Eis 1 Jaar Voor Uitvoer Van 150 Kg Hasj

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Feb 9, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,318
  Messages:
  38,297
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  EIS 12 VOOR UITVOER VAN HASJ
  BREDA - De hasjlucht walmde de politie in Zevenbergschen Hoek tegemoet, toen ze de portieren van de aangehouden auto opende. De bestuurder had echter niks geroken. Of M.B. (34) aan zijn neus was geopereerd, informeerde rechtbankpresident P. Kooijman nieuwsgierig. Op de stomverbaasde blik en het ontkennende antwoord van de verdachte wilde de rechter gisteren weten of de Hagenaar dan anderszins iets mankeerde.
  "Een verstopte neus misschien?" De geur was niet te harden geweest, maar B. wist niks van de maar liefst 150 kilo hasj in de plastic zakken achter de voorstoelen.
  Hij was slechts de bestuurder op verzoek van de vriend naast zich op de passagiersstoel. Die moest weer voor een andere vriend een auto naar Frankrijk brengen en laat die nou toevallig geen rijbewijs bij zich hebben.
  B. reconstrueerde gisteren voor de rechters de merkwaardige gang van zaken op 1 november vorig jaar.
  Er viel geen touw aan vast te knopen, moest rechter Kooijman constateren. In ieder geval week de nieuwe uitleg op frappante punten af van zijn eerdere verklaringen bij de politie en de rechter-commissaris.
  Toevalligerwijs had B. aan de vriend naast hem - A.A.(25) uit Barcelona die gisteren niet was op komen dagen - wel gevraagd of er geen hasj in de zakken zat.
  "Hoe kom je erop. Da's net zoiets als vragen of er een roze olifant in zit die ontsnapt is", hoonde officier van justitie A. Janssen. Ze eiste een gevangenisstraf van twaalf maanden voor de uitvoer van 150 kilo softdrugs. En dan zou B. er nog genadig vanaf komen, aangezien de richtlijnen twee jaar aangeven.
  Maar aangezien het tweetal vijf dagen na de arrestatie al met een dagvaarding naar huis was gestuurd, kon ze die straf niet meer eisen, vond ze.
  B.'s raadsman P. Silvis vond de eis belachelijk.
  "In het arrondissement Haarlem krijgen op de luchthaven betrapte smokkelaars voor een heleboel kilo's cocaine twaalf maanden. Voor harddrugs dus. Sterker nog, harddrugssmokkelaars worden vaak met een dagvaarding heengezonden en als ze minder dan drie kilo bij zich hadden, horen ze er nooit meer wat van."
  Volgens de advocaat is de eigenaar van de auto die naar Frankrijk moest worden gebracht, de grote jongen.
  "De politie heeft uitgezocht wie het is, kent hem met naam en toenaam, maar heeft hem nooit gehoord of opgezocht. Nee, ze nemen genoegen met de sukkel die met het spul aan het sjouwen is geweest. Met de pakezel. Is het jouw auto, of zit je erin, dan ben jij de sigaar. De man naast B.
  was de oppasser tijdens het transport. B. is gebruikt omdat hij zo netjes en naoef is. Ik vraag vrijspraak."

  Source: BN/De Stem (B)