Geen straf voor leerlingen die cannabis vervoerden

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 25, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Verschillende Luikse leerlingen hebben voor de Luikse correctionele rechtbank een opschorting van de uitspraak gekregen voor een periode van drie jaar. Ze moesten zich verantwoorden voor het illegale bezit van verdovende middelen tijdens een schoolreis.

  In april 2005 werd de bus die de leerlingen van het atheneum van Fragnée naar Les Arcs in Frankrijk bracht, tegengehouden aan de grens en grondig doorzocht na een anonieme tip. De politie trof bij zeven studenten tussen 18 en 23 jaar kleine hoeveelheden cannabis voor eigen gebruik aan. Er waren echter ook minderjarige leerlingen mee op reis. Een aantal studenten dat een opleiding volgde om in de sportsector te kunnen werken, werd meteen van school gestuurd.

  Tijdens de zittingen benadrukte het parket de ernst van de feiten en legde de verwarring over de recente wetswijziging in verband met drugsbezit uit. "De nieuwe en slechte wet doet iedereen geloven dat het bezit van kleine hoeveelheden drugs niet meer strafbaar is, terwijl het een overtreding van tweede categorie is", aldus de substituut. (belga/hln)
  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_264887.html