Drugsactie betrapt 343 personen

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 24, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Bij een anti-drugsactie over heel België zijn vrijdagavond 343 personen betrapt op drugsbezit. Twaalf zijn aangehouden. Dat meldt de federale politie. Het ging om een internationale anti-drugsactie ("Etoile"), georganiseerd door de opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Belgische inspecteurs werden ingezet in Nederlandse vliegende drugsbrigades.

  Er werden 2.417 personen en 1.681 voertuigen gecontroleerd. Er werden acties uitgevoerd langs autosnelwegen en gewestwegen, op treinen, bussen en in drugspanden. In België zijn 300 medewerkers van de federale en lokale politie en de douane ingezet.

  Grens, auto- en treinverkeer
  De speurders controleerden in de grensstreken boven Gent, Antwerpen, Turnhout, Kortrijk, Ieper en de regio Luik. De federale politie zette de wegpolitie en spoorwegpolitie in langs de autosnelwegen in heel het land en op tien treinen. De lokale politie nam de gewestwegen voor haar rekening. De rechercheteams van de lokale politie pakten de drugspanden aan.

  De coördinatie was in handen van de centrale dienst drugs van de federale politie. De federale politie wijst erop dat niet enkel de drugstoeristen op treinen of langs snelwegparkings worden aangepakt, maar ook de verkooppunten.

  In beslag genomen
  In België werden tijdens de actie 6,74 kilo cannabis, 14 xtc-tabletten, 45 cannabisplanten, 1 kg hallucinogene paddestoelen, 33 verboden wapens en 11.000 euro in beslag genomen.

  Onder invloed
  Vijftien personen reden onder invloed van drugs. Er werden twaalf mensen aangehouden. Een cannabiskweker liep tegen de lamp. Bij hem thuis in Anderlecht werd een plantage opgerold. In Antwerpen werd een nieuw drugspand gelokaliseerd. In Noord-Limburg reed een persoon door de versperring, de man werd gestopt en gecontroleerd.

  Aan de grensovergang in Essen werden vijf Fransen tegengehouden met meer dan euro op zak. In Maastricht werden twee Belgen betrapt met gebruikershoeveelheden cocaïne en heroïne. (belga)
  23/09/06 14u43
  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_264140.html
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Drugs: Etoile slaat toe in regio en België

  Zaterdag 23 september 2006 / BRUSSEL /TERNEUZEN/ROOSENDAAL - Bij een grote politieactie in heel België, maar ook in deze regio, zijn vrijdagavond 343 mensen betrapt op drugsbezit. Twaalf van hen zijn aangehouden. De Nederlandse politie nam deel aan de actie.
  Het ging om de internationale antidrugsactie Etoile, georganiseerd door de opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Belgische inspecteurs werden ingezet in Nederlandse vliegende drugsbrigades, aldus de Belgische federale politie zaterdag. In totaal werden meer dan 2400 mensen en bijna 1700 voertuigen gecontroleerd in de gebieden tussen de Nederlandse grens en steden als Gent, Antwerpen en Luik. Ook tussen de Franse grens en steden als Ieper en Kortrijk werd gecontroleerd. De politie nam ruim 6 kilo cannabis, 45 weedplanten, 1 kilo paddo's, 33 verboden wapens en 11.000 euro in beslag.

  Ook in zuidwest-Nederland kwam Etoile in actie:
  In Terneuzen werden gedurende de middag en avond een groot aantal voertuigen en personen gecontroleerd op verdovende middelen. Daarbij werden twee Nederlanders aangehouden met twee gram harddrugs. Ook werd een Belg aangehouden terzake het rijden onder invloed en één Nederlander wegens belediging. Er werd 600 gram hennep in beslaggenomen, drie wapenstokken en één bus met peperspray.
  Op de Rijksweg A16 werd door de Regiopolitie Rotterdam Rijnmond, in samenwerking met het Joint Hit Team een groot aantal Franse voertuigen gecontroleerd. Dit gebeurde bij voertuigen waarvan het vermoeden bestond dat zij in Nederland waren voor de aankoop van verdovende middelen. Deze voertuigen werden gevolgd en bij uitreis gecontroleerd. Hierbij werden door leden van het Joint Hit Team twee Frans mannen uit Lille aangehouden, die 772 gram amfetamine, zeventien gram heroïne en vier gram weed bij zich hadden. Ook werd hierdoor informatie verkregen over een aantal drugspanden in Rotterdam.
  Op het Station in Roosendaal verrichte het Korps Landelijke politiediensten in totaal veertien aanhoudingen. Er werd ongeveer 120 gram marihuana, zeven gram hasj en 32 gram aan paddo’s in beslag genomen.
  Bij de controles op de Thalys treinverbindingen werd samengewerkt tussen de Nederlandse politie, Belgisch politie en de Franse douane. Hierbij werd gebruik gemaakt van een drugshond van de Nederlandse Douane. Op aangeven van de Nederlandse douanehond werd op Gare du Nord in Parijs een Fransman aangehouden welke in het bezit bleek van veertig gram hennep.

