Gevaarlijke chocoladerepen in omloop op Schiphol

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Aug 17, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Gevaarlijke chocoladerepen in omloop op Schiphol
  Schiphol - De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft op het luchthaventerrein van Schiphol chocoladerepen aangetroffen met een hallucinerende werking. Volgens een woordvoerder van de Marechaussee, Rob Stenacker, gaat het om een NOIR-reep die door politiemensen op de luchthaven is aangetroffen bij een dakloze. Deze had de reep gevonden op de luchthaven en was er van gaan eten.

  De man werd niet alleen ziek, maar kreeg ook last van waanideeën en angsten. Na dit incident heeft de marechaussee opnieuw een reep gevonden. Deze reep is onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

  Uit dat onderzoek bleek in de reep de hallucinerende harddrugstof psilocine was verwerkt. Omdat de reep nu meerdere malen is aangetroffen, waarschuwt de marechaussee mensen goed op te letten bij het aantreffen van zo’n reep.

  Zeker kinderen kunnen bij het vinden in hun onschuld gaan 'snoepen' en er doodziek van worden. Stenacker vermoed dat de reep wordt meegenomen door reizigers die ze bewust achterlaten op het vliegveld, omdat ze weten dat er drugs verboden is.

  De reep is bruin en is opgedeeld in twee stroken van 10 centimeter lang. De verpakking is te herkennen aan een zwart/bruin/met goedkleurig letters met de opschriften NOIR de NOIR 72 procent cacao.


  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/31272
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Hallucinogene chocola op Schiphol

  De ordediensten op de Nederlandse luchthaven Schiphol waarschuwen voor chocoladerepen met een hallucinerende werking die er circuleren. De politie kwam de reep 'NOIR de NOIR' op het spoor nadat een dakloze die de reep had gegeten niet alleen ziek werd, maar ook last kreeg van allerlei waanbeelden en angsten. De Franse politie onderschepte in april van dit jaar ook al dergelijke repen. Die bleken toen afkomstig te zijn uit België.

  Waanbeelden
  "De waanbeelden gingen zelfs zo ver dat deze man uniformen voor trouwjurken aanzag", vertelt woordvoerder Rob Stenacker van de politie. "Inmiddels heeft het Nederlands Forensisch Instituut een zelfde reep die we vonden, onderzocht. Daaruit bleek dat er de hallucinerende stof psilocine in was verwerkt. Deze stof wordt aangemerkt als een harddrug". Psilocine is een van de psychoactieve stoffen die in paddo's (hallucilogene paddenstoelen, nvdr) zitten.

  Waarschuwing
  De politie waarschuwt nu, omdat de reep regelmatig op de luchthaven wordt aangetroffen. Stenacker: "We vermoeden dat reizigers de repen ergens anders vandaan hebben, maar die niet durven mee te nemen op hun vlucht, omdat er drugs in zitten. Daarom worden ze op het vliegveld achterlaten. We willen nietsvermoedende mensen waarschuwen voor de gevolgen van het eten van deze repen. De kans bestaat ook dat kinderen er een vinden en opeten".

  Het gaat om een bruine reep chocolade die is onderverdeeld in twee stroken van ongeveer 10 centimeter lang. De verpakking is zwart/bruin/goudkleurig met in gouden letters de opschriften NOIR de NOIR en 72 procent cacao.

  Paddo's
  De verwerking van paddo's in andere producten is in Nederland verboden, omdat smartshops alleen verse paddo's mogen verkopen. Hoewel onbekend is waar de repen worden verkocht, is de toepassing van psilocine in chocolade al jaren bekend. (anp)

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_244663.html
   
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Marechaussee waarschuwt voor psychedelische chocola

  Uitgegeven: 17 augustus 2006 11:21
  Laatst gewijzigd: 17 augustus 2006 17:38

  SCHIPHOL - De marechaussee op Schiphol waarschuwt voor chocoladerepen met een hallucinerende werking die op de luchthaven circuleren. De politiedienst kwam de reep 'NOIR de NOIR' op het spoor nadat een dakloze die de reep had gegeten niet alleen ziek werd, maar ook last kreeg van allerlei waanbeelden en angsten.
  "De waanbeelden gingen zelfs zo ver dat deze man uniformen voor trouwjurken aanzag", vertelt woordvoerder Rob Stenacker van de marechaussee. "Inmiddels heeft het Nederlands Forensisch Instituut een zelfde reep die we vonden, onderzocht. Daaruit bleek dat er de hallucinerende stof psilocine in was verwerkt. Deze stof wordt aangemerkt als een harddrug." Psilocine is een van de psychoactieve stoffen die in paddo's zitten.

  Achtergelaten

  De marechaussee waarschuwt nu, omdat de reep regelmatig op de luchthaven wordt aangetroffen. Stenacker: "We vermoeden dat reizigers de repen ergens anders vandaan hebben, maar die niet durven mee te nemen op hun vlucht, omdat er drugs in zitten. Daarom worden ze op het vliegveld achtergelaten. We willen nietsvermoedende mensen waarschuwen voor de gevolgen van het eten van deze repen. De kans bestaat ook dat kinderen er een vinden en opeten."

  Het gaat om een bruine reep chocolade die is onderverdeeld in twee stroken van ongeveer 10 centimeter lang. De verpakking is zwart/bruin/goudkleurig met in gouden letters de opschriften NOIR de NOIR en 72 procent cacao. De verwerking van paddo's in andere producten is in Nederland verboden, omdat smartshops alleen verse paddo's mogen verkopen.

  Bekend

  Hoewel onbekend is waar de repen worden verkocht, is de toepassing van psilocine in chocolade volgens een woordvoerder van het Trimbos-instituut al veel langer bekend. "Navraag bij een groothandel in smartproducten leert dat dergelijke repen al jaren bestaan", aldus een woordvoerder. "De Franse politie heeft er in april van dit jaar ook voor gewaarschuwd nadat er in dat land repen opdoken die afkomstig bleken te zijn uit België."

  Volgens het Trimbos-instituut zijn de repen volstrekt onverantwoord. "Je moet er niet aan denken dat een reep in handen van een kind valt", aldus de woordvoerder. "Als iemand een joint rolt, weet die persoon tenminste wat hij doet en hoeveel erin zit maar bij deze repen is dat volstrekt onbekend."

  Illegaal

  Bij de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS), waarbij veertig winkels zijn aangesloten, zijn de chocoladerepen niet bekend. "Het is een illegaal product en de bij ons aangesloten smartshops hebben zich juist verplicht alleen toegestane middelen te verkopen."

  Volgens de organisatie is het echter heel goed mogelijk dat de repen in andere winkels worden verkocht. "Er zijn ongeveer 120 smartshops in Nederland en dat is een heel ruwe schatting omdat er ontzettend veel verloop in zit en omdat er bijvoorbeeld in Amsterdam souvenirwinkels zijn die ook smartproducten verkopen. Het is moeilijk om een beeld te krijgen van wat deze winkels verkopen."

  bron http://www.nu.nl/news/804333/122/Marechaussee_waarschuwt_voor_psychedelische_chocolade.html

  http://www.zoomin.tv/videoplayer/index.cfm?id=224789&mode=normal&quality=2&pid=nu