1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP

Hasj 'bedwelmt' Bezoekers Politiegebouw

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Feb 19, 2007.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  13,708
  Messages:
  28,759
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  HASJ 'BEDWELMT' BEZOEKERS POLITIEGEBOUW

  Bezoekers van het Antwerp Ring Center aan de Noordersingel in Borgerhout keken woensdag raar op. De inkomhal van de hoofdzetel van de federale politie in Antwerpen geurde bijzonder sterk naar hasj. De oorzaak lag bij de planten van een cannabisplantage in Vosselaar.

  Op de Noordersingel in Borgerhout, tegenover Hof ter Lo, vind je een grote building. Daarin huist de federale politie. Of het personeel dat er achter de balie zit, woensdag de dag doorkwam zonder high te worden, is onbekend. Feit is dat de volledige inkomhal doordrongen was van een stevige wietgeur. Qua welkomstgebaar bij de politie kon dat tellen, maar de oorzaak was eenvoudig.

  De afdeling Drugs van de federale recherche had dinsdag een kleine cannabisplantage opgedoekt in Vosselaar (bij Turnhout). Daarbij werden
  67 hasjplanten in beslag genomen. Die werden voorlopig opgeslagen in het cellencomplex in de kelderverdieping van het hoofdkwartier in Borgerhout. Het ventilatiesysteem deed de rest en dat gaf het pittig reukje in de inkomhal woensdag.

  Als een hennepplantage wordt opgerold, bestaan er twee mogelijkheden. De politie kan enkele stalen meenemen om onder meer te bepalen welke kwaliteit de cannabis heeft, en laat de overige planten verzegeld achter. Later worden ze dan opgehaald voor vernietiging. In het geval van Vosselaar werden alle hasjplanten meegenomen naar het zenuwcentrum van de federale politie in Antwerpen, in afwachting van hun vernietiging.

  Voor de volledigheid: in dit dossier werd verdachte S.K. (27) uit Beerse intussen onder voorwaarden vrijgelaten. Hij kwam al eerder met het gerecht in aanraking, ook voor plantages.

  Newshawk: Willem
  Copyright: Gazet van Antwerpen (CM,JVB,GVN)