Drie Nederlanders Bevrijd Na Gijzeling

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Sep 18, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  DRIE NEDERLANDERS BEVRIJD NA GIJZELING

  OSLO/ROTTERDAM - De Noorse politie heeft drie Nederlanders bevrijd die een aantal dagen zijn vastgehouden in een huis in Ullensaker, nabij Oslo. Elf verdachten zijn voor de vrijheidsberoving in Noorwegen aangehouden. De drie Nederlanders, onder wie een 38-jarige Rotterdammer, zijn van Marokkaanse en Iraakse komaf.

  Volgens de onderzoeksleider van de Noorse politie Geir Bang Danielson heeft de zaak te maken met drugshandel. ,,Er is duidelijk sprake van een criminele organisatie met een leidende figuur.

  Omdat de identiteit van alle elf nog niet vaststaat, wilde de politieman geen mededelingen doen over de identiteit van de anderen. ,,In elk geval is het een serieuze zaak,'' zegt Danielson.

  De drie gevangen zouden ook zijn mishandeld. Volgens Noorse media zou de inzet 60 kilo amfetaminen zijn ter waarde van ruim een miljoen euro.

  Bij de politie in Rotterdam kwam donderdag informatie binnen over de gijzeling die heel serieus klonk, meldt persofficier Cora de Jong. ,,Er is toen direct contact gelegd met de Noorse politie. Die heeft de elf vervolgens opgepakt.

  De 38-jarige Rotterdammer reisde aan het begin van de week naar de Noorse hoofdstad. ,,Onduidelijk is of hij vanaf het begin is vastgehouden,'' zegt De Jong.

  Source: Algemeen Dagblad (NL)