drugslabo ooit ontekd dankzij belgische politie

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jan 19, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Grootste drugslabo ooit ontdekt dankzij Belgische politie
  De Duitse, Nederlandse en Belgische politie hebben, volgens een bericht dat de Duitse krant Neue Ruhr/Neue Rhein Zeitung morgen gaat publiceren, een zware slag toegebracht aan producenten van de partydrug ecstacy. Agenten hebben productiecentra in Belgiƫ en Nederland stilgelegd en hebben meerdere dozijnen mensen opgepakt. De speurders menen dat in de labo's meer dan een half miljard pillen werden geproduceerd, met een straatwaarde van meer dan 2,5 miljard euro.

  Volgens de krant gaat de politie donderdag in Helmond details geven over de slag die makers van het goedje is toegediend. De zaak was in 2004 aan het rollen gegaan na de vondst van een vrachtwagen, geladen met afval uit xtc-labo's. Het spoor voerde naar productiecentra in Nederland. Speciale eenheden bestormden in november 2005 een boerderij in het Nederlandse Voerendaal. Daar bleek zich het grootste ooit ontdekte drugslabo te bevinden. Daarop volgde de vondst van andere laboratoria en een opslagplaats voor chemische stoffen.
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  20/01 Nederlands druglabo opgerold dankzij Belgisch-Nederlandse samenwerking
  In het Nederlandse Chaam werd donderdag een drugslabo opgerold. Dat meldt het parket van Turnhout op vrijdag. De drugsvangst kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politiediensten. Twee Nederlanders werden opgepakt. Mogelijk volgen er nog arrestaties.

  Het eenvoudig opgebouwde en niet al te grote amfetaminelabo werd aangetroffen in een vakantiepark in Chaam, net over de Belgische grens. Het labo was volledig operationeel en zou zeer recent zijn opgebouwd. Alles wijst er dan ook op dat de gearresteerde drugfabrikanten telkens op enkele dagen tijd ergens een labo opbouwden om het na de productie meteen te ontmantelen en zo een minimum aan sporen achter te laten. In het labo werden een tiental bidons met aanmaakstoffen aangetroffen.
  De gearresteerde verdachten waren geen onbekenden voor het gerecht in Nederland en Belgiƫ. Eind vorige zomer startte de federale politie van Turnhout een onderzoek naar de activiteiten van een eerste dertigjarige Nederlander (J.H) die in Turnhout woonde. De man bleek in Nederland reeds gekend te zijn voor de productie van synthetische drugs en werd bijgevolg nauwlettend in het oog gehouden. In de loop van het najaar verhuisde hij naar Rijkevorsel en even later weer naar Nederland. Inmiddels was er reeds een intensieve samenwerking opgebouwd tussen de Belgische en Nederlandse politie en magistratuur. Tijdens dat onderzoek kwam al snel aan het licht dat ook een tweede Nederlander (M.D.R) uit Breda, betrokken was bij de productie van synthetische drugs.
  Naast de ontdekking van het drugslabo in Nederland, werd er donderdagavond ook een huiszoeking verricht in de woning van J.H. in Rijkevorsel door de Belgische onderzoekers. Ook daar werden aanwijzingen gevonden met betrekking tot materiaal en opbouw van een labo. Er werden geen drugs in beslag genomen. Het onderzoek wordt verder gezet, waarbij het parket van Turnhout niet uitsluit dat er in de loop van de volgende dagen nog inbeslagnames of aanhoudingen zullen worden verricht.