1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP
  Dismiss Notice

Cocaïne informatie

Discussion in 'Cocaïne' started by P4nic, Oct 9, 2004.

 1. P4nic

  P4nic Newbie

  Reputation Points:
  -1
  Joined:
  Jun 28, 2004
  Messages:
  231
  Moeten jullie ook zoveel pissen als je coke op hebt ? SWIM wel namelijk en soms heeft hij het gevoel dat het het er niet allemaal uit is.
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 2. thadj

  thadj Newbie

  Reputation Points:
  51
  Joined:
  Jul 19, 2004
  Messages:
  118
  Male
  Het gevoel dat het er niet uit is herkent SWIM wel. Hij heeft eens ergens gelezen dat dit het gevolg kan zijn van de prostaat die druk uitoefent op de blaas of zoiets.. Schijnt dat de prostaat op kan zwellen onder invloed van stimulantia. Versta me goed ik breng dit niet als wetenschappelijke informatie.
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 3. jan

  jan Newbie

  Reputation Points:
  0
  Joined:
  Jan 27, 2006
  Messages:
  10
  40 y/o
  coke en speed doen bij de meeste mensen niet zo veel (in vergelijking met bijv LSD of XTC ), waardoor veel mensen denken dat de schade ook wel mee zal vallen.sommige mensen hebben een grotere gevoeligheid voor middelen die de hoeveelheid dopamine in de hersens verhogen. voor die mensen is het effect van een enkele lijn coke of speed in heftigheid vergelijkbaar met bijv XTC. helaas is voor hun het risico op verslaving en psychische schade ook groter.

  Iedereen die speed of coke gebruikt gaat daar op een gegeven moment aan onderdoor. bij sommigen duurt dat langer en bij anderen korter, maar uiteindelijk ga je er gegarandeerd aan kapot. sommige mensen kennen iemand die al heel lang gebruikt en redelijk lijkt te functioneren, maar houdt die persoon dan maar eens een tijdje goed in de gaten, want geloof me.. Iedereen gaat er uiteindelijk aan kapot, dat moment komt echt wel een keer.
  hoe succesvol en fantastisch je ook bent, dat maakt echt niet meer uit als je opeens last gaat krijgen van "beestjes" of als "ze" je "volgen" of "afluisteren". mensen die coke of speed gebruiken, worden eerst asociaal, en als ze er dan mee door blijven gaan, dan draaien ze door.
   
 4. Ctraltdel

  Ctraltdel Newbie

  Reputation Points:
  21
  Joined:
  Feb 28, 2005
  Messages:
  212
  Male
  Dat iedereen eraan ondergaat geloof ik niet. Maar ik kom wel erg veel mensen tegen die problemen hebben met hun gebruik. Ik denk wel dat speed en coke vaak wordt onderschat. Als ik drugsvoorlichting geef op feesten (met Unity) dan krijg ik, zeker op de hardcore feesten, vrij veel jonge gebruikers die hun speed of cokegebruik niet meer onder controle zeggen te hebben.

  Dus je waarschuwing is wel op zijn plaats, alleen geloof ik ook dat er mensen zijn die wel (blijvend) goed met speed of coke kunnen omgaan en er goed van kunnen genieten zonder er onderdoor te gaan.
   
 5. Boyv

  Boyv Silver Member

  Reputation Points:
  18
  Joined:
  Aug 22, 2005
  Messages:
  97
  Male
  Coke is ook moeilijk in de hand te houden. Een keer per maand wordt later elk weekend, en voor je het weet snuif je doordeweeks de restjes van het weekend op. Niet iedereen is natuurlijk zo, maar zo zie ik het wel vaak gebeuren.

  craving...
   
