1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP

Drugsdealers aangehouden in Alkmaar na observatie van agent in burger

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Aug 19, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  vrijdag, 18 augustus 2006
  Na een observatie van een agent in burger zijn donderdag in het begin van de avond drie mannen aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Uit eigen informatie en meldingen van buurtbewoners bleek dat zich in de omgeving van het Geert Groteplein in de Alkmaarse wijk Overdie in drugs gehandeld zou worden. Om die reden surveilleert de politie regelmatig in uniform of in burger op en rondom die locatie met als doel het aanpakken en ook voorkomen van deze vorm van overlast.

  Iets voor 19.00 uur was de agent aan het posten in de omgeving en zag hij in een telefooncel twee verdachte personen. Hij volgde hen tot de Cort van der Lindenkade. Een derde persoon op een fiets had een ontmoeting met het tweetal op die locatie en nam duidelijk iets aan. Een agent van het politiebiketeam werd ingeschakeld om de man op de fiets aan te houden. Er volgde een korte achtervolging over onder andere de Dr. Schaepmanstraat. Daar gooide de verdachte allerlei bolletjes weg. Hij werd uiteindelijk aangehouden door de politiebiker op de Popelmanslaan, het bleek te gaan om een 33-jarige man uit Rotterdam. De achtervolging op de fiets en de bolletjes die over straat rolden trokken veel bekijks van buurtbewoners. Het bleek te gaan om in totaal 96 bolletjes cocaïne. Tevens werd bij deze man een autoradio aangetroffen en een geldbedrag. Er is helaas geen aangifte gevonden die overeenkomt met deze autoradio.

  De andere twee mannen die in eerste instantie door de agent in burger zijn gevolgd zijn in de bosjes ter hoogte van de school bij de Cort van der Lindenkade aangetroffen en aangehouden. Het bleek te gaan om een 33-jarige Alkmaarder en 22-jarige man uit Heerhugowaard. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De Rotterdammer is in verzekering gesteld.

  bron:..... Noord Holland Noord


  bron http://www.emea.nl/content/view/17809/1/