Codeïne ervaringen

Discussion in 'Opiaten' started by Psych0naut, Oct 23, 2006.

 1. Psych0naut

  Psych0naut Platinum Member

  Reputation Points:
  2,229
  Messages:
  2,226
  Joined:
  Feb 27, 2006
  from The Netherlands
  Plaats hier je ervaringen met codeïne. Vermeld ook de ingenomen hoeveeelheid, duur van de ervaring en bij effecten. Hoe voelt het om codeïne te nemen? Welke nawerkingen zijn er te verwachten?
   
  Last edited: May 20, 2007
 2. Psych0naut

  Psych0naut Platinum Member

  Reputation Points:
  2,229
  Messages:
  2,226
  Joined:
  Feb 27, 2006
  from The Netherlands
  I had een CWE(Cold Water Extraction) gedaan op een pakje codeïne/paracetamol tabletten uit Engeland.
  Hij gebruikte 25 tabletten, die ieder 8mg codeïne fosfaat bevatte, dus in totaal 200mg.
  Door de extractie had hij mogelijk een klein beetje codeïne verloren, dus hij gaat uit van iets minder.

  T 11:30 SWIM nam de codeïne oplossing in, het smaakte erg bitter dus hij nam een kauwgompje om de smaakt kwijt te raken. Overigens moet SWIM er bij vermelden dat hij sinds gister avond niet meer gegeten heeft, en de codeïne op een lege maag neemt.

  T 11:40 SWIM hoort geringel in zijn oren, en voelt zich heel erg zwaar. Hij voelt nog niks euforisch, en nog niet het warme opiaten gevoel. Ook voelt zijn maag erg zwaar, al kan dat ook komen doordat hij niks gegeten had de afgelopen 12 uur.

  T 11:50 Het geringel is weg, maar SWIM voelt zich nog steeds erg zwaar, en behoorlijk verdooft. I had een paar minuten geleden ook het gevoel alsof er een paar honderd naalden in z'n achterhoofd gedrukt werd, maar dat was gelukkig maar heel even. SWIM voelt zich nog steeds niet euforisch, hopelijk zal dat niet al te lang gaan duren voor hij zich euforisch voelt.

  T 12:00 SWIM heeft een ongelovelijke jeuk aan zijn hoofd, erg vervelend. Het komt af en toe op en dan gaat het na een paar minuten weer weg.

  T 12:05 SWIM heeft nog steeds last van de ongevelovelijke jeuk, wat nu wel heel erg vervelend begint te worden. Zijn coördinatie lijkt een beetje op wanneer hij aangeschoten is, hij wankeld wat tijdens het lopen. I had geen "speldenknop" pupillen toen hij een paar minuten geleden in de spiegel ging kijken, iets wat altijd bij opiaten is. SWIM voelt zich ook nog niet euforisch, maar het warme opiaten gevoel begint hij wel langzaam wat meer te voelen, dus het euforische gevoel zal hopelijk ook zo komen.

  T 12:20 De jeuk is minder geworden, maar SWIM heeft er nog steeds af en toe last van. Het warme gevoel is ook weer wat minder geworden SWIM voelt zich nog steeds erg verdoofd, en heeft het gevoel er niet helemaal bij te zijn. Hij merkt nog niks van de euforie.

  T 12:38 SWIM heeft wat wiet in zijn waterpijp gerookt, wat de werking wat versterkt lijkt te hebben. I am nu ver van de wereld, en heeft een beetje een "knus" en behagen gevoel. SWIM heeft trouwens geen last meer van jeuk, wat een hele opluchting is. Hij heeft wel honger gekregen, dus gaat een paar boterhammetjes eten.

  T 13:05 I am erg ver weg, iets dat voornamelijk door de wiet komt, maar ook wat door de codeïne. I am pas net klaar met het bakken van 4 croissants, iets dat hij normaal in 10 minuten doet, maar nou in 25. Hij zit nu tv te kijken en gaat verder met eten.

  T 13:25 I am heel erg moe geworden en gaat slapen.

  T 15:24 SWIM wordt wakker, hij voelt zich niet erg vermoeid meer, maar is nog wel wat vaag. Hij voelt zich ontspannen en relaxed.

  T 15:55 SWIM begint zich erg misselijk te voelen.

  T 16:25 SWIM heeft 2 pistoletjes gegeten, en een glas melk gedronken. De misselijkheid is daardoor gelukkig wat gezakt. SWIM voelt niet echts meer dat hij aan de codeïne zou toe kunnen schrijven. Dit was dus het einde van de ervaring. SWIM vond de ervaring niet voor herhaling vatbaar. Hij voelde geen euforie, en ook niet het warme opiaten gevoel. Hij voelde zich verdoofd, op een onprettige manier, en de jeuk en misselijkheid waren ook erg vervelend. Al met al heeft hij er niks positiefs aan ondervonden, en is dus ook niet van plan nog een keer codeïne te gaan doen.

  Edit:
  T 18:00 I was al anderhalf uur misselijk en heeft net overgegeven, wat heel erg opluchtte. Duidelijk voor SWIM dat hij dit niet nog een keer gaat doen.
   
  Last edited: Oct 23, 2006
 3. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Swim nam eens enkele pijnstillers met codeïne (sulfaat geloof ik) en kreeg de ergste astma-aanval in jaren. Ook begonnen zijn ogen te tranen en was hij helemaal rood en gezwollen. Niet leuk.

  O ja, en dat was niet zuiver recreationeel bedoeld. Het was meest voor z'n koppijn.
   