 6. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Joined:
  Aug 25, 2005
  Messages:
  562
  34 y/o Male from The Netherlands
  Het probleem dat SWIM restjes opsnuift doordeweeks heeft hij niet, hij houdt nooit coke over namelijk en speed gooit hij meestal weg als hij over heeft. Tenzij het grote hoeveelheden zijn natuurlijk. Maar meestal koopt hij precies genoeg voor die avond.
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 7. Sniffles

  Sniffles Newbie

  Reputation Points:
  0
  Joined:
  Jan 20, 2006
  Messages:
  12
  Male
  vanavond zal swim voor de eerste maal coke gebruiken(als alles meezit). Gewoon uit nieuwschierigheid. Swim zal het gebruiken net voor hij een discotheek/café binnengaat waar vooral jazzy elektro muziek gedraaid wordt dit samen met enkele goede vrienden(die 'tamelijk" nuchter blijven) de coke is erg puur. Swim heeft geen verslaafde persoonlijkheid (rookt ong 1 pakje sigs/2maand ofzo) en zal het bij deze keer houden. later hoe het geweest is.
   
 8. Ctraltdel

  Ctraltdel Newbie

  Reputation Points:
  21
  Joined:
  Feb 28, 2005
  Messages:
  212
  Male
  En...hoe was de ervaring? Overigens is er nog steeds een wetenschappelijke discussie gaande over de werking van coke. Sommige onderzoekers denken dat het gebruik van coke na 3 of 4 keer zorgt voor een verandering in de hersenstructuur op synapsniveau waardoor de gevoeligheid voor coke zou ontstaan. Na geregeld gebruik zou dit effect nog erger kunnen worden. Dit zou kunnen betekenen dat het potentiële verslaafdheidgevaar bij coke wel eens anders zou kunnen liggen dan bij bijvoorbeeld sigaretten.
   
 9. robertone

  robertone

  Reputation Points:
  418
  Joined:
  Sep 27, 2005
  Messages:
  301
  Male
  Swim heeft de periode rond 1980 meegemaakt. Destijds dacht de halve wereld dat cocaïne niet schadelijk was. Swim's eigen waarneming is dat het voor gebruikers die vanwege hun financiële situatie tijdens het uitgaan gezamelijk niet meer dan een grammetje konden permitteren inderdaad niet veel nadelige effecten ondervonden (Swim heeft het over 25 jaar geleden, coke kostte toen 200 gulden per gram), degene die zich echter meer konden permitteren ondervonden terdege nadelige effecten. Het meest kenmerkende van langdurig gebruik was paranoia en aggressief gedrag vanwege de paranoïde waandenkbeelden.

  Naar Swim's mening is cocaïne een drug die niet geschikt is voor recreationeel gebruik of om het hoogtens een enkele maal recreatief te gebruiken. Toch heeft het cocaïne misbruik Swim destijds toch nog enig goed gedaan. Swim was nogal in zichzelf gekeerd maar door het cocaïne gebruik was Swim vanwege de versterkte gevoelens gedwongen op een meer open wijze met anderen te leren omgaan.

  Toen een bekende van Swim in de problemen kwam is Swim abrupt met het cocaïne gebruik gestopt. Swim gedachte was; als Swim dit niet ziet aankomen dan is het gebruik echt niet goed. Evengoed heeft het zeker drie jaar geduurd voordat Swim het gevoel toch nog een snuifje te willen nemen geheel kwijt was.
   
 10. Sniffles

  Sniffles Newbie

  Reputation Points:
  0
  Joined:
  Jan 20, 2006
  Messages:
  12
  Male
  de ervaring: weinig genomen eerste keer swim wist niet wat hij moest verwachten dus klein lijntje voor vertrek en halfuurtje later nog een lijntje(ook had swim heel de avond door een stuk of 5 pilsjes gedronken) was waarschijnlijk te weinig om het gewenste effect te bereiken maar swim speelde liever veilig. Wel voelde hij zich lekker mellow(relaxt aangenaam gevoel) heeft anders geen enkele van die typische coke-eigenschappen gevoeld: niet praterig(had hij wel een beetje gehoopt hij is erg timide) ook smaakte de coke erg chemisch in de keel maar dit ,hoorde hij, is normaal.

  nog een vraagje: zijn er mensen die crack snuiven? of wordt dit enkel gerookt, gechineesd?
   
