Britse junks spenderen wekelijks ...euro aan 'speedballen'

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 13, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Britse drugsverslaafden hebben een nieuwe kick gevonden door crack en heroïne tegelijk in te spuiten. De cocktail heeft tegelijk een stimulerend en een verdovend effect, maar kan dodelijk zijn.

  De trend is zodanig wijdverspreid in Zuid-Londen dat de combinatie van beide drugs een eigen naam heeft gekregen: 'speedballing'. De resultaten komen uit het jaarlijkse onderzoek dat de onafhankelijk organisatie DrugScope uitvoert in twintig Britse steden.

  ... euro per week
  Volgens DrugScope leidt de nieuwe verslaving tot een toename in het aantal overvallen en andere diefstallen. De speedballers geven per week ...euro uit aan de drug, tegenover ... euro voor de gewone heroïnegebruiker. Uit een onderzoek van Dr. Russel Newcombe blijkt dat de gemiddelde speedballer drie keer meer veroordelingen op zijn naam heeft dan een smackgebruiker.

  "De combinatie van crack en heroïne is geen nieuw fenomeen," zegt Harry Shapiro van DrugScope, "maar als deze trend zich voortzet, is dat erg slecht nieuws voor de pogingen om aids bij junkies terug te dringen". De cocktail kan immers enkel worden ingenomen met gebruik van een injectienaald.

  Anabole steroïden
  DrugScope ontdekte dat ook het gebruik van anabole steroïden in opmars is. Steeds meer jongeren gebruiken de drug om snel spiermassa te kweken. Vroeger werden steroïden vooral gebruikt door bodybuilders, maar de laatste tijd grijpen ook bijvoorbeeld kaderleden en studenten naar de preparaten. DrugScope vond gebruikers van nauwelijks 16 jaar. (afp) 13/09/06 17u48

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_258972.html?wt.bron=homeArt11
   
 2. walend

  walend Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  14
  Joined:
  Aug 14, 2006
  35 y/o from belgium
  nou die anabolen daar wist ik al langer van dat ze populair waren, en voor de Britse junks... Damn, ja dan ben je een echte junk
   
 3. Psych0naut

  Psych0naut Platinum Member

  Reputation Points:
  2,229
  Messages:
  2,226
  Joined:
  Feb 27, 2006
  from The Netherlands
  Even ter correctie van het bericht, de info die er in staat klopt niet echt.
  Crack en base-coke kunnen niet gespoten worden, ze zijn beide bedoeld voor roken omdat ze bij lage temperaturen al verdampen, maar lossen totaal niet op in water en zijn dus niet te spuiten, dat kan alleen met het cocaïne zout.
  De combinatie van heroine met crack of base-coke wordt ook weleens hebruikt, maar heeft een andere naam:"moonrock"
  Ook is de term "speedballen" niet sinds kort uitgevonden, die term bestaat al een paar decennia en komt uit Amerika, waar het veel pupulariteit won onder artiesten en acteurs, en waar ook redelijk wat beroemdheden door een overdosis aan overleden zijn.
   
 4. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Crack


  Om crack te maken wordt een cocain maagzout of amoniak en weinig water toegevoegd totdat een dik papje ontstaat.Dit papje wordt verwarmd,het water verdamt en er blijft een vaste vorm over :de crack.Crack bevat nog maagzout of ammoniak en is daarmee niet zuiver.Het maakt een krakend geluid waneer het verwarmd wordt ,vandaar de naam crack.

  Base


  Ook om base coke te maken voeg je snuifcoke, maagzout of ammoniak en water toe. Het versshil is dat je relatief veel water toevoegt. Het mengsel wordt verhit en de base komt als een vettige olie bovendrijven. Dit stolt bij afkoeling en je hebt base coke. Doordat de base boven komt drijven wordt de coke gescheiden van eventuele bijproducten en het maagzout. Basecoke is dus zuiverder dan crack. Het verdampt al bijeen lage temperatuur en kan makkelijk met een pijpje geinhaleerd worden(net zoals crack)

  bron https://drugs-forum.com/threads/8729
   
  Last edited: Sep 22, 2006
 5. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Messages:
  536
  Joined:
  Aug 25, 2005
  35 y/o from The Netherlands
  @Mopsie:

  Maar het eindproduct is (vrijwel) hetzelfde; cocaine free-base. En net zoals Psychonaut zegt, dit lost niet op in water en kan niet gespoten worden.
   
 6. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  ruud was louter informatief bedoelt


   
 7. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Messages:
  536
  Joined:
  Aug 25, 2005
  35 y/o from The Netherlands
  Ja okay.. Maar nu hebben we iig geen misverstanden meer in dit topic;)