grote drugsvangst britse marine

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 15, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Grote drugsvangst Britse marine

  De Britse marine heeft in het Caribische gebied een bende drugssmokkelaars opgepakt die naar schatting vijf ton cocaïne naar Groot-Brittannië wilde verschepen. Dat maakte een woordvoerder van de marine donderdag bekend. Het zou gaan om een van de grootste drugsvangsten uit de geschiedenis. De totale waarde van de drugs wordt geschat op ruim 740 miljoen euro.

  De marine onderschepte de bende op een vissersboot in de buurt van het eiland Barbados. De smokkelaars brachten het vaartuig zelf tot zinken en staken hun smokkelwaar in brand. Tien verdachten zijn aangehouden. Een groot deel van de drugs is in vlammen opgegaan, maar de marine heeft een hoeveelheid ter waarde van ongeveer 96 miljoen euro uit de zee opgevist.


  bron
  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/09/grote_drugsvangst_britse_marin.html
  Enorme drugsvangst bij Barbados

  De Britse marine heeft bij het eiland Barbados in het Caribisch gebied een bende drugssmokkelaars opgepakt die naar schatting vijf ton cocaïne naar Groot-Brittannië wilde verschepen.


  Geschiedenis
  Het zou gaan om een van de grootste drugsvangsten uit de geschiedenis. De totale waarde van de drugs wordt geschat op ruim 740 miljoen euro.

  Zinken
  De marine onderschepte de bende op een vissersboot. De smokkelaars brachten het vaartuig zelf tot zinken en staken hun smokkelwaar in brand. Tien verdachten zijn aangehouden. Een groot deel van de drugs is in rook opgegaan.

  bron http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2006/09_september/14/buitenland/0914_2100_grote_drugsvangst.xml