Drie arrestaties na ontmanteling drugslab Ermelo

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mrPartypictures, May 11, 2006.

 1. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  (Novum) - Ermelo. De politie heeft dinsdagochtend in Ermelo, op de Veluwe, een drugslaboratorium ontmanteld. In het laboratorium werden twee mannen aangehouden. Ook werd veertig kilogram MDMA gevonden. De hoofdverdachte (48) werd in Hilversum in zijn woning aangehouden. Daarbij werd een vuurwapen in beslag genomen. Bij een huiszoeking in Laren werd nog eens dertig kilo MDMA in beslag genomen. Met zeventig kilo MDMA kunnen ongeveer 700.000 xtc-tabletten worden geproduceerd. Dat meldt de politie dinsdag.

  In een loods aan de Eendenparkweg, buiten de bebouwde kom, bevond zich volgens de politie een professionele installatie waarmee MDMA kon worden geproduceerd. In de loods werd ook zeventig liter PMK gevonden. Deze grondstof voor MDMA kost ongeveer tweeduizend euro per liter.

  De identiteit van de twee mannen die in de loods werden aangehouden is niet bekend. Ook is niet bekend hoe groot de productie van het laboratorium was en hoe lang er is geproduceerd. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en de grondstoffen zijn afgevoerd.

  De politie kwam het 'middelgrote' laboratorium op het spoor tijdens een al langer lopend onderzoek, zegt woordvoerder Bert Top.  Copyright 2006, Novum