Calea zacatechici

Discussion in 'Kruiden & cactus' started by Smarthead, Sep 20, 2006.

 1. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Heeft iemand hier ervaring mee:

  Calea droomkruid is ook bekend als hondsgras of Calea zacatechichi ('bitter gras'). De struik behoort tot de familie van de zonnebloem en komt van nature voor in Midden-Amerika. Calea droomkruid ofwel Calea zacatechici groeit vooral in de hooglanden van Mexico en in bepaalde delen van Costa Rica.

  Calea wordt bij de indianen van Mexico ook wel ‘blad van god’ genoemd. Het kruid wordt gewaardeerd om haar 'verheldering van de zintuigen’, ‘visioenen in dromen’ en als ‘geheime plant’ om deze visioenen mee op te roepen. Het kruid wordt door Mexicaanse sjamanen gebruikt om tijdens het dromen goddelijke berichten door te krijgen. Het wordt door 'gewone' Mexicanen gebruikt als eetlustopwekker en als gezondheidsmiddel dat onder andere een natuurlijke stoelgang bevordert.
  Effecten
  Na 30 minuten ontstaat een verhoogde staat van bewustzijn (je voelt eigen hartslag en pols). Sommige mensen zullen een duidelijke helderheid in geest en gevoel opmerken. Calea wordt in hogere doseringen beschouwd als hallucinogeen, maar de hallucinogene bestanddelen zijn nog niet geïsoleerd.
  Gebruik
  3 tot 25 gram gedroogde bladeren kunnen worden vermalen en als thee worden gedronken. De smaak is vrij bitter, breng de thee desgewenst op smaak met wat honing.
   
 2. robin_himself

  robin_himself Gold Member

  Reputation Points:
  771
  Messages:
  442
  Joined:
  Oct 10, 2005
  from The Netherlands
  Swim heeft dit een tijd lang gebruikt om "the lucid dream" te helpen ontwikkelen. Hij heeft hier dan ook veel succes mee gehad. Hij heeft het gebruikt op de rituele manier: thee en voor het slapen gaan een pure Calea joint (niet prettig) en dat hielp enorm met het onthouden van de dromen en stimuleren van luciditeit
   
 3. Capricornus

  Capricornus Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  8
  Joined:
  Feb 7, 2009
  32 y/o
  Een paar jaar geleden heeft swim wat experimentjes uitgevoerd met Calea.
  Voornamelijk om te kijken wat voor een effect het op de dromen heeft en of het daadwerkelijk kan helpen bij het opwekken van de lucide droom.

  Swim droomt sowieso al erg veel, kan het vaak ook onthouden en lucide dromen komen af en toe wel eens voor.

  De eerste paar keren dat swim het probeerde waren teleurstellend, er was niet iets specifiek anders aan de dromen.
  Swim weet niet of andere mensen dit ook ervaren hebben, maar na het gebruik van een aantal dagen achterelkaar was het effect duidelijker merkbaar.
  Swim heeft het dan over het effect op de dromen, niet over een effect terwijl swim wakker was.

  Innemen van Calea deed swim door het te roken. Thee is ook mogelijk, maar dat is te ranzig voor woorden. Roken is nog net te doen, vind swim.
  Ongeveer een gram, voor het slapen gaan. Daarna ging swim slapen, bewust van het feit dat swim in haar slaap waarschijnelijk ging dromen.
  Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een lucide droom, de overige dromen waren druk, uitgebreid en af en toe kwam er een bewustzijn naar boven dat wist dat swim droomde.

  I am gestopt met Calea omdat ze het idee had absoluut niet uitgerust te zijn na deze drukke dromen.
  En het ontwikkelen van de lucide droom zonder Calea voort te zetten.