Grote Politieactie Bonaire Levert 60 Kilo Cocaïne Op

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 20, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,277
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  GROTE POLITIEACTIE BONAIRE LEVERT 60 KILO COCAINE OP

  De inval in het huis aan de Kaya Dialma.
  KRALENDIJK - Tijdens een grote actie van het Korps Politie Bonaire (KPB) in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Special Weapons and Tactics (SWAT)-team van Curagao heeft de politie diverse invallen op het eiland gedaan. Tijdens de actie is 60 kilogram cocaïne in beslag genomen en zijn twee personen aangehouden.
  De actie werd vanuit Curagao aangestuurd door het Openbaar Ministerie met medewerking van het RST en het SWAT-team. De actie begon rond tien voor zeven in de ochtend op een kunuku nabij Tra'i Montagne. Met veel vertoon van macht werd door het gemaskerde SWAT-team de inval gedaan en de kunuku met behulp van speurhonden grondig doorzocht. Ook was er een helikopter van de marine aanwezig om eventueel vluchtende verdachten op te sporen.
  Rond elf uur in de ochtend verplaatste het team zich naar de Kaya Dialma, waar een inval in een woning werd gedaan. Hier is iin persoon aangehouden en een rode Chevrolet Cavalier in beslaggenomen. Rond iin uur ging het team naar de Kaya Krabe waar het een inval deed in een appartement. Er waren geen personen aanwezig op deze locatie. Het RST heeft na onderzoek een gele tas en een zwarte rugzak in beslag genomen.
  In de middag werd het onderzoek op de kunuku op Tra'i Montagne voortgezet. Met een grote bulldozer werd de kunuku over hoop gehaald. Na lang zoeken werd er een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. De partij was begraven op de kunuku en volgens getuigen zou het hier gaan om 60 kilogram.
  De autoriteiten hebben vooralsnog geen officiele mededelingen gedaan.
  Wel is bekend dat er twee personen zijn gearresteerd in verband met de zaak, welke in de avonduren naar Curagao zijn overgebracht. Het RST heeft het eiland nog niet verlaten en er worden meer arrestaties verwacht.
  Een zijdelingse actie gisteren betrof de aanhouding van een leerling van de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) die een hoeveelheid marihuana in zijn bezit had. De 19-jarige leerling van de afdeling bouw is meegenomen naar de politiewacht voor verhoor. Al eerder werd deze week een leerling op het terrein van de SGB aangehouden en bij een dergelijke actie twee weken geleden werd eveneens een leerling betrapt op het bezit van verdovende middelen.