  bron http://www.bndestem.nl/buitenland/article679987.ece

  Veel aanhoudingen bij internationale drugsactie
  Tilburg - De opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2006 gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens de actie, die de naam Etoile draagt, zijn in totaal 35 mensen aangehouden. Er werd gecontroleerd langs snelwegen, provinciale wegen, op treinen en in drugspanden.

  De samenwerking tussen alle deelnemende landen is bijzonder goed verlopen. Er zijn onmiddellijke resultaten geboekt en de actie heeft informatie opgeleverd die zeer waardevol is voor de strijd tegen drugs in de toekomst. Dankzij het nieuwe Benelux-verdrag over politiesamenwerking kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren.

  In Luxemburg was een informatie-uitwisselingspunt ingericht, bemand door politiemensen uit de deelnemende landen. De landen hadden daardoor erg snel toegang tot elkaars informatie.

  Aan de actie in Nederland hebben 125 medewerkers van de regiokorpsen in Zuid-Nederland, Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond, het Korps Landelijke Politiediensten, en de Koninklijke Marechaussee deelgenomen. In België zijn ongeveer 300 medewerkers van de Federale en Lokale Politie en van de Douane ingezet. Luxemburg en Frankrijk waren vertegenwoordigd met ongeveer 40 opsporingsambtenaren.

  De actie verliep vanaf vrijdagmorgen tot zaterdagmorgen, verspreid over de gehele grensstreek van Nederland/ België, België/Frankrijk en België/ Luxemburg. Door Nederlandse, Belgische en Franse opsporingsambtenaren werden de Thalys en Eurostar-treinen gecontroleerd.

  In Nederland werd actie ondernomen op zowel inkomend als uitgaand verkeer op en rond de grensstreek met België. Verkeersdeelnemers waarvan het vermoeden bestond dat ze in Nederland waren om harddrugs of grotere hoeveelheden softdrugs te kopen, werd gecontroleerd. Dit gebeurde door verschillende politiediensten, onder andere in Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven en Terneuzen.

  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/33749
   
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Arrestaties bij grote drugsactie

  Gepubliceerd op 24 september 2006, 18:32

  Maastricht -
  Het Joint Hit Team van Maastricht heeft tijdens een grote internationale politieactie tegen drugshandel en drugstoerisme afgelopen weekeinde twee Belgen aangehouden die 9,2- gram heroïne op zak hadden. Ook werd veel informatie verkregen over dealpanden tijdens de actie, waarbij Fransen, Luxemburgers en Belgen gevolgd werden die de stad inkwamen. In totaal werden bij de drugsactie ‘Etoile' 35 arrestaties verricht, waarvan 22 in Nederland, 12 in België en 1 in Frankrijk.

  De politieactie duurde van vrijdagmorgen tot zaterdagmorgen en vond plaats in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Er werd door 125 medewerkers van Nederlandse korpsen, 300 Belgische politiemedewerkers en 40 opsporingsambtenaren uit Frankrijk en Luxemburg gecontroleerd langs snelwegen, provinciale wegen, op treinen en in drugspanden.
  Grote hoeveelheden drugs en een aantal wapens zijn in beslag genomen. In Terneuzen heeft de actie 600- gram hennep, 3 wapenstokken en een busje pepperspray opgeleverd. In Rotterdam hield het Joint Hit Team twee mannen uit het Franse Lille aan, die onder meer 772 gram amfetamine en 17 gram heroïne bij zich hadden. Op het Parijse treinstation Gare du Nord werd een Fransman aangehouden die uit de Thalys stapte met veertig gram hennep verstopt in een halfvolle fles drinkyoghurt. De hennep werd ontdekt dor een Nederlandse douanehond. In het Belgische Essen werden vijf Fransen aangehouden met 11.000- euro op zak. De herkomst van dit geld wordt onderzocht.

