Dealende grootouders voor rechter

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 20, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Petrus Paridaens met echtgenote Godelieve De Winter. De 73-jarige Petrus Paridaens uit Haaltert is voor de Dendermondse strafrechter verschenen. De bejaarde man dealde samen met zijn 73-jarige echtgenote Godelieve De Winter drugs vanuit hun flat. De twee deden dat in opdracht van hun drugsverslaafde kleinzoon Andy V.d.B., die op dat moment in de cel zat. Ook De Winter moest voor de rechter komen, maar de vrouw bleef thuis omdat ze erg ziek was. Ze liet zich vertegenwoordigen door meester Ann Van den Steen, die ook de verdediging van Paridaens op zich nam. Het openbaar ministerie vroeg een strenge, effectieve boete en een gevangenisstraf met uitstel, gezien de hoge leeftijd van de beklaagden.

  Halve kilo heroïne
  De feiten dateren van begin 2005: Andy V.d.B. moest naar de gevangenis waardoor hij zijn goed draaiende drugshandel niet kon voortzetten. Daarom schakelde hij zijn grootouders, bij wie hij was opgegroeid, in. Hij stuurde zijn klanten door naar hen. Toen één van de klanten zijn mond voorbijpraatte tegen de politie, kwam de zaak aan het licht. Op dat moment zou het echtpaar al meer dan een halve kilo heroïne verkocht hebben.

  Beeld klopt niet
  "We zijn geen echte dealers", aldus Petrus Paridaens. "We deden het omdat we onze kleinzoon graag zagen. We hebben verkeerd gehandeld en het zal nooit meer gebeuren." Volgens advocaat Van den Steen oefende Andy emotionele druk uit op zijn grootouders, met wie hij een heel speciale band had. "Ze konden geen neen zeggen", klonk het. De openbaar aanklager ging daar fel tegenin: "het beeld dat van Paridaens en De winter wordt opgehangen als zouden het twee weerloze oudjes zijn, zonder enige uitweg, klopt helemaal niet". De uitspraak volgt op 17 oktober. (belga/hln)
  19/09/06 16u42
  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_261825.html
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Dealende grootouders veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel

  De Dendermondse strafrechter heeft dinsdag Petrus Paridaens (73) uit Aalter en zijn echtgenote Godelieve De Winter (73) veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en 5.500 euro boete. Het bejaarde paar dealde vanuit hun flat drugs in opdracht van hun drugsverslaafde kleinzoon.

  De feiten dateren van begin 2005. De kleinzoon kwam toen in de gevangenis terecht en kon daardoor zijn goed draaiende drugshandel niet voortzetten. Daarom schakelde hij zijn grootouders in. Zij namen naar eigen zeggen zijn handel over uit liefde voor hun kleinzoon.

  Toen de zaak aan het licht kwam had het bejaarde echtpaar al meer dan een halve kilogram heroïne verkocht. Gezien de hoge leeftijd van de beklaagden komen ze ervan af met een straf met uitstel. (belga/hln)


  Printversie 17/10/06 10u44
  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_278777.html?wt.bron=hlnRPArtikels