Drugsdealers discotheek Oh! vonden recepten op internet

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by FrankenChrist, Sep 19, 2006.

 1. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Drugsdealers discotheek Oh! vonden recepten op internet

  GAVERE/ GENT - Drie jongeren, die verantwoordelijk waren voor de bijna-vergiftiging van enkele discotheekgangers, gaven gisteren voor de correctionele rechtbank van Gent toe dat ze hun recepten voor vloeibare xtc op het internet vonden.
  Op 2 april van dit jaar kreeg het lucratieve handeltje van de drie een desastreuze ontknoping. In discotheek Oh! in Gavere werden vier van hun klanten, onder wie twee minderjarigen, plots onwel. Eén van de vier werd zelfs in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

  Na ondervraging van één van de portiers, kon al snel Dimitri V.d.H. (36) als dealer worden aangeduid. Hij gaf de opdracht aan een tweede dealer, Kristof V.H. (19) om in de discotheek klanten te ronselen. De twee verscholen zich tijdens de zitting achter producent Tom S. (29), die hen nooit zou gezegd hebben dat de combinatie van zijn goedje met alcohol gevaarlijk kon zijn.

  Tom S. van zijn kant bleef volhouden dat hij niet wist dat het op die manier ging verkocht worden, maar uit onderzoek bleek dat hij wel had gezien hoe Dimitri V.d.H. het spul vermengde met flesjes Flügel, een populair alcoholisch drankje bij jongeren.

  Verscheidene liters

  Feit is dat op zijn minst Dimitri V.d.H. en Tom S. weet hadden van het bedenkelijke productieproces van de vloeibare xtc. Geen van beiden had een chemische achtergrond en hun kennis bleek voornamelijk afkomstig te zijn van het internet. Net dat vond de procureur zo verwerpelijk, dat ze zonder te weten of hun drugs wel veilig waren, ze zomaar aan jongeren aanboden.

  Dat het hier ook niet om kleinschalige en eenmalige gebeurtenissen ging, bleek nog uit de huiszoekingen bij Dimitri V.d.H. en Tom S. Daar werden nog verscheidene liters van het product aangetroffen.

  De procureur vorderde voor deze laatste twee respectievelijk acht en zeven maanden cel, Kristof V.H. had met de productie niets te maken en kijkt op tegen een gevangenisstraf van zes maanden. Het vonnis valt volgende week. (FRV)
   
 2. Amphetamientjes

  Amphetamientjes Titanium Member

  Reputation Points:
  218
  Messages:
  210
  Joined:
  Feb 1, 2005
  En weer flikken ze het! Vloeibare XTC my ass!!!
  Kom kom iedereen weer toch waar het hier om gaat?
   
 3. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,294
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  IK snap niet dat het schrijven van onzin zoals dit geen reden voor ontslag is. Welke krant stond dit eigenlijk in?
   
 4. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Het Volk. Vlaamse krant.

  Maar het staat ook in het Nieuwsblad en de Gentenaar. De drie vrijwel identieke kranten zijn van de VUM-groep, met historische wortels in de niet te onderschatten christen-democratische (arbeiders)zuil, naar mijn mening ietsje kleinburgerlijk-conservatief maar meestal redelijk pragmatisch en sociaal.

  Eén van hun belangrijkste columnisten reageerde ooit eens fel tegen het Waalse idee van het testen van xtc-pillen op feesten. Ik reageerde nogal heftig terug in een lezersbrief die, wat raad je, niet gepubliceerd werd.

  Alhoewel, toen een bepaalde politica een lezersbrief tegen cannabis schreef, kon ik in een reactie al haar standpunten stuk voor stuk onderuithalen. Dat werd wel gepubliceerd. Het was haar te doen "om de kinderen".
   
  Last edited: Sep 20, 2006