  Dergelijke internationale drugsacties kunnen plaatsvinden dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking waardoor politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten kunnen achtervolgen en controleren. Om overlast van drugshandel tussen de Benelux en Frankrijk te bestrijden is bovendien in Nederland het Joint Hit Team opgericht, waarin politieambtenaren uit de betrokken landen samenwerken om drugsdealers te onderscheppen.

  bron http://www.limburger.nl/nieuws/limburg/article941248.ece
   
 4. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Drugs: Etoile slaat toe in regio en België

  Zondag 24 september 2006 / BRUSSEL /TERNEUZEN/ROOSENDAAL - Bij een grote politieactie in heel België, maar ook in deze regio, zijn vrijdagavond 343 mensen betrapt op drugsbezit. Twaalf van hen zijn aangehouden. De Nederlandse politie nam deel aan de actie.
  Het ging om de internationale antidrugsactie Etoile, georganiseerd door de opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Belgische inspecteurs werden ingezet in Nederlandse vliegende drugsbrigades, aldus de Belgische federale politie zaterdag. In totaal werden meer dan 2400 mensen en bijna 1700 voertuigen gecontroleerd in de gebieden tussen de Nederlandse grens en steden als Gent, Antwerpen en Luik. Ook tussen de Franse grens en steden als Ieper en Kortrijk werd gecontroleerd. De politie nam ruim 6 kilo cannabis, 45 weedplanten, 1 kilo paddo's, 33 verboden wapens en 11.000 euro in beslag.

  Ook in zuidwest-Nederland kwam Etoile in actie:
  In Terneuzen werden gedurende de middag en avond een groot aantal voertuigen en personen gecontroleerd op verdovende middelen. Daarbij werden twee Nederlanders aangehouden met twee gram harddrugs. Ook werd een Belg aangehouden terzake het rijden onder invloed en één Nederlander wegens belediging. Er werd 600 gram hennep in beslaggenomen, drie wapenstokken en één bus met peperspray.
  Op de Rijksweg A16 werd door de Regiopolitie Rotterdam Rijnmond, in samenwerking met het Joint Hit Team een groot aantal Franse voertuigen gecontroleerd. Dit gebeurde bij voertuigen waarvan het vermoeden bestond dat zij in Nederland waren voor de aankoop van verdovende middelen. Deze voertuigen werden gevolgd en bij uitreis gecontroleerd. Hierbij werden door leden van het Joint Hit Team twee Frans mannen uit Lille aangehouden, die 772 gram amfetamine, zeventien gram heroïne en vier gram weed bij zich hadden. Ook werd hierdoor informatie verkregen over een aantal drugspanden in Rotterdam.
  Op het Station in Roosendaal verrichte het Korps Landelijke politiediensten in totaal veertien aanhoudingen. Er werd ongeveer 120 gram marihuana, zeven gram hasj en 32 gram aan paddo’s in beslag genomen.
  Bij de controles op de Thalys treinverbindingen werd samengewerkt tussen de Nederlandse politie, Belgisch politie en de Franse douane. Hierbij werd gebruik gemaakt van een drugshond van de Nederlandse Douane. Op aangeven van de Nederlandse douanehond werd op Gare du Nord in Parijs een Fransman aangehouden welke in het bezit bleek van veertig gram hennep.  bron http://www.bndestem.nl/buitenland/article679987.ece

  TILBURG, 23 september 2006 Veel aanhoudingen bij internationale drugsactie
  TILBURG/BRUSSEL: De opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2006 gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens de actie, die de naam Etoile draagt, zijn in totaal 35 mensen aangehouden. Er werd gecontroleerd langs snelwegen, provinciale wegen, op treinen en in drugspanden.
  De samenwerking tussen alle deelnemende landen is bijzonder goed verlopen. Er zijn onmiddellijke resultaten geboekt en de actie heeft informatie opgeleverd die zeer waardevol is voor de strijd tegen drugs in de toekomst. Dankzij het nieuwe Benelux-verdrag over politiesamenwerking kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren.
  Informatieuitwisseling
  In Luxemburg was een informatie-uitwisselingspunt ingericht, bemand door politiemensen uit de deelnemende landen. De landen hadden daardoor erg snel toegang tot elkaars informatie.
  Aan de actie in Nederland hebben 125 medewerkers van de regiokorpsen in Zuid-Nederland, Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond, het Korps Landelijke Politiediensten, en de Koninklijke Marechaussee deelgenomen. In België zijn ongeveer 300 medewerkers van de Federale en Lokale Politie en van de Douane ingezet. Luxemburg en Frankrijk waren vertegenwoordigd met ongeveer 40 opsporingsambtenaren.
  De actie verliep vanaf vrijdagmorgen tot zaterdagmorgen, verspreid over de gehele grensstreek van Nederland/ België, België/Frankrijk en België/ Luxemburg. Door Nederlandse, Belgische en Franse opsporingsambtenaren werden de Thalys en Eurostar-treinen gecontroleerd.
  In Nederland werd actie ondernomen op zowel inkomend als uitgaand verkeer op en rond de grensstreek met België. Verkeersdeelnemers waarvan het vermoeden bestond dat ze in Nederland waren om harddrugs of grotere hoeveelheden softdrugs te kopen, werd gecontroleerd. Dit gebeurde door verschillende politiediensten, onder andere in Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven en Terneuzen.

