Crystal Meth betekent onveilige seks en H

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Silonco, Apr 18, 2005.

 1. Silonco

  Silonco Mercury Member

  Reputation Points:
  73
  Messages:
  122
  Joined:
  Feb 1, 2005
  from belgium
  Een zopas verschenen studie toont aan dat een gevaarlijk groot aantal homo’s in Miami aan het "ontsnappen" is naar de wazig en vervormde wereld van Crystal Methamphetamine of kortweg Crystal Meth.


  Zoals vele homo’s voelde David zich geïsoleerd als vrijgezel, hoewel hij in de bruisende stad New York woont met een grote homogemeenschap. David, die gevraagd heeft om zijn echte naam niet te gebruiken, begon Crystal Meth ongeveer 7 jaar geleden te gebruiken toen hij 28 was.


  Crystal Meth, ook gekend als “Tina” of “Ice”, wordt vaak gesmoord door pijpen als die in de afbeelding. “Het was de ideale manier om de eenzaamheid te vermijden en seks veel spannender te maken,” zei David, die nu een drugsmisbruik begeleider is die met andere homoseksuele mannen werkt in Zuid-Florida.


  David verliet New York drie jaar geleden "gedeeltelijk om te ontsnappen aan het drugsmilieu". Toen hij aankwam in Miami Beach ontdekte hij echter dat het Crystal Meth gebruik daar “zo ongebreideld was als in New York.”


  De studie waarschuwt ervoor dat de homogemeenschap en de overheid het Crystal Meth probleem niet serieus genoeg nemen. Vooral omwille van de duidelijke link naar de stijgende HIV-gevallen in steden als Miami.


  “Post-Circuit Blues: Motivations and Consequences of Crystal Meth Use Among Gay Men in Miami” wat zoveel wil zeggen als “Motivaties en gevolgen van Crystal Meth gebruik bij homoseksuele mannen in Miami” is de titel van het onderzoek dat uitgevoerd werd door de University of Delaware’s Centrum voor Drug en Alcohol studies in Coral Gables, Florida.


  Er zouden drie hoofdmotivaties zijn voor het gebruik van de drug bij homo’s in Miami: het ontsnappen aan eenzaamheid, omgaan met gevoelens van seksuele onaantrekkelijkheid en het verminderen van seksuele remmingen.


  Interviews die uitgevoerd werden met homo’s naar aanleiding van het onderzoek brachten andere dingen aan het licht. Blijkbaar maakt Crystal Meth op lange termijn de gevoelens van sociale isolatie nog erger.


  David kent die gevoelens maar al te goed. In plaats van de eenzaamheid te verlichten begon “Tina” hem geïsoleerder te doen voelen van de buitenwereld, vooral als hij net terugviel van een high. “Het ‘down’ gevoel van Crystal Meth is erger dan welke andere drug dan ook”, zei David. “Het is zo erg dat je jezelf begint wijs te maken dat een klein beetje meer “Ice” gebruiken het ‘down’ gevoel niet zo erg zou maken.”


  David zei dat de drug hem depressies, paranoia en angstaanvallen bezorgde. Hij herinnerde zich een voorval waarin hij meende een hartaanval te krijgen. “Ik was al twee en een halve dag wakker door Crystal Meth en begon hevige pijnen te krijgen in de borststreek, gepaard met gevoelloosheid en ademhalingsproblemen.”


  Zijn dokter stelde hem gerust dat het enkel een angstaanval was. Hij heeft vrienden gekend die vier tot vijf dagen zonder slaap konden door “Ice”. Eén van zijn vrienden begon te hallucineren en was ervan overtuigd dat er insecten uit zijn huid aan het kruipen waren.


