brit slikte 40 000xtc pillen

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Apr 4, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  04/04 Brit slikte 40.000 XTC-pillen
  Een man in Groot-Brittanniƫ heeft in negen jaar tijd samen 40.000 XTC-pillen geslikt. Dat is het grootste aantal dat een mens ooit heeft ingenomen, meldt de Britse krant The Guardian.
  De 37-jarige man heeft sinds zijn dertigste geen enkele XTC-pil meer geslikt, zegt een arts van universiteit van Londen. Zeven jaar na zijn laatste XTC-pil lijdt de ex-verslaafde nog steeds aan de zware fysieke gevolgen van de drugs.
  De Brit heeft last van hevige geheugenstoornissen zoals paranoia en hij krijgt regelmatig hallucinaties en depressies. Bovendien verstijven zijn hals- en kaakspieren zodat de man zijn mond niet kan openen, zegt de arts. br> XTC is een synthetische drug die sinds het begin van de jaren '80 vooral in het uitgaansleven wordt gebruikt.

  bron gazet van antwerpen
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Brit slikte 40.000 XTC-pillen in negen jaar
  Dokters en wetenschappers in Londen hebben gedurende jaren een vette kluif gehad aan een niet alledaags proefpersoon: een 37-jarige Brit die ervan verdacht wordt in negen jaar tijd 40.000 XTC-pillen geslikt te hebben.

  Hoewel de rijpe dertiger al zeven jaar afgekickt is van zijn hardnekkige drugsverslaving, lijdt hij nog steeds aan ernstige fysieke en mentale kwalen zoals geheugenverlies, paranoia, hallucinaties en depressies. Sommige spieren zijn intussen zo stijf geworden dat hij niet eens zijn mond meer open krijgt. Dokters voorspellen dat hij voor de rest van zijn leven opgescheept zit met de meeste van deze onprettige bijwerkingen.

  25 pillen per dag
  De man, die in het wetenschappelijk rapport Mr. A. genoemd wordt, begon vanaf zijn 21ste te slikken. Eerst beperkte hij zijn drugsgebruik tot vijf XTC-pillen per weekend, maar dat werden al snel 3,5 pillen per dag. In zijn absolute piekperiode, die maar liefst vier jaar duurde, sloeg hij dagelijks 25 pillen achterover. Na verschillende inzinkingen besloot hij te kappen met de drugs. Toch bleef hij nog maanden het gevoel hebben dat hij onder invloed was.

  Zijn toestand ging er snel op achteruit: problemen met het zicht, hallucinaties, paranoia en spierstijfheid zijn maar enkele van de kwaaltjes waarmee hij te kampen kreeg. "Hij besloot dat het zo niet meer verder kon en kwam naar ons toe", vertelt psychiater Christos Kouimtsidis van de St George's Medical School, die de man vijf maand onder zijn hoede nam. "Hij slaagde er niet meer in normaal te functioneren."

  Opnieuw hervallen
  De dokters kwamen er al snel achter dat Mr. A. leed aan een soort geheugenverlies dat normaal enkel bij zware alcoholiekers vastgesteld wordt. Een juiste diagnose stellen was echter moeilijk, omdat zijn concentratieproblemen de uitvoering van eenvoudige testjes onmogelijk maakte. "Dit was een uitzonderlijk geval. Met zijn langetermijngeheugen was niets mis, maar de simpele dingen van alledag stelden hem voor onoverkomelijke problemen. Hij wist bijvoorbeeld nooit hoe laat het was, welke dag het was of wat er in zijn winkelkarretje lag. Dat hij zelf niet besefte dat hij problemen had met zijn geheugen, maakte de situatie alleen maar erger."

  Even leek het de goede kant op te gaan met Mr. A. Hij had minder last van paranoia en hallucinaties en met behulp van antipsychotische medicatie leek hij zelfs helemaal opnieuw de oude te kunnen worden... Tot de verleiding toch te groot bleek en hij zijn handen niet meer van de cannabis kon houden. "We probeerden hem nog te redden, maar we zijn elk contact met hem een jaar geleden verloren."

