Celstraf Voor Gastheer Drugswoning

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 29, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  CELSTRAF VOOR GASTHEER DRUGSHOL
  ZWOLLE/DEDEMSVAART - Een Dedemsvaarter die zijn woning aan jongeren beschikbaar stelde voor gebruik van en experimenten met drugs en drank is veroordeeld tot een half jaar cel waarvan drie maand voorwaardelijk.
  De 22-jarige Dedemsvaarter G.N. moest zich gisteren verantwoorden bij de politierechter in Zwolle op verdenking van dealen in harddrugs en wiet.
  Van handel in softdrugs werd hij vrijgesproken, maar hij bekende wel dat zijn woning aan de Blauwe Zegge ongeveer een jaar lang een zoete inval was van drugsgebruikers. Volgens N.'s advocaat had de politie eerder moeten ingrijpen. De aanklaagster noemde de situatie in de woning 'schrijnend en schokkend'. Ze eiste een celstraf van bijna een half jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk en de rechter volgde dat. De Dedemsvaarter zat al ruim 2,5 maand in voorarrest en hoeft dus niet terug naar de gevangenis. Wel moet hij in behandeling. De rechter rekende het N. met name zwaar aan dat minderjarigen en schoolkinderen bij hem thuis aan drugs konden komen.
  De politie kwam in januari vorig jaar in de woning na een melding van een bezorgde ouder. 'Absoluut een adres om in de gaten te houden', was destijds de conclusie. De politie trof er van alles aan. Heel veel drank, kinderen van net twaalf jaar oud, veel meisjes en veel drugs. De speed lag gewoon op tafel. Hoewel verschillende tieners beweren dat N.
  ook drugs verkocht en uitdeelde, ontkende de Dedemsvaarter te hebben gedeald aan minderjarigen. Maar dat er een sfeer heerste van 'vrijheid, blijheid' en lekker experimenteren met allerlei drugs, dat moest N. ook wel toegeven. 'Ik was gewoon gastvrij, iedereen mocht binnenkomen.'
  De 22-jarige Dedemsvaarter is een van de verdachten in een grootscheeps onderzoek van de politie naar drugsgebruik onder jongeren in Dedemsvaart. Onlangs is de hoofdverdachte, een grote tussendealer, al veroordeeld tot vijftien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk. Die man leverde vooral aan jeugd tijdens het uitgaan. In de periode dat het in de woning aan de Blauwe Zegge elke dag feest was, zat N. ook zelf aan de drank en drugs. Door dat middelengebruik in combinatie met psychische problemen (autisme en ADHD) kon het flink uit de hand lopen.

  Source: De Stentor