Douane onderschept 500 kilo cocaïne in stalen kist

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 4, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,293
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Douane onderschept 500 kilo cocaïne in stalen kist

  24 maart 2006 In de haven van Rotterdam heeft de douane bij de controle van een zeecontainer 500 kilo cocaïne in een stalen kist aangetroffen. Tijdens de controle sloeg een drugshond aan. De in hout verpakte kist bevatte twee houten kisten met 466 pakketten cocaïne.

  Een monster van de partij werd getest op cocaïne en gaf een positieve uitslag. Het drugstransport is vermoedelijk verscheept vanuit Trinidad.

  De zaak is daarop overgedragen aan de Nationale Recherche. Uit het onderzoek bleek dat de container woensdagavond werd afgeleverd op een bedrijventerrein in Utrecht.
  De politie greep in toen vanuit een bedrijfshal het geluid van slijpschijven klonk. Daarbij zijn acht verdachten aangehouden.
  Bij doorzoekingen in de bedrijfshal, drie woningen en enkele auto’s is beslag gelegd op gsm telefoons en administratieve bescheiden die worden onderzocht op bewijsmateriaal voor het drugstransport.
  De acht verdachten zijn afkomstig uit Utrecht, Odijk, Amersfoort en Uden. Zij zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

  Bron website Openbaar Ministerie
   

  Attached Files: