bulgaarse vrachtwagen met 80.5kilogram heroine onderschept

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, May 5, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Bulgaarse vrachtwagen met 80,5 kilogram heroïne onderschept
  De Bulgaarse douane heeft 91,4 kilo heroïne voor een totale waarde van omgerekend acht miljoen euro in beslag genomen. Aan de grens met Servië in Kalotina stopten de douaniers een Bulgaarse vrachtwagen, die hout vervoerde en via Servië naar België wilde rijden. In een reserveband troffen ze 80,5 kilogram heroïne aan. Dat deelde de Bulgaarse douanedienst in Sofia mee.

  Het goedje was over 158 plastic pakjes verdeeld, een techniek die het erg moeilijk maakt om zelfs met röntgenstralen de drugs te ontdekken. Twee Bulgaren werden gearresteerd. Een onderzoek werd ingesteld.

  Heroïne in reisbus
  Aan de grens met Turkije werd nog eens 10,9 kilo heroïne aangetroffen in een Bulgaarse reisbus, die van Istanboel op weg was naar Silistra aan de Donau. Alle chauffeurs en het buspersoneel werden opgepakt.

  Sinds het begin van het jaar werd al 202 kilo heroïne in beslag genomen aan de grenspost Kalotina, die beschouwd wordt als een draaischijf voor de drugshandel naar West-Europa.

  Bulgarije is kandidaat voor een toetreding tot de Europese Unie in januari 2007. In het jaarlijks rapport van het departement Buitenlandse Zaken van de VS wordt het land omschreven als een belangrijk transitland voor en producent van verboden verdovende middelen.


  bron ombudsman