en Nederland. Drugsbestrijding is één van de belangrijkste taken van de organisatie.

  Van der Straten noemt een steunpunt op Bonaire van groot belang in de strijd tegen drugs. Volgens hem moet de controle niet beperkt blijven tot de luchthaven van Bonaire, maar zich meer gaan richten op aanvoer en doorvoer over zee.

  bron http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article483836.ece/Bonaire_doorvoerhaven_voor_drugs
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Antillen onderscheppen record aan drugs

  DEN HAAG - De kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft vorig jaar een recordhoeveelheid drugs onderschept. In totaal ging het om 6346 kilo harddrugs. Dat staat in het jaarverslag 2005 van de controledienst.


  De Rijksministerraad heeft de gegevens vrijdag bekendgemaakt. De totale onderschepte hoeveelheid hard- en softdrugs was na 2002 de grootste met 7231 kilo.

  De kustwacht slaagde erin om 113 drugstransporten tegen te houden. Dat was eveneens een record. Naast de drugsvangsten arresteerde de kustwacht ook nog 356 illegalen op zee.
  bron http://www.telegraaf.nl/buitenland/...llen_onderschept_recordhoeveelheid_drugs.html