  Resultaten
  Tijdens de Etoile-actie van afgelopen nacht zijn grote hoeveelheden drugs in beslaggenomen:
  • In Terneuzen werden gedurende de middag en avond een groot aantal voertuigen en personen gecontroleerd op verdovende middelen hierbij werden. Daarbij werden twee Nederlanders aangehouden met twee gram harddrugs. Ook werd een Belg aangehouden terzake het rijden onder invloed en één Nederlander wegens belediging. Er werd 600 gram hennep in beslaggenomen, drie wapenstokken en één bus met peperspray.
  • Op de Rijksweg A16 werd door de Regiopolitie Rotterdam Rijnmond, in samenwerking met het Joint Hit Team (zie onder voor uitleg over dit team) een groot aantal Franse voertuigen gecontroleerd. Dit gebeurde bij voertuigen waarvan het vermoeden bestond dat zij in Nederland waren voor de aankoop van verdovende middelen. Deze voertuigen werden gevolgd en bij uitreis gecontroleerd. Hierbij werden door leden van het Joint Hit Team twee Frans mannen uit Lille aangehouden, die 772 gram amfetamine, zeventien gram heroïne en vier gram weed bij zich hadden. Ook werd hierdoor informatie verkregen over een aantal drugspanden in Rotterdam.
  • In Maastricht was het Joint Hit Team eveneens actief. Daar werden Fransen, Luxemburgers en Belgen gevolgd die de stad inkwamen. Dit resulteerde in de aanhouding van twee Belgen die 9,2 gram heroïne bij zich hadden. Ook hier werd informatie verkregen over dealpanden.
  • Door de regiokorpsen Brabant Zuid-Oost en Midden en West Brabant werd de grensstreek Tilburg – Eindhoven – Turnhout - Hasselt in de gaten gehouden. Ook hier werden voertuigen gevolgd waarvan het vermoeden bestond dat zij in Nederland waren voor de aankoop van verdovende middelen. Zij werden aansluitend door de Belgisch Politie gecontroleerd. In totaal werden daarbij 250 gram weed en 13,5 gram hasj in beslag genomen. Er werden geen personen aangehouden.
  • Op het Station in Roosendaal verrichte het Korps Landelijke politiediensten in totaal veertien aanhoudingen. Er werd ongeveer 120 gram marihuana, zeven gram hasj en 32 gram aan paddo’s in beslag genomen.
  • Bij de controles op de Thalys treinverbindingen werd samengewerkt tussen de Nederlandse politie, Belgisch politie en de Franse douane. Hierbij werd gebruik gemaakt van een drugshond van de Nederlandse Douane. Op aangeven van de Nederlandse douanehond werd op Gare du Nord in Parijs een Fransman aangehouden welke in het bezit bleek van veertig gram hennep. De hennep zat verstopt in een halfvolle fles drinkyogurt.
  • In België werd op verschillende plaatsen een kleine zeven kilo cannabis, veertien XTC-tabletten, 45 cannabisplanten, één kilo paddo’s, 33 verboden wapens (waaronder messen en knuppels) en 11.000 Euro in beslaggenomen. In Essen werden aan de grensovergang vijf Fransen staande gehouden met meer dan 11.000 Euro op zak. De herkomst van dit geld wordt onderzocht. De Belgische politie verrichte in totaal twaalf aanhoudingen.

