Cipiers Knijpen Jaar Lang Oogje Dicht Voor Drugssmokkel

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Mar 23, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,293
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  CIPIERS KNIJPEN JAAR LANG OOGJE DICHT VOOR DRUGSSMOKKEL
  Vriendin bevoorraadt gedetineerde
  DENDERMONDE/ HAMME - Twee gewezen cipiers en iin verpleger van de Dendermondse gevangenis verschenen voor de rechtbank. Ze lieten de vriendin van een gedetineerde drugs, anabolica, een gsm en sportmateriaal binnensmokkelen. Ook de gedetineerde, zijn vriendin en een vrouw die de drugs aan de vriendin bezorgde, stonden terecht.
  De feiten hadden plaats van 23 oktober 2003 tot 27 november 2004.
  Gedetineerde Philippe G. (40) zat zijn straf uit in de Dendermondse gevangenis. Omdat de drugs in de gevangenis nogal duur uitvielen, vroeg hij zijn vriendin Myriam P. (37) uit Hasselt drugs binnen te smokkelen.
  Ook wilde hij in de gevangenis zijn hobby bodybuilding voortzetten, maar dan had hij anabolica en sportmateriaal nodig. Uiteraard kan zoiets niet, maar Philippe G. was goed bevriend geraakt met gevangenisbewaarder Kris P. (32) uit Dendermonde, ook een fervent bodybuilder. Hij kon de cipier overhalen een oogje dicht te knijpen als zijn vriendin zou passeren.
  Verjaardagsfuif
  Ook cipier Michel S. (36) uit Hamme zou de controles niet te nauw nemen.
  Zo kreeg G. wat hij maar wilde zijn cel binnen. Er was echter iin
  probleem: hij wist niet hoe zich de anabolica in te spuiten. Verpleger Robert D.G. (56) uit Sint-Niklaas hielp hem een handje. Myriam P. haalde de drugs bij Mirella D.L. (25) uit Lokeren. De producten en drugs die G.
  niet kon gebruiken, sluisde hij door naar andere gedetineerden.
  Ruim een jaar lang knepen de cipiers een oogje dicht. Toen ze hoorden van aankomende extra controles, brachten ze Philippe G. en Myriam P. op de hoogte. Uiteindelijk vielen G. en P. op 27 november 2004 door de mand. Philippe G. was op 30 november jarig en wilde dat stevig vieren.
  Maar de hasj en cocaone werden door minder gewillige cipiers onderschept.
  De beklaagden legden bekentenissen af. ,,De werkdruk in de gevangenis was erg groot, ingevolge de overbevolking. Ik was stom'', zei Kris P.
  ,,Inderdaad een grote stommiteit'', aldus zijn raadsman, mr. Vic Van Aelst. ,,Mijn cliknt is nochtans een fatsoenlijke vent, maar zijn vriendschap met Philippe G., die beiden van bodybuilding hielden, deed hem de das om.''
  De rechter doet uitspraak op 24 april.

  Source: Het Volk(B)