Brussel-West blijft strijden tegen drugs

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 23, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Brussel-West blijft strijden tegen drugs
  De politie van de zone Brussel-West heeft in de Ribaucourtwijk in Sint-Jans-Molenbeek van januari tot nu 22 drugsdealers aangehouden. Dat meldt de politie van de zone vrijdag.

  Eerste trimester
  In de loop van het eerste trimester werden tijdens drie acties 132 mensen gecontroleerd op het bezit van drugs. Vijf drugsdealers werden vervolgens ter beschikking gesteld van het Brusselse parket; twee van hen werden aangehouden.

  De agenten namen daarbij ruim 90 gram hasj, 7 porties marihuana, 4 joints, 31 pakjes heroïne, 4 pakjes cocaïne, een pakje weed, 2 gsm-toestellen, een precisieweegschaal en 1.440,88 euro in beslag. Van de zeven gecontroleerde vzw's werden er twee verzegeld. In de rand van de controleacties werden ook 25 illegalen onderschept.

  April-nu
  Van april tot heden werden nog eens drie gerichte operaties georganiseerd. Daarbij werden twee drugsdealers, van wie één minderjarige heroïnedealer, doorverwezen naar het Brusselse parket. Bij de controles trof de politie naast verschillende porties methadon, ook Rohypnol en een pakje heroïne aan.

  Observatie
  Buiten de gerichte operaties arresteerde de politie in diezelfde periode na observatie nog eens twintig dealers, die nadien werden aangehouden. Na de grondige fouille van 41 personen en twee vzw's en diverse huiszoekingen werden 22 pakjes cocaïne, 80 pakjes heroïne, bijna twee kilogram cannabis en 800 gram hasj in beslag genomen.

  Gebruikers
  Ook werd een aantal drugsgebruikers opgepakt, die meestal na verhoor mochten beschikken. De politiediensten boden de zware drugsverslaafden de mogelijkheid in contact te treden met gespecialiseerde drugspreventiediensten. Vier van hen lieten zich vrijwillig overbrengen naar hulpverleningscentra. Twee verslaafden contacteerden de cetra later.

  Sinds juli 2006 kan de burgemeester vzw's die als dekmantel dienen voor drugshandel, tijdelijk sluiten op basis van een nieuw wetsartikel. In de loop van 2006 verzegelden politieagenten van de zone Brussel-West zeven panden in Molenbeek. (belga)
  Mail een vriend Printversie 22/09/06 16u04

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_263731.html