 11. Pink69

  Pink69 Newbie

  Reputation Points:
  0
  Joined:
  Mar 21, 2006
  Messages:
  1
  38 y/o
  "Cocaïne belast het hart- en bloedvatenstelsel. Er zijn gevallen bekend van hartinfarcten en plotselinge dood na gebruik van cocaïne"

  Dit baart mij persoonlijk het meeste zorgen. Zelf is SWIM al een 5 tal jaar een gebruiker, enkel tijdens het weekend, vrijdag een half grammetje en zaterdag idem.

  Tot nu toe nooit geen problemen of nevenverschijnselen ondervonden. De drang is er natuurlijk wel om meer te nemen maar gelukkig (hoofdzakelijk) omwille van het financiële aspect kan hij dit binnen de perken houden.

  Wat hem zorgen maakt is dat hij de laatste 2 maanden in zijn linker borststreek (redelijk laag, juist onder de hart streek) regelmatig een "pruttel" achtig gevoel heb. Het lijkt wel of er een ader problemen heeft om het bloed door te laten.

  Hij vraagt zich nu af of iemand anders ook al met zulke problemen of erger te maken heeft gehad?

  Of zijn er mensen die echt al hart problemen ondervonden hebben?
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 12. Sniffles

  Sniffles Newbie

  Reputation Points:
  0
  Joined:
  Jan 20, 2006
  Messages:
  12
  Male
  Toch best es een dokter raadplegen en eerlijk zijn over je gebruik. Die heeft immers toch zwijgplicht. Kan moeilijk via een forum een diagnose stellen hé :)
   
 13. Amphetamientjes

  Amphetamientjes Newbie

  Reputation Points:
  218
  Joined:
  Feb 1, 2005
  Messages:
  210
  Male
  Hoi, ik heb er al een nieuw topic over gestard maar misschien had ik het beter hier kunnen posten (zo ja sorry Mods)

  SWIMs coke die hij heeft laten testen was 48 % puur en de rest was Penazitine.
  Hij kan er nergens iets over vinden maar het schijnt een restproduct te zijn wat vrij komt bij de productie. Ze kunnen het er uit halen middels filtratie maar dit is niet gebeurd. Verder bevatte het geen toevoegingen, dat is opzich al wel heel mooi omdat het dus niet versneden is.

  Wie kan er wat meer vertellen over deze stof? Penazitine Als ik het goed schrijf hoor, uitslag gaat telefonisch.
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 14. xpr´k

  xpr´k Newbie

  Reputation Points:
  42
  Joined:
  Aug 2, 2005
  Messages:
  189
  Male
  Klinkt heel bekend :)
  Verder ben is SWIM niet zo'n fan vh spul.

  Swim heeft het nu 5 keer gedaan en enkel de laatste keer was het echt een plezante ervaring. Ze hadden met 5'en een grammetje of 3 soldaat gemaakt en heel de avond spelletjes liggen spelen en muziek gedraait.
  De effecten die hierboven beschreven worden die swim wel waarnam waren, geen honger, niet moe -> na een grote lijn zelfs redelijk opgefokt, (licht) euphorisch, praterig.
  Wat swim niet opviel was scherper kunnen denken, hij dacht zelfs eerder het omgekeerde. Ook het versterken van je ego heeft swim nog nooit ervaren, swim voelt zich swim met zen twijfels en terughoudendheid erbij, alleen is ie lekker wakker en lekker goed gezind.
  Swim blijft er echter bij dat het effect van coke geevenaard wordt gewoon een gezellig feestjuh met mensen die je graag ziet.
  Hij heeft zich al even goed gevoeld en onvermoeibaar zonder extra toevoegingen.
  Gezien de prijs vindt hij coke eerder een hype als iets anders maar zen vrienden doen het graag op verjaardagen omdat die vroeger zwaar aan de pep zaten en gezworen hebben dat niet meer te doen.
  Zij schijnen te denken dat coke af en toe geen problemen zal geven, we zullen zien....
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 15. Psych0naut