  bron ombudsman
   
 3. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  ZWAAR XTC-GEBRUIK WIST JE GEHEUGEN
  Groot-Brittanik telt het grootste aantal zware xtc-gebruikers in Europa.
  Dat blijkt uit onderzoek van Britse wetenschappers aan de St.George Medical School in Londen. Belgik en Nederland bungelen onderaan het lijstje.
  Veertigduizend xtc-pillen slikken over een periode van negen jaar. Dit ongelukkige record staat op naam van Mr. A, zoals Britse wetenschappers van de St.George Medical School in Londen hun studieobject noemen. Zij onderzochten de 37-jarige gebruiker gedurende vijf maanden.
  Uit de studie van de Londense school, eergisteren gepubliceerd in het vakblad British Journal of Psychopharmacology , blijkt dat de Britten de zwaarste xtc-gebruikers zijn in Europa. Zo'n 750.000 partygangers slikken samen 26 miljoen pillen per jaar. In ons land loopt het niet zo'n vaart. Peer van der Kreeft, hoofd Preventie van het Drughulpcentrum De Sleutel: ,,In Belgik is het aantal zware gebruikers miniem. Net zoals in Nederland, waar onderzoek heeft uitgewezen dat het slechts om een vierhonderdtal mensen gaat.''
  Zwaar xtc-gebruik kan nefaste gevolgen hebben. De onderzoekers van de St. George Medical School lieten weten dat Mr.A leed aan geheugenverlies op korte termijn. ,,Dat bevestigt ook wat eerdere studies hebben uitgewezen'', meent Anne Van Buyse, psychiater bij De Sleutel. ,,Wie de partydrug xtc dagelijks gebruikt, loopt onherstelbare hersenschade op."

  Source: Het Volk(B)
   
 4. legalize!

  legalize! Titanium Member

  Reputation Points:
  99
  Messages:
  118
  Joined:
  Apr 6, 2005
  from The Netherlands
  En toch geloof ik er geen zak van.. 25 pillen per dag.. JAAAAA.. Dat houd je toch geen week vol?

  Anyway.. ze willen dus duidelijk maken dat xtc schadelijk is. Als je er zo veel slikt vind ik dat niet gek nee. Waar was zijn zelfrespect?
  Maar nu is het toch nog niet duidelijk dat als swim 2x per maand een totaal aan 5/10 pillen pakt, dat schadelijke gevolgen kan hebben voor het menselijk lichaam en/of geest?

  Zijn we nog geen stap verder..
   
 5. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  In het engelse forum staat een goed artikel wat juist wijst op hoe dit onschadelijkheid aantoont. Probeer maar eens elke dag 25 sterke expresso's te drinken of 25 eetlepels zout. Laat staan 25 wiskeys. En dan 40.000 in 9 jaar. Dat overleef je gewoonweg niet. Maar met xtc pillen schijnbaar wel. Dat er bij zo'n overdaad schade is lijkt mij logisch. En ik zal de laatste zijn om te beweren dat XTC gebruik zonder nadelige effecten is.

  Wat betreft de schadelijkheid van xtc betreft, daar is nog maar weinig over bewezen. Je zal het moeten doen met logica en de kennis dat overdaad schaad.
   
 6. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Xtc schaadt geheugen op lange termijn

  Uitgegeven: 11 oktober 2006 17:39

  AMSTERDAM - Het geheugen lijdt op de lange termijn onder veelvuldig en langdurig gebruik van xtc. Het kortetermijngeheugen en het concentratievermogen worden niet door de partydrug aangetast. Dat blijkt woensdag uit een proefschrift van Gerry Jager. Zij promoveert op 31 oktober aan de geneeskundefaculteit van de Universiteit Utrecht.

  Jager onderzocht de langetermijneffecten van drugs als xtc en cannabis op de hersenfuncties geheugen en concentratievermogen. Incidenteel xtc-gebruik (gemiddeld twee pillen ooit) of regelmatig cannabisgebruik (meerdere joints per week over een periode van gemiddeld vier jaar) leidt volgens de onderzoekster niet tot afwijkingen in het geheugen of concentratievermogen.


  Uit onderzoek uit 2002 bleek al dat veel xtc-gebruik kan leiden tot neuropsychiatrische aandoeningen, zoals een depressie. Ook bleek dat overmatig gebruik blijvend geheugenverlies kan veroorzaken. Vrouwen zijn overigens gevoeliger voor de schadelijke gevolgen van xtc dan mannen.

  bron http://www.nu.nl/news/846704/83/Xtc_schaadt_geheugen_op_lange_termijn.html
   
 7. big-lester

  big-lester Gold Member

  Reputation Points:
  274
  Messages:
  322
  Joined:
  Apr 26, 2005
  from The Netherlands
  40.000 pillen? 25 per dag? en dat is alles wat hij eraan overhoudt? wow man, dat is relaxed. zo zie je maar dat het juist wel meevalt hoe fucked up X is voor je. ze willen je hiermee laten schrikken hoe ernstig dat spul is voor je, maar als je een beetje nadenkt over die hoeveelheden MDMA en wat nog meer in die pillen zat, dan is die staat waar Mr A. zich in bevindt opzich nog wel te overzien...toch?