  “Voortdurend gebruik van Crystal Meth werd vaak beschreven als de oorzaak van verloren vriendschappen, werkgelegenheid en lange termijn relaties. Ook zou het voor onveilige seks zorgen die mannen blootstellen aan een hoog risico op HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen,” concludeerde de studie. Ook “omgaan met ouder worden en ziekte” worden als twee hoofdredenen gegeven voor Crystal Meth gebruik bij homoseksuele mannen van middelbare leeftijd.


  Volgens de studie begon de Crystal Meth gekte aan de Westkust en baande zich zo een weg tot in Miami. Het toenemende gebruik van “Ice” ligt aan de basis van de toenemende “Techno” muziek en ook de “Circuit Party” cultuur. Volgens de studie was Miami bij de voorhoede van de stijging van “Circuit Parties”. Zo’n party concept is één van meerdere grote evenementen, open voor iedereen maar vooral populair bij jonge homoseksuele mannen. Ze vinden jaarlijks plaats in populaire reisbestemmingen, zoals Miami. Elke party heeft zijn eigen thema en velen worden genoemd naar kleuren, zoals White Party, Black Party, ‘Blue Ball’, en ‘Black and Blue Ball’.


  Geïnterviewde na geïnterviewde getuigd over gevoelens van extreme isolatie, eenzaamheid en oppervlakkige relaties. Eén van hen verteld over een vriend die naar South Beach verhuisde en in de Crystal Meth wereld terechtkwam. “Ik vertelde hem nog voor hij verhuisde naar Miami Beach over wat er zou gebeuren,” zei de geïnterviewde. “Omdat ik dat strand al zoveel jongens heb zien opvreten en terug uitspuwen… . Ik herinner me dat ik op een ochtend met hem aan het praten was, hij was volledig gedrogeerd, had geen geld om z’n auto bij te tanken en moest zich daarom ziek melden op het werk. Niet veel later werd hij ziek, hij had één of andere blaas aandoening. Ik bracht hem naar het ziekenhuis waar ze ontdekten dat hij seropositief was…”


  Een 50-jarige blanke homo’s beschrijving van de Crystal ervaring klopt voor de meeste gevallen. “Ik word soms bevangen door een gevoel van absolute eenzaamheid… Drugs en welke andere geestesverruimende middelen kunnen dat gevoel wegnemen. Ik kan eerlijk zeggen dat wanneer ik “Tina” gebruik, ik veel gemakkelijker iemand naar m’n huis kan lokken…”


  Een andere 49 jarige man illustreert de Crystal midlifecrisis: “Ik ben 49 en op mijn leeftijd, wanneer een knappe 18 of 19 jarige jongen zegt: ‘Hey, ik ben hélemaal van jou, maar je moet wel Crystal gebruiken…’, dan zal je dat héél snel doen.”


  Kevin Garrity, uitvoerende directeur van South Beach AIDS Project, zei dat de link tussen Crystal gebruik en HIV niet genoeg aandacht heeft gekregen, en hij gaf de schuld aan de ambtenaren van de overheidsgezondheidszorg. “Deze crisis is nu al twee jaar lang aan de gang,” zei Garrity. “En er wordt geen enkele moeite gedaan door om het even welke overheidsinstelling voor financiële hulp in preventie.”


  Garrity maakte duidelijk dat Crystal gebruik het meest voorkomt bij blanke homoseksuele mannen, maar gezondheidsambtenaren maakten van HIV-reventieprogramma’s bij blanke homo’s een lage financieringsprioriteit. Volgens Garrity gebeurd dit omdat andere bevolkingsgroepen meer risico lopen op HIV. “Op dit moment staan blanke homo’s heel laag op de lijst van prioriteiten,” zei hij.


  South Beach AIDS Project is van plan een drugmisbruik programma te starten, maar het zal zelf voor het nodige geld moeten zorgen, aldus Garrity. “Mensen die verslaafd zijn aan Crystal Meth trekken zich terug van de samenleving. Ze zullen het hele weekend lang fuiven en dan terug naar hun werk trekken. Uiteindelijk verliezen ze hun job. Ze hebben een plaats nodig om naartoe te vluchten waar ze niet beoordeeld worden.”