  Psych0naut Platinum Member

  Reputation Points:
  2,273
  Joined:
  Feb 27, 2006
  Messages:
  2,276
  Male from The Netherlands
  SWIM wil graag duidelijk maken aan de coke gebruikers die het nog niet weten, dat cocaine in combinatie met alcohol een 2e, nieuwe stof in het lichaam maakt, coca-ethyleen.
  Deze stof heeft een sterkere uitwerking dan cocaine zelf, en ondanks dat het een "beter" gevoel geeft, is het ook een stuk riskanter omdat het een grotere belasting op het hart is.
  Een beetje drinken samen met cocaine mag, maar let wel op dat je niet te veel van beide neemt, anders verhoog je het risico aanzienlijk.
   
 16. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Joined:
  Aug 25, 2005
  Messages:
  562
  34 y/o Male from The Netherlands
  Wat je vergeet te vermelden Psych0naut, dat die nieuwe stof ook nog eens extra verslavend is. Daar kom die craving vandaan als je drinkt en dan opeens heel veel zin krijgt in een snuifje.
   
 17. Free Spirit

  Free Spirit Newbie

  Reputation Points:
  341
  Joined:
  Aug 30, 2006
  Messages:
  85
  Male
  Re: Cocaïne info

  Inderdaad mensen, en daar krijgen we ook het verschil te zien tussen de paranoïde en agressieve figuur die lastig wordt in de kroeg en de echte liefhebber die het gebruikt om ervan te genieten.

  Helaas valt de eerste gebruiker op en de tweede totaal niet. Mede daarom krijgt cocaïne een slechte naam. Bovendien krijgt steevast de coke de schuld als er iets fout gaat, ook al is de alcohol in feite meestal de grootste boosdoener.

  Bij hartklachten e.d. is het al niet veel beter; als er coke in het spel is wordt dát als oorzaak gezien, zeker in de pers en 'vox populi'. Dat de persoon in kwestie allicht al in de gevarenzone zat wegens z'n leeftijd, overgewicht had, tegen een burn-out aan zat, teveel dronk, slecht at en te weinig bewoog speelt dan ineens geen rol meer...

  Hartkloppingen krijg je van adrenaline, of je nou over de Nürburgring raast in een snelle auto of 's nachts in je bedje na een dolle avond met een paar lijntjes, dat kan gebeuren. Dat betekent niet meteen dat je hartklachten hebt.

  Als het in je in bed overkomt besef dan dat het daarvan komt, die wetenschap alleen al helpt je te ontspannen. Relax... er gebeurt niks. Gewoon de volgende keer een béétje rustiger aan doen.

  Vrijwel iedereen in onze maatschappij wordt regelmatig door een arts gezien, en op risicoleeftijden en overgewicht wordt gelet. Je kunt dus weten wanneer je in de gevarenzone zit. Is het dan verstandig om als een dolle stofzuiger over de spiegel te gaan? Nou nee... Maar dat ligt dus aan je levensstijl en allerlei factoren. Niet aan cocaïnegebruik alleen.

  Het is iets te kort door de bocht om te zeggen "van coke krijg je hartklachten" of "van coke wordt je agressief, paranoia & asociaal". Het is maar net hoe je er mee omgaat en hoe goed je voor jezelf zorgt.

