'drugsdode Na Videospel'

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Mar 29, 2007.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  'DRUGSDODE NA VIDEOSPEL'

  DEN HAAG - De dood van een 20-jarige Voorburger heeft mogelijk te maken met een uit de hand gelopen videospelletje.

  De student, Vincent, overleed vorig jaar november aan een overdosis speed en xtc. Hij zou door vrienden zijn aangespoord de drugs te nemen, nadat hij een voetbalspel op de Playstation had verloren. De man overleed een paar uur later.

  Het Openbaar Ministerie houdt vier jonge mannen verantwoordelijk voor het tragische sterfgeval. De twee hoofdverdachten, Jorian M. (19) en Dirk P. (24), stonden gisteren tijdens een pro formazitting voor de rechter. M. is de broer van het slachtoffer.

  Hij en P. worden verdacht van doodslag en het verstrekken van de drugs.
  Ook wordt hen verweten dat ze Vincent niet hebben tegengehouden toen hij de drugs innam en dat ze geen hulp inriepen toen hij onwel werd. De twee andere verdachten speelden een kleinere rol. Vermoedelijk hebben alle betrokkenen voor, tijdens en na het videospel drugs gebruikt.

  Een van de verdachten filmde Vincent met zijn telefoon, niet wetende dat het diens laatste minuten waren. Het Nederlands Forensisch Instituut probeert dat inmiddels gewiste filmpje alsnog uit de telefoon tevoorschijn te halen.

  De verdachten legden verschillende verklaringen af en schoven elkaar de schuld in de schoenen. Volgens M.'s advocaat, G. van der Bom, is het slachtoffer niet gedwongen de drugs in te nemen. Dat de verdachten geen hulp inriepen, zou komen doordat zij wel vaker drugsgebruikers 'uit hun dak' hadden zien gaan en dachten dat dat Vincent de gebruikelijke symptomen vertoonde.

  De rechtbank sprak gisteren van een zeer emotionele en complexe zaak, 'die nog alle kanten op kan'. Om die reden werd het verzoek om verdachte P. voorlopig vrij te laten, afgewezen.

  De zaak tegen alle vier verdachten wordt 13 april inhoudelijk behandeld.

  Source: Algemeen Dagblad
  Pubdate: 28 maart 2007