Drugstest via kleding oplossing voor ongeruste ouders

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, May 19, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Drugstest via kleding oplossing voor ongeruste ouders
  Vanaf volgende week kunnen ongeruste ouders in apotheken, drogisterijen en via internet een drugtester kopen, die hen toelaat via gedragen kledingstukken van hun kinderen op drie minuten tijd te weten te komen of dezen drugs gebruiken. Dan komt de in Amerika ontwikkelde D-test ook in België op de markt. "De test bestaat uit een cassette met vier teststrips", zegt het Nederlandse bedrijf People Care, dat de test in België op de markt brengt. "Elke strip reageert op een specifieke drug en maakt dus onderscheid tussen heroïne, cocaïne, THC (de werkzame stof in hasj en marihuana) en amfetamine."

  Om de test uit te voeren, dient de tester over een gedragen kledingstuk met transpiratievocht gestreken te worden. De tester wordt dan in zuiver water geplaatst en na drie minuten kan men zien of en welke drugs er gebruikt werden. De tester zou al gebruikt worden door de politie in Nederland.

  "Op deze manier is het ook mogelijk personen te testen die niet willen meewerken", luidt het nog. "We richten ons vooral op de relationele sfeer van ouders en kinderen, zoals ongeruste ouders. Hoe vaak gebeurt het niet dat drugsgebruik pas wordt ontdekt als het al te laat is om nog in te grijpen?"  bron ombudsman
   
 2. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  Denk dat er nu een heleboel kinderen in paniek [​IMG] zullen zijn nu deze test op de markt gaat komen....

  Ben erg blij dat dit nog niet bestond toen SWIM nog thuis woonde [​IMG] en nu kan doen en laten wat ie zelf wil [​IMG]