  Een paar tips:
  • Gebruik met mate.
  • Niet teveel alcohol.
  • Test (en weeg) wat je koopt, accepteer geen rotzooi (niet alleen voor jezelf: als iedereen weigert goed geld te betalen voor rommel moet men wel met betere kwaliteit komen om nog wat te verdienen). Beter een keertje balen dat je niks goeds kunt vinden dan herhaaldelijk balen omdat je weer eens rotzooi hebt gekocht. Het scheelt ook geld.
  • Lees je in, stel vragen, zorg dat je weet wat je gebruikt.
  • Reinig je neus met (zout) lauw water voor je gaat slapen. Gewoon opsnuiven en spoelen werkt het beste, daarna goed je neus snuiten. Wattenstaafjes zijn minder effectief en kunnen de neus inwendig beschadigen. Onder de douche water opsnuiven is het makkelijkst door de gespreide straal.
  • Poets hierna goed je tanden! SWIM’s huisarts, gevraagd naar de vermeende gevaren van cocaïne, sprak ooit de onsterfelijke woorden “het is slecht voor de tanden, net als snoepgoed”.
  • Neem extra vitamine. SWIM neemt per dag één C en één multivitamine bruistablet samen in een glas (van de drogist: Etos, Kruidvat).
  • Eet voldoende groente, fruit (bananen) en vezels. Verse vis is ook erg gezond.
  • Eventueel kan men bij het stoppen met Cocaïne ook nog wat L-Tyrosine (bron1) (bron2) gebruiken. Dit is ook het hoofdbestanddeel van de zgn. After-C tabletten van de smartshop. Die kun je ook nemen als het voor 'n keertje is, maar waarschijnlijk ben je op den duur voordeliger uit als je apart Vitamine Bruis (C + Multi) en L-Tyrosine bij de drogist of vitaminstore koopt.
  Het is geen aanbeveling om cocaïne te gaan gebruiken; als je er geen behoefte aan hebt blijf er dan vanaf. Maar als je wel gebruikt kun je het beter verstandig doen!

  NB: het gaat hier om snuiven. SWIM kan
  niemand aanraden om crack (base) te gaan gebruiken. Het is zeer verslavend en uiteindelijk meer frustrerend dan 'lekker'. Zelfs de meest beheerste mensen gaan hiermee vrijwel zonder uitzondering de mist in.

  SWIM kent diverse mensen die al decennia lang af en toe een lijntje nemen, en die zijn gezonder en wijzer dan de meeste mensen die nog nooit iets anders dan alcohol hebben gebruikt. Hij heeft er helaas ook gezien die er totaal niet mee om kunnen gaan.

  Dus ken jezelf, als het niet voor je weggelegd is omdat je geen maat kunt houden en/of er agressief en/of paranoia van wordt, stop er dan mee. Doe jezelf en je omgeving een plezier.

  Maar als je jezelf in de hand kunt houden kan het heel lekker spul zijn.... Sommigen doen aan extreme sporten en nemen daar een risico mee, anderen vinden het prettig af en toe van een lijntje te genieten.

  Je leeft maar één keer. Leef verstandig, maar vergeet niet ervan te genieten zolang het kan. ;)
  |
   
 18. Free Spirit

  Free Spirit Newbie

  Reputation Points:
  341
  Joined:
  Aug 30, 2006
  Messages:
  85
  Male
  Re: Cocaïne info

  Nog even een toevoeging aan de tips, die misschien niet overbodig is als SWIM sommigen ziet scheppen met munten en sleutels...

  Maak gebruik van een - schone - spiegel of gepolijste natuursteen en maak de coke goed fijn vóór je het gebruikt! Doe je dit niet, dan beschadig je vrijwel zeker je neus! Je kunt ook een speciaal zeefje of molentje kopen bij een headshop.

  Maak lijntjes als het kan, i.p.v. uit de seal te lepelen. Je ziet véél beter wat je gebruikt: gooi maar eens op de spiegel wat je 2x uit het pakje haalt, je zult versteld staan hoe veel het is als je het even fijnmaakt en er een lijn van maakt! Het is ook socialer en het hele ritueel geeft het net iets méér.