  Garrity verwijst veel mensen naar Crystal Meth Anonymous, een plek waar druggebruikers anoniem terecht kunnen. South Beach AIDS Project zou volgens Garrity ook opzoek zijn naar mogelijkheden om via het Internet Crystal gebruikers te bereiken.


  Onderzoeksleider Steven P. Kurtz gaat akkoord met Garrity. “Zuid-Florida is in wanhopige behoefte van een financiering voor HIV-preventiediensten voor homo- en biseksuele mannen, alsook financiering voor drugsbehandeling,” zei Kurtz in een e-mail interview. “Homofobie blijft een prominente rol spelen in het gebrek aan financiering voor HIV preventie bij homo- en biseksuele mannen.


  Kurtz drukte de homogemeenschap ook op het hart “om samen te komen omtrent kwesties in verband met HIV en druggebruik.” He verwees vooral naar de ‘stiltes’ rond deze problemen in de voorbije vijf jaar.


  Dr. Michael Wohfeiler, een HIV/AIDS specialist in het Mercy Hospital in Miami zei dat HIV patiënten die Crystal Meth beginnen te nemen, stoppen met hun medicatie. “Hun prioriteiten verschuiven en het nemen van hun medicatie is geen prioriteit meer.”
  Wohfeiler verklaarde dat hij recent een patiënt behandelde die toegaf Crystal Meth te hebben gebruikt.


  “Het was overduidelijk dat hij Crystal aan het gebruiken was omdat hij al veel gewicht verloren had en er uitgemergeld uitzag. De patiënt had ook al een hele tijd aan zijn huid zitten pulken omwille van de ‘delusional parasitosis’, een conditie geassocieerd met Crystal Meth gebruik.


  “Ze raken ervan overtuigd dat ze insecten of wormen in hun huid hebben zitten,” legde hij uit. “Ze zeggen dat ze kunnen voelen hoe dingen uit hun huid proberen te kruipen.”


  De homogemeenschap van Miami is zeker niet alleen in zijn Crystal Meth crisis. “Het is vooral een probleem in New York City en San Francisco,” zei Lynn Schulman, directeur van mededelingen voor de Gay Men’s Health Crisis. GMHC stelde ongeveer een jaar geleden een werkgroep samen om het probleem te bestuderen. Een uitgebreid verslag, getiteld “Crystal Meth: What you need to know,” is in het Engels beschikbaar op de GMHC Web site, www.gmhc.org.


  Schulman zei dat er “anekdotisch bewijs” is dat het Crystal Meth probleem zich aan het verspreiden is voorbij de blanke homogemeenschap tot zwarte Amerikanen en Hispanics. Het heeft ook een steunpunt bereikt onder heteroseksuelen in het landelijke Zuiden, zei ze.


  David geeft toe dat hij soms onveilige seks heeft als hij Crystal gebruikt. Hij beseft dat hij véél geluk heeft, desondanks zijn risico gedrag werd David toch niet besmet met het HIV-virus. Maar de verwoesting die de drug aan zijn leven heeft aangebracht heeft hem toch kunnen overtuigen om Crystal op te geven.


  David is vandaag ongeveer een jaar en 6 maanden Crystal vrij. Hij geeft nog deze laatste raad aan mensen die het overwegen om Crystal te gebruiken: “Mensen moeten hun problemen, hun angsten en seks onder ogen zien.”Edited by: Silonco
   
 2. pervitin

  pervitin Newbie

  Reputation Points:
  17
  Messages:
  10
  Joined:
  Sep 11, 2006
  32 y/o
  Hi boy,its here a someone what really loved and maked the crystal?If you want to change our knowdlege,only write message.I am from slovakia near the Czech the Meth land:) Swim have a many years live in Czech rep.
   
  Last edited: Oct 30, 2006