Drie Belgen enkele dagen in Nederlandse cel voor drugsfeiten

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Aug 15, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Een 25-jarige vrouw uit Grobbendonk en twee Belgische mannen van 27 en 31 jaar hebben enkele dagen in Nederland in de cel gezeten, omdat ze verdacht werden van betrokkenheid bij de drugshandel van een 29-jarige man uit het Nederlandse Bladel.

  De vrouw zat zondagavond omstreeks 22.15 uur in Asten, bij Eindhoven, samen met de Nederlander in zijn wagen, toen de politie de man arresteerde. Vanuit zijn woning in Bladel had de Nederlander zaterdag aan de twee Belgen ruim honderd gram weed verkocht. De twee Belgen liepen zaterdagavond omstreeks 20.45 uur tegen de lamp, toen ze bij een controle in Bladel betrapt werden op het bezit van de softdrugs. De Belgen werden dinsdag alledrie in vrijheid gesteld, maar tegen de twee mannen is proces-verbaal opgesteld. De vrouw mocht gaan, omdat de politie niet kon aantonen dat ze betrokken was bij de zaak.

  Tijdens een huiszoeking bij de Nederlander vond de politie vijf kilo henneptoppen, een halve gram speed, twee flesjes vloeibare xtc, anabole steroïden en een alarmpistool. De rechter-commissaris beslist donderdag over zijn verdere aanhouding. (belga)
  08/08/06 22u17

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_240700.html?wt.bron=dossierArt7