GROOTSTE COCAÏNEVANGST OOIT VERSTOPT IN H

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Sep 18, 2005.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,277
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  GROOTSTE COCAÏNEVANGST OOIT VERSTOPT IN HASPELS


  ROTTERDAM - Het is de grootste cocaïnevangst ooit in ons land: 4600 kilo, verstopt in twee grote haspels die in de Rotterdamse haven lagen opgeslagen. De vondst werd pas gisteren bekendgemaakt, omdat de politie eerst de vermoedelijke smokkelaars wilde oppakken. De arrestaties vonden afgelopen weekend plaats, waarbij iin verdachte om het leven kwam.


  De coke zat verstopt in de omhulsels van kabelhaspels.Foto ANP Het onderzoek naar de Colombiaanse bende achter de megasmokkel liep al maanden. De Nationale Recherche had informatie onderschept over de komst van een lading, die in de eerste week van augustus zou arriveren in Rotterdam en een grote hoeveelheid drugs zou bevatten.


  De lading werd op 3 augustus gecontroleerd met drugshonden van de douane. Die blaften in het bijzijn van twee enorme haspels, waaromheen staalkabels waren gespannen. In de haspels bleken acht stalen compartimenten ingebouwd, waarin de enorme hoeveelheid cocaïne zat verstopt.


  Straatwaarde: circa 220 miljoen euro. De lading was afkomstig uit Venezuela, en moest via Rotterdam naar Antwerpen worden vervoerd Het onderzoek naar de smokkel leidde dit wee kend tot de arrestatie van dertien verdachten, afkomstig uit Nederland, Colombia, Mexico, Venezuela, Griekenland en Amerika.


  De jongste verdachte is pas 15 jaar oud, de oudste is 50. Ze hielden zich allemaal in Nederland op. De arrestaties verliepen niet vlekkeloos.


  In Amsterdam probeerde een van de verdachten, een 45-jarige Colombiaan, te ontsnappen. Hij viel bij zijn vluchtpoging van een flatgebouw en kwam om het leven.