  Bovendien is het effect beter als je een buisje gebruikt; het gaat direct naar de plek waar je het wilt hebben, en omdat niet de helft in je neusharen blijft zitten is het ook beter voor je neus. Zorg wel dat je je eigen buisje hebt voor de hygiene. (Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je er ziek van worden als je een buisje deelt met mensen waar je niet 100% zeker van bent dat ze gezond zijn).

  Vroeger deed men vrijwel niet anders, nu zitten sommige mensen met een vieze munt uit een papiertje te scheppen zonder zelfs de moeite te nemen het eerst fijn te maken...

  Als je wilt 'scheppen' omdat je onderweg bent, maak het dan éérst goed fijn voor je het terugdoet in de seal. De meeste dealers doen dit niet, al lijkt het soms fijn, er zitten meestal toch rocks tussen, en die zijn scherper dan je denkt! Als je last van je neus krijgt is dit meestal de reden.

  Gebruik geen munt die miljoenen mensen in hun vieze handen hebben gehad om iets in te nemen. Sleutels zijn ook geen goed idee, al is het beter dan een munt, ook de jouwe worden vies! Er zijn hele kleine vouwmesjes en ook platte flesseopeners met een inklapbaar mesje te koop. Dat is veel beter en hygienischer. Je kunt ook een rietje afknippen en daarmee scheppen, maar vreselijk nauwkeurig is dit niet.

  Het beste blijft echter een lijntje en een buisje.

  Tot slot nog even over het spoelen. Iemand merkte op dat SWIM het niet duidelijk genoeg had uitgelegd hoe je dat doet:

  Bij de wastafel laat je wat lauwwarm water lopen, je buigt voorover en laat het water in de kom van je (gewassen) handen stromen, je snuift het water uit je handen terwijl je voorover blijft staan. Het idee is dat je precies hard genoeg snuift dat het water bovenin de neusholte komt. Je krijgt hierdoor een spoelend en wervelend effect van water en lucht. Vervolgens blaas je het weer krachtig uit in de wasbak. Herhaal dit drie keer. Snuit daarna je neus en maak hem inwendig droog met een tissue.

  [​IMG]

  Deze jongen doet het vrij goed voor, alleen spoelt hij eerst de mond. (NB: er is geen enkel verband met cocaïnegebruik, het gaat om de reiniging).

  Zoals gezegd gaat het onder de douche wellicht iets makkelijker.

  Je kunt óók wat fijn (zee)zout aan het water toevoegen, dat maakt het water zachter. Er wordt gezegd dat dit het beste is.

  Amerikanen hebben er (het zal niet) zelfs een speciaal pijpje voor om de neus te reinigen...

  Als de neus toch pijnlijk is kun je met een schone speld een gaatje prikken in een vitamine E capsule, en een beetje van de inhoud voorzichtig in de neus smeren.

  HTH
   
  Last edited: Nov 23, 2006
 19. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member

  Reputation Points:
  12,624
  Joined:
  Jan 14, 2003
  Messages:
  30,806
  116 y/o Male from The Netherlands
  Cocaïne is op dit moment één van de populairste illegale drugs. Cocaïne is verkrijgbaar in verschillende vormen en kan ook op verschillende manieren worden gebruikt. Verschillende combinaties van vorm en gebruik leiden tot verschillen in heftigheid en duurzaamheid van effecten en na-effecten. Cocaïne wordt gewonnen uit de bladeren van de vooral in Zuid-Amerika voorkomende plant Erythroxylon Coca. Cocaïne wordt allang niet meer beschouwd als een natuurproduct dat geschikt is als bestanddeel voor limonade. Sinds 1903 treft men cocaïne dan ook niet meer aan in Coca Cola.[FONT=&quot]

