drugslabo ontdekt in herselt

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Oct 26, 2005.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  <H2>26/10Drugslabo ontdekt in Herselt</H2>


  De federale politie heeft dinsdagavond bij een inval in een schuur aan de Provinciebaan in Herselt (nabij Aarschot) een professioneel labo ontdekt voor de aanmaak van amfetamines en speed.
  De man en zijn vriendin die het pand bewoonden werden opgepakt. De vondst is een uitvloeisel van de ontmanteling vorige week van een xtc-labo in Okselaar (Zichem).
  "Het labo in Herselt was quasi volledig ontmanteld. De restanten gaven aan dat vrij professioneel te werk werd gegaan. De inval gebeurde op basis van onderzoeksgegevens die de voorbije dagen werden verzameld naar aanleiding van de vondst van het labo in Okselaar. Er zijn aanwijzigingen dat er een link bestaat tussen beide labo's. De rol van de twee personen die opgepakt werden, moet nog worden uitgeklaard", aldus de Leuvense parketwoordvoerder Patrick Vits. Vorige week maandag trof het Leuvens gerecht in Okselaar een labo aan waar xtc en de gevaarlijke drug PMA werden aangemaakt werden. Die dag werden 10 personen opgepakt van wie er momenteel nog 8 aangehouden zijn: 4 Nederlanders, 1 Duitser, 1 Braziliaanse vrouw en het echtpaar uit Okselaar dat eigenaar is van de loods waarin het labo werd aangetroffen.
  In het verdere onderzoek konden de Leuvense speurders een aantal belangrijke afnemers van de xtc-tabletten identificeren en lokaliseren. Zo werden tijdens huiszoekingen vrijdag in een container van een goederentrein in Deurne meer dan 350.000 xtc-pillen aangetroffen met een straatwaarde van 1 miljoen euro.
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Acht aanhoudingen in professioneel xtc-lab
  Duitser en Nederlanders in complot
  SCHERPENHEUVEL/ OKSELAAR - Speurders van de gerechtelijke diensten van Leuven ontdekten langs de Oude Baan in Okselaar een volledig uitgerust labo met een productieafdeling voor xtc-tabletten. Acht personen werden, na huiszoekingen, aangehouden. De gerechtelijke diensten van het Leuvense parket vielen maandag in de vooravond binnen in de voormalige landbouwloods langs de Oude Baan in Okselaar, deelgemeente van Scherpenheuvel (zie ook onze krant van gisteren). De woning met bijhorende bergplaatsen ligt vlak naast de parkeerplaats van dancing Heideroosje op de weg van Diest naar Veerle. Een tip van buurtbewoners over verdachte handelingen en trafieken waren de aanleiding voor de inval.

  De politie vond er onder meer een professioneel labo voor de aanmaak van xtc. Volgens parketwoordvoerder Patrick Vits werden de eigenaars van de voorliggende woning, een gezin met twee kinderen, opgepakt voor ondervraging. Op enkele andere plaatsen werden huiszoekingen verricht waarbij in totaal een tiental verdachten werden opgepakt, de meeste tijdens de huiszoekingen zelf.

  Het aangetroffen labo was dermate goed uitgerust dat de onderzoekers gerust kunnen spreken over een professionele bende. Dat blijkt ook uit de omvang van de technische voorzieningen, om alle stadia van het productieproces te doorlopen. De installaties bleken voldoend groot om een grote productie van verboden producten te realiseren. In welk stadium de productie zich bevond en over welke hoeveelheid xtc-producten het gaat, wilden de speurders niet kwijt. De komende dagen wordt dat wellicht duidelijk.

  Vroeger loonwerker

  De politie liet ook een zware personenwagen en een bestelwagen takelen voor verder onderzoek. Het betrokken bedrijfsgebouw werd tot voor een twintigtal jaar geleden gebruikt als machinestalling van een loonwerker. Nu werd het gebouw verhuurd en diende het als bergruimte en stalling van grondbewerkingsmachines en mobilhomes.

  Ook de twee kinderen (19 en 23) van de bewoners van het huis wisten van de activiteiten. Die twee kinderen zijn echter vrijgelaten onder voorwaarden. Drie mensen zijn ter plekke opgepakt, een Duitser van 40 en twee Nederlanders van in dertig. Nog drie Belgen die spandiensten leverden aan dat trio zijn ook ingerekend. De twee eigenaars van de woning (man en vrouw van 51 en 50 jaar) , die de loods achteraan verhuurden, bleken op de hoogte van alles en zijn ook voorgeleid. Acht van de tien betrokkenen blijven aangehouden.
   
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Celstraffen voor Belgische fabrikanten dodelijke drugs

  BRUSSEL - Vijf Belgische fabrikanten van dodelijke drugs zijn maandag in Brussel veroordeeld tot straffen van een tot vier jaar. Ze hadden PMA-pillen gemaakt waaraan zeven mensen overleden.

  De drugsfabrikanten verkochten hun PMA in 2001 als gewone xtc. Maar omdat de stof trager werkt dan xtc, namen enkele gebruikers te veel pillen. Hun lichaamstemperatuur liep op tot fatale hoogten van meer dan 41 graden.
  Na zijn arrestatie pleegde de voornaamste fabrikant van de drugs, D. K. (De K), zelfmoord. De handlangers, die maandag voor de rechter kwamen, moeten de families van de slachtoffer een vergoeding betalen van totaal 10.000 euro.

  bron http://www.telegraaf.nl/buitenland/62077921/Celstraffen_voor_fabrikanten_dodelijke_drugs.html
   
 4. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Dat is waarvoor ze echt hard gestraft mogen worden: Slechte kwaliteit , valse en dodelijke drugs. >: (
  O ja, ook de vervuiling die ze veroorzaken.
   
 5. =Mobius=

  =Mobius= Newbie

  Reputation Points:
  59
  Messages:
  95
  Joined:
  Nov 25, 2006
  Jongens, ze werken hier echt met twee maten en gewichten.

  Deze straf krijg je voor gewoon verkoop en bendevorming in een ander arrondissement.

  Of deze : Bij blanco strafblad zonder enige bewijslast maar foutje van de advocaat 5.500 euro en 3 maanden voor een feit dat men niet gepleegd heeft. Probatie wordt niet toegestaan omdat de veroordeelde academisch geschoold is in de rechten en notariaat en maar beter moest weten want hij heeft een voorbeeldfunctie --> verzwarende omstandigheid !!!!!!
  Vervolg binnen enkele maanden...