   Een van de aanhoudingen vond plaats in Antwerpen. Daar liep een cannabiskweker tegen de lamp die 35 cannabisplantjes vervoerde. Tijdens een huiszoeking bij hem thuis in Anderlecht, kon een plantage worden opgerold.
  Opsporingsmiddel
  Tijdens deze controle is gebruik gemaakt van de Catch Ken. Catch Ken is een systeem van de KLPD en Rotterdam Rijnmond dat alle nummerplaten van voertuigen die passeren 'scant' en vergelijkt met een bestand van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. In het systeem kunnen ook nummerplaten worden ingebracht waarvan de politie het vermoeden heeft dat deze kunnen passeren. De waarnemer krijgt vervolgens een signaal dat het systeem een ‘hit’ heeft en geeft dat door aan een andere politie-eenheid. Deze kan controleren of het systeem daadwerkelijk een nummerplaat heeft gelezen die voorkomt in een van de ingevoerde registers om vervolgens gerichte actie te ondernemen.
  Geschiedenis
  Onder de naam ‘Hazeldonk’ werken opsporingsdiensten van de verschillende landen sinds 1995 met elkaar samen. Doel van deze samenwerking is drugspanden die overlast veroorzaken in de steden ontmantelen én de kleinschalige drugshandel (het drugstoerisme) tussen de Benelux en Frankrijk bestrijden. Daarvoor is in Nederland het Joint Hit Team opgericht. Het Joint Hit Team, wat vanuit Roosendaal en Maastricht drugdealers tracht te onderscheppen is samengesteld uit Nederlandse, Belgische, Franse en Luxemburgse politieambtenaren.
  Voordelen van het Joint Hit Team zijn onder andere dat de informatie-uitwisseling veel sneller en soepeler verloopt en politieagenten uit de landen leren om vlot met elkaar samenwerken. Eén van de resultaten is dat internationale samenwerking hierdoor steeds beter verloopt. Betrokken landen hebben afgesproken een aantal keer per jaar gezamenlijke controleacties te houden.
  Aanpak van drugstoerisme
  Drugstoerisme lijkt niet meer alleen een specifiek Nederlands probleem te zijn. De overlast van Fransen die over hun grens drugs gaan kopen, heeft zich nu gedeeltelijk verplaatst naar de buurten rond drugspanden in verschillende Belgische steden. Vooral Noord-Fransen komen er cocaïne en heroïne kopen en veroorzaken daardoor problemen in de omgeving rond die panden. Daarom hebben begin 2005 hebben de politiediensten van de Benelux en van Frankrijk besloten de strijd tegen het drugstoerisme en de drugsrunners anders aan te pakken. Niet enkel meer de drugstoeristen op treinen of langs snelwegparkings worden aangepakt. Het doelwit van de opsporingsacties zijn nu ook de verkooppunten waar de drugs aan de man worden gebracht.

  bron http://www.politiemwb.nl/news_nieuw.asp?parentid=7&artikelID=7680&rubriekID=2462
  Grote drugscontrole in drie landen


  Maandag 25 september 2006 - BREDA – Politieteams in Nederland en België hebben bij een gezamenlijke drugsactie 35 mensen aangehouden. Op tal van plaatsen werden drugs onderschept, maar grote partijen ving de politie niet. „Dat was leuk geweest, maar het was geen gerichte actie. Het was juist een grofmazige“, zegt politiewoordvoerder Manfredi Mouro.
  Aan de actie, die duurde van vrijdagochtend tot zaterdagochtend, nam het recordaantal van 470 politiemensen en douaniers deel uit de Benelux en Frankrijk, onder wie 125 Nederlanders.

  De actie bestreek alle grensstreken tussen de betrokken landen.

  Op de A16 achtervolgde de politie een groot aantal Franse voertuigen op weg naar de grens. De uiteindelijke ‘vangst’ bestond uit twee Franse mannen uit Lille, die 772 gram amfetamine, 17 gram heroïne en vier gram weed bij zich hadden.

  De politie zegt bij deze actie ook informatie te hebben verkregen over een aantal drugspanden in Rotterdam.

  Ook in Terneuzen werden veel personen en voertuigen gecontroleerd. De politie hield twee Nederlanders aan met twee gram harddrugs.

  Bij de actie legde de politie verder beslag op 600 gram hennep, drie wapenstokken en een bus pepperspray. In Terneuzen werd ook een Belg aangehouden voor rijden onder invloed en een Nederlander voor belediging.

  Op station Roosendaal verrichtte het Korps Landelijke Politiediensten veertien aanhoudingen. Daarbij werden 120 gram marihuana, zeven gram hasj en 32 gram paddo’s in beslag genomen.

  In België werden op verschillende plaatsen een kleine zeven kilo cannabis, 14 xtc-tabletten, 45 cannabisplanten, één kilo paddo’s en 33 verboden wapens in beslag genomen.

  Aan de grensovergang Essen hield de politie vijf Fransen aan met meer dan 11.000 euro op zak, waarvan de politie de herkomst onderzoekt. In totaal werden in België twaalf aanhoudingen verricht.

  De controles op de Thalys tussen Nederland en Parijs leidden tot één aanhouding in de lichtstad van een man die 40 gram hennep in een fles met yoghurt had verstopt.

  http://www.bndestem.nl/binnenland/article682044.ece
   
  Last edited: Sep 29, 2006