  BIOCHEMISCHE WERKING VAN COCAINE[FONT=&quot]
  Cocaïne remt de heropname van de neurotransmitters noradrenaline en dopamine. Hierdoor wordt de werking van deze neurotransmitters versterkt. Met name het effect op noradrenaline veroorzaakt een versterking van de werking van het sympathische deel van het autonome zenuwstelsel, hetgeen bijvoorbeeld te merken is aan de versterking van de hartwerking (verhoogde hartslag en verhoogde bloeddruk). Het middel werkt stimulerend, opwekkend en euforiserend. Vermoeidheid wordt verdreven en activiteit neemt toe, men voelt zich fit, opgewekt en seksuele gevoelens worden versterkt. Het krijgen van een orgasme wordt overigens juist vertraagd. Door intensief gebruik ontstaat er een rem op de eigen dopamine aanmaak. Deze remming op de eigen dopamineproductie veroorzaakt na het gebruik een gevoel van craving (hunkering) en depressie. Een langetermijneffect van intensief cocaïnegebruik is dat men zich onzekerder gaat voelen, jaloers wordt en in zijn algemeenheid achterdochtig.[FONT=&quot]

  WIJZE VAN GEBRUIK[FONT=&quot]
  De oorspronkelijke gebruikswijze bestaat uit het kauwen van de gedroogde blaadjes van de cocaplant. In het Westen wordt alleen de zuivere cocaïne gebruikt, in welke vorm zij veel werkzamer is. Een enkele keer wordt de cocaïne gerookt. Dat is een weinig efficiënte gebruikswijze, omdat de meeste cocaïne dan verbrandt. De meeste gebruikers snuiven het zout cocaïne-hydrochioridepoeder. De werkzame stoffen worden daarbij via het neusslijmvlies in de bloedbaan opgenomen. Na 1 á 1,5 minuut begint de werking, maar het maximaal effect wordt zo'n 10 tot 15 minuten na de inname bereikt. De werking duurt zo'n 15 á 30 minuten. Vermengd met water wordt cocaïne ook geïnjecteerd. Tegenwoordig wordt de stof vaak met behulp van ammoniak of maagzout basisch gemaakt en vervolgens gerookt. Dit heet `basen'. De basische vorm van cocaïne is nu ook direct op de markt verkrijgbaar in de vorm van crack. Ook kan de basevorm. worden 'gechineesd'. De stof wordt dan op aluminiumfolie met een aansteker verhit en via een buisje, bijvoorbeeld een deel van een balpen of een opgerold bankbiljet, geïnhaleerd. Bij basen en chinezen begint het effect al na 6 á 8 seconden en duurt 20 seconden. De nawerking houdt 30 minuten aan.[FONT=&quot]
   
  Last edited: Apr 30, 2017
 20. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member

  Reputation Points:
  12,624
  Joined:
  Jan 14, 2003
  Messages:
  30,806
  116 y/o Male from The Netherlands
  COMPLICATIES BIJ COCAÏNEGEBRUIK[FONT=&quot]
  De bekendste complicatie van frequent cocaïnesnuiven is het geperforeerde neustussenschot. Een belangrijke complicatie van het spuiten van cocaïne is het optreden van phlebitis (ontsteking van de aders) en abcessen (zweren). Bij mensen die veel cocaïne gebruiken, ook wanneer ze primair aan heroïne verslaafd zijn, zien we veelal een vermagering optreden. Ook huidbeschadigingen ten gevolge van jeuk zijn veelvoorkomende verschijnselen. Cocaïnegebruik kan ook allerlei hart- en vaatproblemen met zich meebrengen. Belangrijke psychische complicaties zijn tactiele hallucinaties, dysthymie (somberheid), depressies en paranoïde psychose. Dit soort complicaties, in samenhang met het vaak opgefokte en drukke gedrag van de cocaïnegebruiker, maken het soms moeilijk om helder onderscheid te maken tussen psychiatrische problemen en verslavingsproblemen.[FONT=&quot]


  (Coke, snow, white lady)[FONT=&quot]
  "Een met COCAINE opgeladen brein is als een krankzinnige speelkast, waarvan de blauwe en rode lampen in een elektrisch orgasme aan en uit flitsen."[FONT=&quot]
  (William Burroughs, Naked Lunch, 1959)[FONT=&quot]