  Last edited: Oct 24, 2006
 4. Psych0naut

  Psych0naut Platinum Member

  Reputation Points:
  2,229
  Messages:
  2,226
  Joined:
  Feb 27, 2006
  from The Netherlands
  Weet SWIFrankenChrist mischien of hij allergies is voor opiaten, of codeïne in het bijzonder? Dat zou wel handig kunnen zijn.
   
 5. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Swim nam aan dat hij wel eens allergisch zou kunnen zijn voor opiaten, maar daar is hij nu niet meer zo zeker van. Onlangs nam hij een pijnstiller en had geen reactie. Pas achteraf zag hij in de bijsluiter dat er ook codeïne in zat. (Zal 'm leren eerst te lezen :p )
   
 6. Free Spirit

  Free Spirit Newbie

  Reputation Points:
  341
  Messages:
  72
  Joined:
  Aug 30, 2006
  Codeïne ervaringen: goed tegen hoofdpijn, maar geen recreatieve drug.

  SWIM heeft regelmatig paracetamol/codeine (100/20 mg) voorgeschreven gekregen, met name tegen migraine-achtige hoofdpijn. Dit is een zeer agressieve hoofdpijn die ineens opkomt en dan een aantal dagen achtereen aanhoudt. Daarna blijft het vaak weken uit, om vervolgens weer opnieuw te beginnen.

  De paracetamol/codeine werkt goed om de hoofdpijn te onderdrukken tot een redelijk niveau, en soms verdwijnt de pijn geheel.

  De dosering is twee tabletten per keer, maximaal acht per dag.

  De artsen doen in de regel redelijk moeilijker over het gebruik van codeine dan over vergelijkbare of zelfs zwaardere pijnstillers: het zou zeer verslavend zijn, ademdepressies kunnen veroorzaken en de nodige bijwerkingen hebben.

  SWIM heeft hier niets van gemerkt. Hij snapt de ophef dan ook niet zo erg, want hij 'wordt' helemaal niks van codeine. Een Valium (diazepam) doet beduidend meer, en dat is iets waarvan hij zich goed kan voorstellen dat mensen het gevoel zo lekker vinden dat ze het vaker willen. Codeine daarentegen werkt alleen pijnstillend (de paracetamol versterkt de werking, vandaar de combinatie). Daarom is het eerder nuttig (bij bepaalde soorten pijn) dan 'leuk'.

  SWIM heeft vroeger ook wel eens pure codeinetabletten geslikt om het effect te testen voor recreatief gebruik. Ook hier was het effect minimaal. Dit was overigens de ervaring van alle betrokkenen, niet alleen SWIM. De dosering PP zal vermoedelijk ongeveer 200mg zijn geweest, maar 't is te lang geleden om daar echt zeker van te zijn.

  Het gevoel van jeuk is wel bekend, en ook dat aparte gevoel bij de kaken, wat beiden bijverschijnselen zijn van opiaten e.d. Maar dus geen noemenswaardige roes (hooguit een lichtelijk vaag gevoel) en zeker geen euforie.

  De verslavende werking waar men van spreekt zal dus met name lichamelijk zijn, hoewel SWIM daar niet veel van gemerkt heeft. Maar er is dan ook geen reden om codeine te gebruiken anders dan incidenteel als pijnstiller.
   
 7. Free Spirit

  Free Spirit Newbie

  Reputation Points:
  341
  Messages:
  72
  Joined:
  Aug 30, 2006
  Smaken verschillen...

  Tja, onder de juiste omstandigheden (leuk meisje, zonnetje erbij, privé zwembad en de nodige geestverruimende middelen) is het niet moeilijk om je lekker te voelen, maar dan is het niet erg wetenschappelijk meer te beoordelen wat nou precies wat veroorzaakt. ;)

  Different strokes for differen folks & all that, iedereen zal verschillend reageren op diverse middelen. Maar voor SWIM en Co. was codeine nou niet erg opzienbarend. Het deed gewoon weinig. Wel lekker als hoestdrankje hoor, daar niet van, maar niet bepaald wereldschokkend qua ervaring.

  SWIM vindt een beetje GHB véél lekkerder voor een gezellig avondje met de vriendin...

  En op het gebied van opiaten is de echte opium toch wel heel iets anders. Dat vindt SWIM wél lekker, zei het heel af en toe. Lekker een middagje theeleuten met wat vrienden.

  Qua medicijnen heeft Valium of Rohypnol beduidend meer effect. Volgens SWIM althans.
   
 8. Pino

  Pino Gold Member

  Reputation Points:
  1,574
  Messages:
  475
  Joined:
  May 20, 2007
  35 y/o from The Netherlands
  I had eens 10 20mg codeine fosfaat/paracetamol pillen. I had deze gevijzeld en in koud water gestopt. De paracetamol lost niet goed op in het water, de codeine wel. Vervolgens had SWIM dit door een filtertje gegooid. Nu had swim +/- of waarschijnlijk minus 200 mg tot zijn beschikking en hopelijk weinig paracetamol.

  Na inname werkte het ongeveer binnen een half uurtje. Half uurtje piek, hetgeen swim toen vergelijk met 10 gram kratom. Daarna was het praktisch alweer weg.

  SWIM vond het niet zo heftig, maar dat zou kunnen komen, omdat SWIM een halve kilo kratom had gekocht en 30 gram per dag na binnen werkte.

  SWIM hoefde tijdens de ervaring niet zoveel te hoesten. Droge kriebelhoest had swim. Een flinke.