COFFEESHOP NOBODY OP LAST GEMEENTE DICHT

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Feb 13, 2005.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,280
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  COFFEESHOP NOBODY OP LAST GEMEENTE DICHT


  enkhuizen-Coffeeshop Nobody aan het Verlaat in Enkhuizen is gistermorgen op last van burgemeester Baas gesloten en verzegeld. Dit gebeurde nadat de politie opnieuw handel in softdrugs aantrof. De politie rolde gistermorgen in Enkhuizen ook twee illegale hennepkwekerijen op.


  Agenten vielen gistermorgen om kwart voor elf de coffeeshop aan het Verlaat binnen. De Poolse en Nederlandse klanten die hier op dat moment aanwezig waren moesten vertrekken, waarna de politie het horecapand uitkamde op zoek naar drugs. Al snel werden de zakjes softdrugs gevonden die bestemd waren voor de verkoop. Ook vond de politie plakken hasj en kant-en-klaar gedraaide joints. Voor de gemeente voldoende reden om Nobody opnieuw te sluiten.


  Dit gebeurde op 7 juni vorig jaar ook al, toen de zaak nog cafi De Stal heette. De toenmalige exploitant H. Daleman kreeg destijds te horen dat de zaak dicht ging omdat hier illegaal drugs verhandeld werden. Daleman was gistermorgen opnieuw in de coffeeshop aanwezig, maar benadrukte dat hij niet de eigenaar is van het pand. Dat de pers aanwezig was bij de inval, wekte zijn woede: ,,Als jullie hier ook maar iin letter over schrijven, dan zoek ik jullie op!'', kregen de journalisten te horen.


  De politie hield zowel Daleman als de officikle exploitant van dit moment aan als verdachten van de illegale drugshandel.


  Anderhalf jaar dicht


  ,,We hebben hier nu voor de tweede keer handel in drugs aangetroffen.


  En


  daarom wordt de zaak nu gesloten en verzegeld'', liet gemeenteambtenaar H.


  Haverkort weten voordat hij de pamfletten met deze mededeling op de gevel plakte. De toegangsdeur van de coffeeshop werd verzegeld. De ramen en toegangsdeur werden later dichtgespijkerd. ,,De zaak blijft nu zeker anderhalf jaar gesloten'', aldus Haverkort. ,,Dat is een hele aderlating voor eigenaar Frank Groot.''


  De politie trad gistermorgen op meerdere plaatsen in Enkhuizen op tegen de illegale teelt en handel in softdrugs. De betrokken zeven agenten kwamen hiervoor om half acht bijeen op het politiebureau in Grootebroek. Daar bespraken zij welke adressen het doelwit waren. Drie medewerkers van energiebedrijf Nuon en twee ambtenaren van de gemeente Enkhuizen waren ook bij de invallen aanwezig.


  Als eerste bezochten zij een huurwoning in de Piet Smitstraat. De bewoner zelf was weliswaar afwezig, maar zijn vriendin kon uit haar slaap worden gewekt om de deur te openen. Op de zolder van het huis trof de politie ruim zeventig wietplanten aan, compleet met assimilatieverlichting en filters die nodig zijn voor de hennepteelt. Hier was de hennep juist geoogst waardoor de agenten deze zes kilo gemakkelijk in een vuilniszak mee naar buiten konden nemen.


  De vrouw moest mee naar het bureau voor verhoor, haar vriend werd later op de dag aangehouden om een verklaring op het bureau af te leggen.


  Behalve een


  forse boete en een naheffing van de Nuon omdat voor de teelt illegaal stroom werd afgetapt, raakt deze Enkhuizer ook zijn woonruimte kwijt. Want de stichting Woondiensten kent geen pardon voor drugstelers in haar huizen.


  ,,We gaan dit huis ontruimen'', verklaarde J. Domburg van de woningstichting. ,,Dat is ons beleid. En hij hoeft twee tot drie jaar niet meer bij ons aan te kloppen voor een woning.''


  Verschillende tips


  Hetzelfde gaat op voor een huurder in de Prunushof. Daar werden gistermorgen op zolder 220 wietplanten gevonden. Hier moest de oogst nog beginnen.


  De


  bewoner was thuis toen de agenten aanbelden en mocht direct mee naar het bureau. Over beide hennepkwekerijen was de politie vooraf getipt. ,,We gaan niet zomaar over tot actie. Dat gebeurt pas als we verschillende tips hebben over overlast, maar ook gecombineerd met gegevens over het stroomgebruik van Nuon'', legt woordvoerder M. Hartenberg van de politie uit.


  Een gram wiet doet volgens Hartenberg momenteel op straat maar liefst zes euro. De indruk bestaat dat bewust sociaal zwakkeren worden benaderd om hun zolderkamer beschikbaar te stellen voor een illegale bijverdienste.