Brandweer stuit op amfetaminelab

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jun 18, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Dongen - In een loods aan de Wilhelminastraat is dit weekend, nadat er brand gewoed heeft, een amfetaminelaboratorium aangetroffen. Er zijn enkele tientallen kilo’s amfetamine in beslag genomen. Er was volgens de specialisten ter plaatse, sprake van een gevaarlijke situatie. De loods is gelegen in een woonwijk. De politie is nog op zoek naar de exploitanten.

  Zaterdagmiddag brak rond 14.45 uur brand uit in een loods aan de Wlhelminastraat. De loods is gelegen aan een plein met garageboxen. De brandweer van Dongen was de brand in 30 a 45 minuten meester. Brandweer-lieden gaven na een eerste verkenning aan dat er materialen waren aangetroffen die duiden op de aanwezigheid van een laboratorium.De zaak is daarna bevroren en onder bewaking gesteld.

  Vanmorgen zijn medewerkers van de technische recherche met een onderzoek gestart, Al snel hebben zij bijstand gevraagd van een deskundige specialistische landelijke eenheid: De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO). Samen met deze deskundigen en met brandweerlieden is vandaag het lab op sporen onderzocht en ontmanteld.

  Het gaat om een amfetaminelab waar de drugs van een vloeibare vorm omgezet wordt in kristalvorm. Er zijn enkele tientallen kilo’s van het eindproduct aangetroffen. Er is een groot aantal vaten gevonden met chemische substantie die gebruikt wordt bij de fabricage van amfetamine, ook een weegschaal en andere machines zijn veilig gesteld. Tevens is in één de compartimenten van de loods een gestolen bestelauto aangetroffen.

  De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek naar de mensen achter dit lab is in volle gang.  bron blik nieuws
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Brand leidt politie naar drugslab
  Uitgegeven op zondag 18 juni 2006 om 16:39:23

  (Novum) - De politie heeft in het Brabantse Dongen een drugslaboratorium met enkele tientallen kilo's amfetaminepoeder aangetroffen. Het laboratorium werd gevonden nadat zaterdag brand had gewoed in de loods waar het was ondergebracht. Zondagochtend trof de politie bij nader onderzoek de drugs aan. Dat meldt de politie zondag.

  Zaterdagmiddag kreeg de brandweer de melding van brand in de loods, die in een woonwijk staat. De vlammen waren snel gedoofd. Zondagochtend verrichtte de politie nader onderzoek. Daarbij werden de drugs aangetroffen en vaten met chemische stoffen die kunnen worden gebruikt voor de productie van amfetamine. Ook vond de politie een gestolen bestelauto. Volgens de brandweer veroorzaakte het drugslab een gevaarlijke situatie in de woonwijk.

  Zondag is het lab ontmanteld. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. De politie heeft nog geen arrestaties verricht.


  bron nieuws .nl