  COCAINE is in brede kring populair. Het is niet ongebruikelijk dat op feestjes een spiegel rondgaat met "lijntjes" voor de liefhebbers. Stoere jongens die een nachtje gaan stappen snuiven eerst een flinke lijn coke. Maar er zijn ook veel vrouwen die graag COCAINE gebruiken. Onder gebruikers wordt vaak beweerd dat vrouwen beter met het middel kunnen omgaan dan mannen.[FONT=&quot]

  Coke wordt gebruikt door carriere-makers, door kunstenaars en artiesten, in de onderwereld, maar ook door zakenlieden. Het geldt als chic en gedurfd om een lijntje coke te snuiven.[FONT=&quot]
  Dat is altijd al zo geweest. Al gauw nadat het middel in de vorige eeuw was uitgevonden werd het populair in de betere kringen. COCAINE is namelijk duur en kan niet gemakkelijk goedkoper worden gemaakt. De grondstof, de bladeren van de cocaplant, is wel goedkoop, maar moet aan een uitgebreid en ingewikkeld chemisch procedé worden onderworpen om COCAINE-kristallen te laten ontstaan. Dat maakt het duur.[FONT=&quot]

  Aanvankelijk werd COCAINE door artsen voorgeschreven als een wondermiddel tegen allerlei soorten kwalen. Freud, de Weense psychiater die de psychoanalyse ontwikkelde, dacht dat het een heroinegebruiker van diens verslaving af kon helpen. Hij probeerde er verslaafde patiënten mee te behandelen, met het gevolg dat zij ook afhankelijk van COCAINE werden. Zoals ook hedendaagse poly-druggebruikers allerlei middelen door elkaar gebruiken. Freud was zelf jarenlang een grootgebruiker van het witte goedje dat in gebruikerskringen wel eens vertederend "het neusje" wordt genoemd. Hij deelde het rijkelijk uit aan zijn vrienden en gaf het aan zijn keurige verloofde. De drang tot analyseren, die zich bij Freud zo sterk manifesteerde dat het tot een nieuwe wetenschappelijke theorie leidde, is een van de kenmerkende effecten van COCAINE.[FONT=&quot]

  Meteen nadat de gebruiker een lijntje heeft opgesnoven, krijgt hij het gevoel dat hij overschakelt in een hogere versnelling. Hij wordt zich bewust van zichzelf, zijn ego zwelt op, wat gepaard kan gaan met sterke geluksgevoelens. Alles wordt plotseling interessant. Hij begrijpt "zijn omgeving" en "ziet" hoe de dingen in elkaar steken en vaak wil hij dat duidelijk maken met, naar zijn eigen gevoel, messcherpe analyses. Een scala van andere emoties, zoals angst, verlegenheid of bescheidenheid, wordt door COCAINE onderdrukt. De gebruiker heeft het gevoel dat hij zich op de top van zijn kunnen bevindt en zichzelf totaal in de hand heeft. Het komt hem voor dat hij alles wat onbelangrijk in zijn bestaan is terzijde heeft geschoven. De sterkte van die gevoelens wordt geleidelijk minder. Afhankelijk van de kwaliteit van de coke is de gebruiker na een uurtje weer terug in zijn gewone toestand. Een nieuwe snuif zal hij dan zelden afwijzen, want de begeerte is gewekt.[FONT=&quot]

  Als op een feestje een groepje coke snuift, ontstaat er al gauw een broeierig sfeertje. Anderen willen de kans op een lijntje ook niet missen en passen allerlei strategieën toe om toegang te krijgen tot het COCAINE-cirkeltje.[FONT=&quot]
  Mensen die geen marihuana roken omdat ze bang zijn voor de werking, zijn vaak wel Cocaïnegebruikers, want terwijl marihuana en hashish de gebruiker in contact brengen met zijn gevoelsleven, sluit coke dat juist af.[FONT=&quot]
   
  Last edited: Apr 30, 2017