Catmint

Discussion in 'Kruiden & cactus' started by Smarthead, Sep 17, 2004.

 1. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Catmint is een mild ontspanningskruid. Erg geschikt voor een ontspannende avond, tijdens het luisteren van muziek, of om gewoon tot rust te komen na een zware dag op het werk. Het heeft een aangename smaak.
  Katten schijnen ook een voorliefde te hebben voor dit kruid, ze raken er namelijk nogal opgewonden door.
  Effecten
  Je krijgt een aangenaam ontspannend gevoel, licht zweverig en het werkt stimulerend op de verbeelding.
  Je krijgt een aangenaam ontspannend gevoel, licht zweverig en het werkt stimulerend op de verbeelding.

  Gebruik
  Voor thee doe je 25 gram in een liter water, even laten koken en dan 15 minuten laten intrekken. Daarna zeven, eventueel honing toevoegen en drinken maar.
  Je kunt het ook roken, maar het geeft niet zo’n prettig gevoel om zo’n grote hoeveelheid te roken.
   
 2. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  <H4>Catmint</H4>Catmint (Nepeta cataria) is een ontspannend mild kruid. Na het roken, en/of het drinken van sterke thee geeft het een behaaglijke ontspanning, een marihuana-achtige "high" en een stimulerend effect op je verbeeldingskracht. De smaak is erg lekker. Goed voor een ontspannen avond om bijvoorbeeld rustige muziek bij te luisteren, of om beter tot rust te komen na een drukke dag. Katten schijnen een voorliefde te hebben voor het kruid. Ze zullen de plant altijd weer opzoeken en worden er duidelijk ontspannen van.

  Dosering:
  Voor een sterke thee gebruik je ongeveer 25 gram op een liter water. Even laten koken en 15 minuten laten trekken. Daarna zeven, eventueel honing of suiker toevoegen en het is klaar voor gebruik. Als je het rookt moet je er een flinke joint van draaien. Tabak versterkt overigens het effect als je dit erbij gebruikt.

  Recepten:
  Combinaties: Voor een rustgevend en ontspannende thee combineren met gelijke delen Passiebloem en Valeriaan. Voor een verdovende en spacey ervaring kun je 10 gram Catmint mengen met 10 gram Wild Lettuce en 1 gram Pepermuntblad en dat als sterke thee bereiden of roken in een waterpijp. Een goed middel tegen een kater als gevolg van overmatig alcoholgebruik: Gelijke hoeveelheden Catmint, Skullcap, Kamille, Dille en Betonie, bereiden als thee. Dit middel wordt "heksen aspirine" genoemd. Verder ook te combineren met o.a. Damiana, Galangal en Wijnruit.