Hennepkwekers Stelen Stroom Met Magneet

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Mar 16, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  HENNEPKWEKERS STELEN STROOM MET MAGNEET
  RIJSWIJK - Hennepkwekers maken steeds vaker gebruik van magneten om de elektriciteitsmeter te manipuleren en zodoende gratis stroom te krijgen.
  Dat zei vrijdag een woordvoerder van EnergieNed, Federatie van Energiebedrijven. De zegsman zegt dat er geen cijfers zijn maar dat het afgelopen half jaar steeds vaker bij opgerolde kwekerijen werd ontdekt dat er magneten waren gebruikt. Met het stuk staal, dat onder andere via internet worden aangeboden, laten de kwekers de meter langzamer draaien.
  Volgens de woordvoerder van EnergieNed is het aftappen van elektriciteit verreweg de meest gebruikte manier om aan gratis energie te komen. ,,Per jaar worden ongeveer 7000 hennepkwekerijen opgerold en bij de meeste wordt elektriciteit afgetapt,'' zegt hij. Aan beschadigingen in de meter is overigens te zien dat er een magneet is gebruikt.
  Als het goed is, lost het probleem zich de komende jaren op als de energiebedrijven overstappen op een ander soort, digitale meter. Deze hebben geen mechanisme meer dat kan worden vertraagd. EnergieNed verwacht dat binnen vijf tot zes jaar alle mechanische meters zijn vervangen.

  Source: TC Tubantia
   
 2. Silence_Inc

  Silence_Inc Silver Member

  Reputation Points:
  228
  Messages:
  283
  Joined:
  Nov 5, 2005
  7000 HENNEPKWEKERS PER JAAR OPGEROLD?

  wat is dat voor een getal??!